Welk audiomerk past bij mij?

door Dominic Overdijkink

door Dominic Overdijkink

Het begrip audio is voor iedereen anders. Voor de één is dat niet luisteren maar het echt ervaren van muziek, voor de ander is het kristalhelder geluid tijdens het voeren van online vergaderingen, en het kan ook nog als perfecte sfeermaker dienen voor die ene barbecue in de tuin. Voor welke vorm van audio je ook gaat, bij Amac hebben we altijd de oordopjes, koptelefoon of speaker die bij jou past. Via deze blog helpen we je vast op weg bij het maken van jouw keuze en lichtten we onze zes audiomerken uit. Bij elk van de zes hebben we een favoriet uitgelicht!

Welk merk past bij jou?

Om te beginnen hebben we bij Amac nu een totaal van zes audiomerken:

Elk merk heeft zijn eigen design en klank. Het is dus maar net waar jij als audioliefhebber naar op zoek bent. Apple heeft bijvoorbeeld de welbekende AirPods in zowel oordopjes- als koptelefoonvariant. Alle overig genoemde merken hebben, naast oordopjes en koptelefoons, ook speakers om al je behoeftes te voorzien. Maar welk merk past nou bij jou? 

JBL: alleskunner met uitstekende prijs-kwaliteit

JBL staat bekend als het ‘algemene’ audiomerk. JBL geeft heel degelijk geluid tegen een heel betaalbare prijs. JBL heeft zowel koptelefoons als oordopjes, maar scoren vooral met hun robuuste speakers die alles en iedereen omver kunnen blazen.

Zo ook de JBL Charge 5, de nieuwste JBL-speaker. Deze speaker heet niet voor niks ‘Charge’, want naast zijn speakerfunctie fungeert de Charge 5 ook als powerbank!  Via de JBL PartyBoost functie kun je ook nog eens meerdere JBL-speakers aan elkaar koppelen. Doordat JBL Charge 5 ook water- en stofdicht is (IP67), hoef je ook niet bang te zijn om hem mee naar buiten te nemen. Al met al is deze speaker met zijn 20 uur speeltijd ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen naar een feestje of het park!

Bose: Volle sound met fantastische noise cancelling

Bose is een van de bekendste audiomerken deze dag. Bose is marktleider wanneer het aankomt op actieve ruisonderdrukking. Dit zorgt ervoor dat, wanneer geactiveerd, al het omgevingsgeluid wegvalt en je helemaal in je eigen wereld komt te zitten met de muziek die jij wilt luisteren. Hierdoor hoor je muziek niet alleen, maar ervaar je het vooral ook. Een voorbeeld is Bose Noise Cancelling Headphones 700. Hierbij zit deze ruisonderdrukking niet alleen in het geluid, maar ook in de microfoon. Wanneer jij over een druk treinstation loopt maar toch even moet bellen, kunnen ze je dus alsnog goed verstaan aan de andere kant van de lijn.

Daarnaast staat Bose bekend om zijn warme geluid, door het filter dat er in de speakers is ingebouwd. Dit staat ook wel bekend als ‘The Bose Sound’.

Bowers & Wilkins: Hi-Fi audio zoals de artiest het bedoeld heeft

Bowers & Wilkins is een Brits audiomerk met een grote naam. Zij produceren echte hi-fi audiosystemen die muziek echt laat klinken zoals het in de studio is opgenomen. Op het gebied van home audio is de Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless al jarenlang een publieksfavoriet en een echte blikvanger in onze stores. De Zeppelin valt vanwege het aparte design meteen op, maar alle ogen zullen pas écht op de speaker zijn gericht wanneer je muziek erop afspeelt. De Zeppelin staat echt garant voor loepzuivere melodieën, warme middentonen en superdiepe basgeluiden.

