De beste Apple-accessoires voor de zomer

door Dominic Overdijkink

door Dominic Overdijkink

De zomer staat weer voor de deur. Voor veel mensen is dat de ideale gelegenheid om de zon, de zee of het strand op te zoeken, maar ook deze zomer bewijst weer dat je voor die dingen niet per se buiten Nederland hoeft te zoeken. Sommigen blijven misschien thuis om even bij te komen, of gaan graag op stap in hun favoriete stad. Wat je plannen ook zijn deze zomermaanden, voor iedere gelegenheid hebben wij een paar artikelen geselecteerd die voor jou onmisbaar zijn deze zomer.

Belkin & Zens MagSafe Powerbanks - 10.000mAh

We hebben het eerder al over powerbanks van Belkin en Zens gehad in de blog over draadloos opladen en onze festival blog. Als je op reis bent, is natuurlijk niets zo vervelend als een lege batterij. Met deze powerbanks hoef jij je daar in elk geval geen zorgen meer over te maken. Met 10.000 mAh aan vermogen kun je de meeste iPhones drie tot wel vier keer opladen. Zelfs een iPhone 13 Pro Max kun je met deze magnetische opladers minimaal twee keer volledig opladen!

De MagSafe-ring zorgt er bij deze opladers voor dat je niet bang hoeft te zijn dat je de powerbank verliest. Hij blijft door de magneet als het ware ‘plakken’ aan je iPhone. Let op: deze powerbank werkt alleen met de iPhone 12-, 13- en 14-serie.

Voor welk merk je kiest, hangt net af van je eigen voorkeur in gebruik. De Belkin MagSafe Powerbank 10.000mAh ondersteunt snelladen met 18W aan vermogen, waardoor je telefoon binnen no-time de batterij gevuld heeft. De Zens MagSafe Powerbank 10.000mAh heeft maar 5W aan output, waardoor het opladen hiermee een stuk trager gaat. De Zens oplader is echter wel te gebruiken als standaard in zowel staande als liggende oriëntatie. Zo kun je jouw telefoon tijdens het opladen makkelijk neerzetten om een video te kijken, vooral handig in de trein.

Ook zijn er varianten met 4.000mAh. Minder vermogen dus, maar ook tegen een kleiner formaat en vaak kleinere prijs. Er is zelfs een variant waarmee je twee apparaten tegelijk op kunt laden: de Zens MagSafe Powerbank Dual met standaard. Bekijk alle artikelen hieronder.

Insta360 One R 1-inch Edition

Ben jij helemaal thuis in de extreme sporten, of heb je nog een festival op de planning? Met de Insta360 One R 1-inch Edition leg jij al jouw sport- en festivalbeelden in perfecte kwaliteit vast.  Of je nu de bergen trotseert op je mountainbike, te water gaat met je surfboard, of staat te springen bij jouw favoriete artiest.

Wanneer we het hebben over perfecte beeldkwaliteit, dan bedoelen we in dit geval ook echt perfect. Deze actiecamera heeft namelijk de mogelijkheid om in een verbluffende 5.3K op te nemen bij 30 beelden per seconde. Dat is meer dan in welke actiecamera dan ook. Wil je liever met 60 beelden per seconde opnemen, dan neemt de One R 1-inch Edition nog steeds op in 4K beeldkwaliteit.

Wat maakt deze actiecamera verder zo goed? De camera heeft een ingebouwde stabilisator, waardoor hij schokkende beelden automatisch corrigeert. Neem jij een wilde mountainbikeroute of stuur jij jouw motorfiets de bergen door, dan zijn de beelden alsnog een genot om naar te kijken. De camera heeft daarnaast een IPX8 waterdichtheid, waardoor hij tot wel 5 meter onder water kan. Dus ga jij zwemmen in het zwembad of de zee, of ga je er graag met je surfboard op uit? Dan is dat absoluut geen probleem voor deze camera.

Wil je onderweg je beeldmateriaal kunnen knippen en bewerken? Met de bijbehorende app van Insta360 kun je al jouw beeldmateriaal direct bewerken via mobiel of tablet. Handig toch?

Ideaal voor: fietsen, motorrijden, bergbeklimmen, surfen, festivals

Kenu Airframe Car Mounts & Airvue Headrest Tablet Mount

Ga jij deze zomer met de auto weg? Dan is het prettig om je telefoon op te kunnen bergen op een zichtbare plek, bijvoorbeeld om te navigeren of gebruik te maken van Flitsmeister. Hierbij heb je twee keuzes:

De Kenu Airframe Plus Portable Car Mount houdt jouw iPhone stevig op zijn plek door de universele klem, geschikt voor elke iPhone. Je klemt de standaard in je windrooster, waarna de klem direct klaar is voor gebruik.

Wil je jouw iPhone ook nog opladen tijdens het rijden, bijvoorbeeld bij het maken van langere ritten? Dan is de Kenu Airframe Wireless de betere keuze. Deze autolader werkt als klem en laadstation tegelijk. Door de Qi-ondersteuning hoef jij jouw iPhone alleen maar in te klemmen, waarna hij direct oplaadt in de standaard. Let op: alleen geschikt voor een iPhone 8 of nieuwer.

