De beste Apple-accessoires voor op festivals

door Dominic Overdijkink

door Dominic Overdijkink

Het is Koningsdag en dat betekent een aantal dingen. Natuurlijk is de koning jarig, maar ook het festivalseizoen staat op punt van beginnen! En aangezien dit het eerste échte festivalseizoen in twee jaar is, staat iedereen te popelen om weer te dansen en te sjansen in prachtig zomers weer. Om ervoor te zorgen dat je festivaldag goed verloopt, tref je vaak voorbereidingen. Zo moet je telefoon natuurlijk wel de hele dag (en nacht) meegaan, wil je je vrienden én spullen niet kwijtraken op het festivalterrein en mocht je gaan kamperen, dan wil je nog naar je eigen muziek kunnen luisteren bij je tent. Ook voor festivals hebben we bij Amac een aantal essentiële accessoires en items om jou je dag of weekend door te helpen.

Tech21 EvoLite hoesje met MagSafe voor iPhone 13

We hebben in onze ‘Favorieten van Amac’-blog al eerder de hoesjes van Tech21 behandeld. Tech21 staat bekend om ultieme valbescherming en voor festivals is de Tech21 EvoLite hoes als het aan ons ligt de beste keuze. Deze hoes is namelijk ultradun en erg lichtgewicht, zodat je iPhone nooit te zwaar aanvoelt. Door de antislip-afwerking blijft je iPhone ook goed in je hand liggen, zelfs tijdens het springen bij het optreden van jouw favoriete artiest. Ook heeft de EvoLite een hygiënische bescherming door BioCote. Dit is een speciale coating die antibacterieel werkt. Dus zelfs als je jouw iPhone een keer laat vallen, dan is dit hiermee niet echt een probleem.

Over dat vallen gesproken, EvoLite heeft ook nog eens een valbescherming van 3 meter. De ribbelrand aan de binnenkant van de hoes zorgt ervoor dat de impact van de klap over de hele hoes wordt opgevangen en niet enkel op het valpunt. De hoes komt daarnaast in vier kleuren: zwart, blauw, roze en geel. Ga jij voor onopvallend, of juist voor een zomerse kleur?

Tech21 EvoLite hoesje voor iPhone 13

Scroll voor meer

Apple Watch Series 8

Hebben we het over dansen, dan kunnen we Apple Watch natuurlijk niet vergeten. Wist je dat Apple Watch ook een Dans-workout heeft in de Workout-app? Er is zelfs een workout met de naam ‘Sociale dans’. Zo kun je tijdens je festival ook nog eens inzicht krijgen in hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoe lang jij de voetjes van de vloer hebt gehad. Als je meer wilt weten over Apple Watch, dan ben je hier aan het juiste adres!

Wil jij je iPhone liever thuis of in de tent achterlaten? Dan zou je zelfs kunnen gaan voor een Apple Watch Series 8 met Cellular-optie. Dit zorgt ervoor dat je jouw berichten gewoon op Apple Watch kan ontvangen zonder dat je telefoon in de buurt hoeft te zijn. Dan hoef je dus überhaupt niet bang te zijn om je iPhone kwijt te raken. Voor meer informatie over Cellular, klik dan hier!

Apple Watch Series 8

Scroll voor meer

Belkin Powerbank 20.000 mAh (iPhone en Apple Watch)

Blijf je het hele weekend op jouw festival, dan wil je natuurlijk ook dat jouw iPhone en/of Apple Watch je niet halverwege in de steek laten met een lege accu. De Belkin Powerbank met 20.000 mAh aan vermogen neemt al die zorg in ieder geval weg. Deze 20.000 mAh geeft je namelijk tot wel 77 uur extra aan batterij voor jouw iPhone. Hierdoor heb je dus geen enkel stopcontact nodig tijdens het gehele weekend.

 

Het fijne aan deze powerbank is dat je tot twee apparaten tegelijk op kan laden via de aanwezige USB-poorten. Gebruik je één poort, dan heb je 12W aan vermogen en met twee poorten in gebruik wordt er 15W verdeeld. Ideaal om een iPhone en Apple Watch tegelijkertijd mee op te laden, of bijvoorbeeld de iPhones van je vrienden.

Thule Subterra Rugtas 23L

Je hebt vanzelfsprekend ook iets nodig om al die spullen in te vervoeren. Aan de ene kant wil je genoeg ruimte om alles mee te nemen, je wilt alles goed terug kunnen vinden en als laatst wil je een tas die vooral niet te zwaar op de rug voelt. De Thule Subterra Rugtas biedt dit je eigenlijk allemaal.

