Menu

Garantie & voorwaarden

Thuis laten bezorgen

Levertijden

Bezorgen per briefpost

Bezorgen per pakket

Bezorgen tijdens feestdagen 

Bestelling niet op voorraad?

Garantie bij Amac

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie of een extra door Amac geboden consumentengarantie. Deze garanties staan hieronder omschreven en doen niets af aan de wettelijke garantie.

Amac garantie op Apple-producten

Wij willen niet dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan bij het gebruik van jouw Apple-product(en). Daarom biedt Amac standaard 2 jaar consumentengarantie* bij de aankoop van een Mac, iPad, iPhone, Apple Watch, Apple TV of iPod. Deze garantie wordt toegepast in alle 50 Amac Stores en in de webshop. Kopen bij Amac betekent daarom dat je 2 jaar lang zonder zorgen gebruik kunt maken van je Apple-product(en). Welke voorwaarden gelden voor andere producten, kun je hieronder lezen.

Amac garantie op overige merken

Amac geeft je bij aankoop van alle andere merken uit het assortiment minimaal 2 jaar consumentengarantie*. Wanneer de fabrieksgarantie langer is dan de Amac consumentengarantie, dan geldt de fabrieksgarantie. Per product wordt in de webshop aangegeven wat de fabrieksgarantie is. Deze informatie vind je in de specificaties van het product bij "Service & garantie".

Amac garantie op Open Box-producten

Op Open Box-producten geven wij 2 jaar consumentengarantie*. Wanneer de fabrieksgarantie langer is dan 1 jaar, dan geldt de fabrieksgarantie. Deze producten zijn herkenbaar aan een duidelijk Open Box-label (zowel in de Amac Stores als in de webshop) en zijn lager geprijsd dan producten die nieuw in doos verkocht worden. Op Apple Open Box-modellen is het niet mogelijk AppleCare af te sluiten.

Garantie voor zakelijke klanten en bedrijven

Voor niet-consumenten, zoals zakelijke klanten en bedrijven, gelden andere garantievoorwaarden. Door Europese wetgeving komen niet-consumenten niet in aanmerking voor de extra garantie van Amac op Apple-producten. Doe je als niet-consument aankopen bij Amac of via onze B2B-afdeling Amac Pro, dan geldt de wettelijke garantietermijn van 1 jaar op (Apple-)producten. Echter bieden wij via Amac Pro Safe de mogelijkheid om aanvullende garantie voor Mac, iPhone, iPad, Apple Watch te verlengen tot wel 5 jaar. Bekijk de Amac Pro Safe pagina.

Neem voor aanvullende informatie contact op met Amac Pro, we beantwoorden graag je vragen over garantie voor niet-consumenten. Meer informatie over garantie kun je ook nalezen in onze algemene voorwaarden.

Apple Authorised Service Provider

Wanneer er iets aan de hand is met jouw Apple-apparaat, kun je altijd terecht in een van onze stores. Als Apple Authorised Service Provider bieden wij een uitgebreide service en voeren wij reparaties uit binnen en buiten de fabrieksgarantie, ongeacht de plaats van aanschaf. Voor vragen ben je ook altijd welkom. We hebben niet voor niets Apple Product Professionals in dienst; zij helpen je graag met het maken van de juiste overwegingen en keuzes.

Verzekering – iCare

Naast onze gunstige garantievoorwaarden bieden we met iCare een uitgebreide dekking aan voor je iMac, MacBook, iPad, iPhone of Apple Watch voor een periode van maximaal 60 maanden. Voorkom hoge kosten veroorzaakt door ongelukken en schade, zoals vallen, stoten, kortsluiting, vocht, modificaties door ongeautoriseerde derde partijen en diefstal. Je kunt iCare direct afsluiten bij aanschaf van een nieuw Apple-device in een Amac Store (in de webshop geldt deze mogelijkheid niet).

Amac Safe

Amac Safe is een eenmalige aanschaf waardoor je geen jaarlijkse kosten hebt. De garantie wordt verlengd naar 4 jaar voor iPhone, iPad en Apple Watch en 5 jaar voor Mac. Lees meer over Amac Safe en de prijzen op deze pagina.


* Wanneer er sprake is van een aankoop door een consument, dan geeft Amac een extra garantie op alle Apple-computers, Apple iPads, Apple iPods, Apple iPhones, Apple Apple Watches en Apple TV's in het assortiment. Al deze bij Amac nieuw verkochte producten krijgen 2 jaar garantie vanaf de datum van aankoop, ongeacht de garantietermijn van de fabrikant. Deze garantie is met ingang van 1 juni 2018 van toepassing op genoemde producten. Voor aankopen gedaan tussen 1 juni 2013 t/m mei 2018 van Apple computers, Apple iPads en Apple iPods geldt een garantie van 3 jaar. Voor aankopen gedaan tussen 1 augustus 2014 t/m mei 2018 van Apple iPhones geldt een garantie van 3 jaar. Voor aankopen gedaan tussen 1 juli 2015 t/m mei 2018 van Apple Watches geldt een garantie van 3 jaar. Deze garantie is niet van toepassing op aankopen gedaan door Niet-consumenten (bijv. bedrijven, zakelijke aankoop). Voor meer informatie over deze extra garantie verwijzen we je door naar punt 9 van onze Algemene Voorwaarden . Op Open Box-producten geeft Amac 2 jaar consumentengarantie. Het afsluiten van AppleCare is niet mogelijk bij Apple Open Box-producten. iCare afsluiten is hierop wel mogelijk.