Draadloos opladen met Zens

door Dominic Overdijkink

door Dominic Overdijkink

Zoals je misschien wel weet, kunnen de meeste iPhones geheel draadloos opladen. Draadloos opladen kennen we namelijk vanaf iPhone 8. Deze iPhone had als eerste Apple-device een glazen achterkant, waardoor draadloos opladen mogelijk werd via Qi-technologie. Dit betekent dat je jouw iPhone 8 of nieuwer op een Qi draadloos laadstation kunt neerleggen zonder verder last te hebben van draden of snoeren. De meeste oplaadstations hebben zelfs de mogelijkheid om naast je iPhone ook je Apple Watch en AirPods op te laden.

Hoe werkt draadloos opladen?

Een draadloze oplader werkt via de zogeheten elektromagnetische inductie. Door een spoel met een elektromagnetisch veld komt de energie via de glazen achterkant jouw iPhone binnen. Doordat het magnetische veld dicht bij de spoel blijft, gaat er ook geen energie verloren bij het opladen. Daardoor is draadloos opladen niet alleen fijn, maar vooral ook zuinig.

 

Zens

Het merk Zens is al jaren gespecialiseerd op het gebied van draadloos opladen. Zij focussen zich op het innoveren, ontwikkelen en produceren van draadloze opladers om jouw leven makkelijker te maken. Draadloos opladen geeft je namelijk een stuk meer vrijheid, of je nu thuis zit, op kantoor bent, of onderweg bent. Want voor elke situatie heeft Zens wel een oplossing.

Zens Qi draadloze opladers

Om te beginnen heeft Zens de ideale optie om zowel jouw iPhone, Apple Watch als AirPods op één enkel station op te laden. De Zens Qi draadloze opladers komen in verschillende varianten en kleuren, en is dusdanig ontworpen dat je alles binnen handbereik hebt. De Zens Qi draadloze opladers zorgen ervoor dat jij je apparatuur niet meer met drie of vier verschillende kabels hoeft op te laden, maar gewoon met één aansluiting.

Bij de Dual + Watch Qi draadloze opladers is er aan de linkerkant ruimte voor je Apple Watch, die goed in het zicht blijft. Op het platform daaronder kun jij jouw AirPods en iPhone kwijt. Deze oplader levert in totaal 20W aan vermogen, waardoor je niet lang hoeft te wachten tot jouw Apple-apparaten weer klaar voor gebruik zijn.

De Zens 4-in-1 draadloze opladers doen daar nog een stapje bovenop. Bij deze oplader kun je niet drie, maar vier apparaten tegelijk opladen. Je kunt namelijk, los van de drie draadloze platformen, nog een apparaat opladen via de ingebouwde USB-poort. Dit is perfect om bijvoorbeeld een iPad op te laden, zodat je al je spullen op één plek kunt terugvinden. Daarnaast heeft deze lader een standaard voor iPhone waarbij hij in een staande positie blijft. Zo mis je ook geen meldingen.
De Zens 4-in-1 draadloze oplader bevelen we daarom vooral aan om op jouw bureau te gebruiken.

Zens Qi draadloze opladers

Scroll voor meer

Zens magnetische powerbanks

Ben je onderweg en is jouw iPhone- of AirPods-batterij (bijna) leeg? Dan hoef je voortaan niet meer op zoek te gaan naar een stopcontact. De magnetische powerbanks geven jou de mogelijkheid om je apparaten via MagSafe-technologie op te laden terwijl je reist.

Er zijn een aantal varianten. Zo zijn er twee MagSafe powerbanks waarbij je één apparaat tegelijkertijd kunt opladen, met 4.000mAh of 10.000mAh aan batterij. Ook is er een variant met 4.000mAh waarbij je jouw iPhone én jouw AirPods tegelijkertijd op kunt laden.

Let op: MagSafe opladen is alleen beschikbaar voor de volgende modellen:

Zens magnetische powerbanks

Scroll voor meer

Zens starterkit & Liberty Dual draadloze opladers

Helaas wordt er tegenwoordig bij de aankoop van een iPhone wel een snellaadkabel, maar geen adapter meer geleverd. Zens bedacht daar iets handigs voor. De Zens starterkit is namelijk amper een 'starterkit' te noemen. Je krijgt zowel de 18W USB-C-adapter bijgeleverd die bij de snellaadkabel past, maar je krijgt er ook nog een draadloos laadstation met een 10W USB-adapter bij. Met de Zens starterkit haal je feitelijk dus twee opladers in huis voor een relatief zeer lage prijs.

De Zens Liberty is waar ultieme vrijheid en draadloos opladen samenkomen. De 16 overlappende laadspoelen van de Liberty bieden vrijheid in het opladen van je apparaten. De meeste draadloze opladers hebben namelijk slechts één spoel in het midden van elk oplaadgebied. Deze kleine 'sweet spot' vereist namelijk wel dat je jouw toestel op de goede plek neerlegt. Doe je dit niet, dan loop je het risico de volgende morgen wakker te worden met een telefoon die een bijna lege batterij heeft. De Liberty lost dit probleem op met zijn maximale actieve oplaadgebied, waardoor draadloos opladen steeds handiger en echt moeiteloos wordt.

Zens starterkit & Liberty Dual draadloze opladers

Scroll voor meer

Zens zonder zorgen

Dus mocht je een hekel hebben aan het gebruik van veel verschillende kabels, wil je gewoon één overzichtelijke plek voor al je opladende Apple-apparaten, of wil je onderweg geen zorgen hebben over de batterij van jouw toestel? Dan heeft Zens genoeg oplossingen om jou soepel je dag door te laten komen.

Bij Amac hebben we een ruim assortiment aan Zens-producten. Mocht je één van de producten in actie willen zien, of ben je benieuwd hoe ze er in het echt uitzien? Bezoek dan een Amac-winkel bij jou in de buurt, want Apple begint bij Amac!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!