Natuurlijk is het voor de reizigers op de achterbank heerlijk om tijdens een lange vakantierit series of films te kunnen kijken op iPad. Daarvoor heeft Kenu de Airvue Headrest Tablet Mount bedacht. Met deze universele iPad-houder klamp je jouw iPad makkelijk vast aan de achterkant van de hoofdsteun, ongeacht welk type iPad het is. De standaard is namelijk te verstellen in breedte en tevens tot 360 graden draaibaar voor de ideale kijkervaring!

Ideaal voor: auto

JBL Go 3 & Charge 5

Spendeer jij de zomer graag aan het strand of in het park? Dan is het wel zo fijn om wat muziek bij te hebben als sfeermaker. Daarnaast wil je natuurlijk niet bang zijn om in de buurt van water of stof te komen en je muziekspeler het dan niet meer doet. De JBL Go 3 is misschien wel de meest draagbare en stevige speaker van het moment. Deze 4.2W speaker heeft een IP67-waterdichtheid, waardoor de speaker bestand is tegen water tot 1 meter diepte, 30 minuten lang. Ook is de speaker volledig beschermd tegen stof. Hierdoor hoef je dus ook buitenshuis geen angst te hebben.

Wil je net wat meer power, dan zijn er nog genoeg opties. Misschien heb je de JBL Charge 5 al eens langs zien komen in onze audioblog. Deze speaker heeft wel 30W vermogen, waardoor je zelfs op afstand kan genieten van je favoriete genres en nummers. Ook deze speaker is, net als JBL Go 3, waterbestendig tot 1 meter diepte voor een duur van 30 minuten en kan tegen stof. Daarnaast onderscheidt deze speaker zich nog op twee manieren. Deze speaker ondersteunt PartyBoost, waarbij je meerdere speakers aan elkaar kan koppelen. Zit je bijvoorbeeld in het park met jouw Charge 5, dan kun je ervoor kiezen jouw speaker via Bluetooth te koppelen met een andere JBL-speaker in de omgeving. Zo kan iedereen genieten van dezelfde muziek. Stream je muziek via Spotify, dan kun je zelfs gedeelde playlists maken!

Ook heeft de JBL Charge 5 zijn naam te danken aan de ingebouwde powerbank. Is jouw iPhone bijna leeg? Dan kun je hem opladen via jouw Charge 5 zodat je nooit zonder muziek zit.

Ideaal voor: zwembad, strand, park

Bose Soundlink Revolve II & Revolve Plus II

Houd je van audiokwaliteit, dan zul je het merk Bose ongetwijfeld kennen. Bose heeft net als JBL een draagbare speaker ontwikkeld, alleen biedt deze geluid in een 360 graden richting. Zo maakt het niet uit waar je gaat zitten en zul je altijd het volledige geluid ervaren. Door de zachte materialen van de Bose Soundlink Revolve II kan hij ook makkelijk tegen een stootje en is hij ook zonder problemen in elke tas te vervoeren.

De Revolve II heeft ook een grotere broer, genaamd Bose Soundlink Revolve Plus II. Deze speaker is groter, en daarmee ook gemaakt voor diegene die net wat meer geluid wil. Deze speaker heeft dezelfde zachte afwerking als zijn kleinere variant en wederom maakt deze speaker gebruik van 360 graden geluid voor de perfecte muziekervaring. Het fijne aan deze speaker is het handvat, waardoor deze speaker gemakkelijker mee te nemen en te verplaatsen is.

Net als de JBL Charge 5 en de JBL GO 3 hebben beide boxen een IP67-water- en stofbestendigheid. Hierdoor kun je deze varianten van Bose overal mee naartoe nemen zonder zorgen.

Ideaal voor: zwembad, strand, park

Thule Lithos Backpack 16L & 20L

Ga jij graag op pad, dan is het fijn om een goed georganiseerde rugtas te hebben met genoeg opbergruimte, maar die ook nog comfortabel is om te dragen. Thule is een van de bekendste merken als het aankomt op tassen. Met zijn Lithos Backpack ben je voorzien van allerlei verschillende vakken, waardoor je alles snel terugvindt. Zo heeft de rugtas een binnenvak van gaas met een ritssluiting en verhoogde opbergvakken. Daarnaast heb je meerdere zijvakken, voor bijvoorbeeld het vervoeren van een waterfles, en heeft de rugzak een gevoerd achterpaneel en gevoerde schouderriemen. Zo zit de Thule Lithos Backpack altijd comfortabel, of je nu gaat voor een kleine reis of een lange tocht!

De rugzak is verkrijgbaar in twee formaten: een variant van 16 liter en eentje van 20 liter. Voor welke jij kiest, hangt af van het design en je gebruik. 16 liter is al behoorlijk wat aan opbergruimte, maar de echte backpackers zullen sneller voor de 20L-variant kiezen.

Geniet van je zomer!

De zomer is over het algemeen iets waar iedereen naar uitkijkt. Het lekkere weer leent zich voor die zomerse activiteiten waar we het hele jaar naar uitkijken. De terrassen stromen vol, het park is volgepakt met gezelligheid en het geeft ons de gelegenheid weer eens wat van de wereld te ontdekken tijdens een vakantie.

Wat je ook gaat doen deze zomer, er zijn dus genoeg opties om jouw zomer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar één van de Apple-accessoires en ze een keer in actie willen zien? Bezoek dan een Amac-winkel bij jou in de buurt, want Apple (en de zomer) begint bij Amac!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!