De Subterra heeft namelijk 23 liter aan pakmogelijkheden, met allerlei verschillende gevoerde vakken om je festivalbenodigdheden makkelijk terug te kunnen vinden. Zo is er een laptopvak, een vak voor een tablet en een scala aan kleinere vakken zodat je alles makkelijk kan opbergen. Ook heeft de tas een flesvak aan de zijkant, zodat je ook makkelijk bij je flesje water kunt. Natuurlijk adviseren we in dit geval om het laptop- en tabletvak te vullen met andere spullen, gezien de kans klein is dat je met je MacBook naar een festival gaat.

De tas weegt amper 1 kg en met geperforeerde EVA-schouderbanden, een gaasbedekking en gevoerd achterpaneel is de tas heel erg comfortabel om te dragen. Dit is zo’n typische tas die er van buiten niet groot uitziet, maar waarbij de binnenkant toch eindeloos veel mogelijkheden biedt.

JBL Clip 4 minispeaker (iPhone)

Blijf je kamperen, dan wil je natuurlijk ook in de ochtend kunnen luisteren naar jouw muziek tijdens het ontbijt, of misschien wel als je laat op de avond terugkeert van het festivalterrein. De JBL Clip 4 minispeaker is ideaal voor dit soort situaties. Met deze kleine maar krachtige luidspreker voorzie jij jouw omgeving tot wel 10 uur lang van jullie favoriete muziek, door de 1.000 mAh Li-ionbatterij die erin zit. Bluetooth 5.1 zorgt ervoor dat je jouw iPhone binnen no-time kan verbinden. Ook is de JBL Clip 4 water- en stofbestendig door zijn IP67-rating, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je de Clip 4 na het festivalweekend weg moet gooien.

Ga je naar de wc of ga je op pad met andere campinggangers, maar kan je niet zonder je muziek? Maak de JBL Clip 4 dan vast aan je broek of tas met de karabijnhaak, want met de JBL Clip 4 is elke plek jouw dansvloer!

JBL Clip 4 minispeaker

Scroll voor meer

Apple AirTag

Natuurlijk hoort de Apple AirTag ook bij jouw benodigde festivalaccessoires. Op een festival is de kans er namelijk altijd dat je spullen onverhoopt kwijtraakt. AirTag is Apples eerste ‘tracker’, waardoor je nooit meer lang naar je spullen hoeft te zoeken. Je kunt AirTags vastmaken aan je sleutels, in je portemonnee stoppen, of bijvoorbeeld in je tas doen. In de ‘Zoek mijn’-app kun je vervolgens precies zien waar je spullen zich bevinden.

In ’Zoek mijn’ kun je ook aangeven met welk item de AirTag zich meebeweegt. Zo kun je de naam aanpassen en daarnaast een bijpassende emoji toevoegen. Jij bent de enige die ziet waar je AirTag is. De locatie van je AirTag wordt namelijk bepaald aan de hand van verbinding met honderden miljoenen iPhones, iPads en Macs, overal ter wereld. Toch is je privacy beschermd, omdat dit proces versleuteld is via een beveiligd Bluetooth-signaal. Zelfs Apple kan niet bij je locatiegegevens en -geschiedenis.

AirTag zorgt er dus voor dat je ook ná het festivalweekend nog je sleutels en portemonnee hebt. Tip: je kunt hem zelfs kort aan je vrienden geven als je een drankje gaat halen. Door de UltraWide band-technologie zie je namelijk heel nauwkeurig waar je AirTag is. iPhone geeft zelfs aan welke richting je op moet om de AirTag, en in dat geval dus je vrienden, terug te vinden. Zo sta je binnen no-time weer te dansen bij het juiste podium. Let op: ‘Nauwkeurig zoeken’ is alleen compatibel met de iPhone 11-, 12-, 13- en 14-serie.

Apple AirTag & accessoires

Scroll voor meer

Op naar een onvergetelijk festivalseizoen!

Na twee jaar van afwezigheid belooft het festivalseizoen van 2022 een van de mooiste ooit te worden. Met deze zes Apple-accessoires kun jij in ieder geval stijlvol en zorgeloos flaneren op festivals als Mysteryland, Pinkpop, Lowlands, de Zwarte Cross en Thuishaven. Tot daar!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!