Naast de verbluffende audioprestaties is het ook niet onbelangrijk om te vermelden dat de Zeppelin volledig draadloos is. Zo kun je via bluetooth, wifi, AirPlay óf Spotify Connect eenvoudig jouw iPhone, iPad, iPod of Mac erop aansluiten. Mocht je een ander apparaat willen gebruiken dat geen van de eerdergenoemde aansluitmogelijkheden heeft, dan kun je deze altijd nog aansluiten via een mini-jackkabel. Ook kun je hem in verbinding brengen met streamingdiensten als Spotify, Apple Music en Soundcloud. Sterker nog, hij decodeert zelfs audiostreams die de algehele geluidskwaliteit verbetert. Kortom, als je met de Zeppelin een film of serie kijkt of tijdens het sporten je favoriete work-out-playlist opzet, dan weet je dat er een Bowers & Wilkins-product aan het werk is.

Bang & Olufsen: Uitstekende akoestiek, subliem design

Bang & Olufsen is eigenlijk de tegenhanger van merken als Bose en Bowers & Wilkins. Dit merk uit Denemarken is al een kleine 100 jaar thuis in de audiowereld. Zij maken Hi-Fi speakers, koptelefoons en oordopjes. Kies je Bang & Olufsen, dan kies je niet alleen voor audio maar voor het hele totaalplaatje. Qua design is Bang & Olufsen namelijk bijna niet te overtreffen. Zelf zegt Bang & Olufsen ook dat ze niet een product willen maken, maar een ervaring. Daar horen looks in dat geval ook bij. Met die looks gaat Bang & Olufsen voor een zo tijdloos mogelijk gevoel. Dit komt ook terug in de audiokwaliteit, want of je nou klassieke muziek of moderne elektronica luistert, met Bang & Olufsen kun je alle instrumenten onderscheiden.

Bij Amac hebben we een topklasse koptelefoon van Bang & Olufsen: de B&O HX. Deze draadloze koptelefoon van hoogwaardig aluminium is zo licht dat je het bijna niet merkt wanneer je hem draagt. Ook deze koptelefoon heeft adaptieve actieve ruisonderdrukking, wat inhoudt dat hij het geluid van buitenaf aanpast aan de hand van je omgeving. Het vette aan deze koptelefoon is dat er op de rechter oorschelp een slimme aanraakfunctie zit waarmee je het volume kan veranderen, van nummer kan wisselen en belletjes kan beantwoorden. En dat 35(!) uur lang, 35! Met andere woorden, je kan vliegen naar Azië en terug voordat de koptelefoon een keer opgeladen moet worden.

Beats: Het urban stijl-icoon

Beats kennen we van rapper Dr. Dre. Hij richtte het merk in 2006 op om mensen op een unieke manier te laten luisteren naar muziek. Vanwege de rijke bas die Beats in hun audioapparatuur heeft, is Beats een must-have geworden binnen de hip-hop en r&b-scene. Dat zien we ook terug in het design van Beats. Beats is ook perfect voor bij je work-out. PowerBeats Pro vertaalt het moderne design in high-performance draadloze oordopjes met clip. Doordat deze clip mooi om het oor heen is gevormd, hoef je niet bang te zijn dat de oordopjes tijdens het sporten uitvallen. Ook zijn PowerBeats Pro zweet- en spatwaterdicht, dus je kan eindeloos door sporten zonder enig probleem. Of ja, 9 uur lang dan, maar ook daarna kun je ze binnen 15 minuten weer voor de helft opladen.

Doordat Beats in 2014 van Apple is, hebben de producten van Beats ook de chips van Apple. Hierdoor werkt Beats ook met Siri, kun je twee keer zo snel verbinden en kun je makkelijk wisselen tussen actieve apparaten. Dit ken je misschien al wel vanuit AirPods.

Apple: de kwaliteit die je al kent

Apple is natuurlijk Apple en dat houdt in dat je, wat je ook kiest, sowieso kwaliteit krijgt. Toen Apple in 2016 begon met de AirPods-serie, was dit meteen een revolutie in het audiolandschap. Sinds die tijd heeft Apple meerdere varianten op de markt gebracht: een reeks aan oordopjes en één koptelefoon. De ‘gewone’ AirPods hebben inmiddels alweer een derde upgrade gekregen in de vorm van AirPods 3. Over die vorm gaan we het gelijk hebben, want eerdere versies van AirPods vielen nog weleens uit het oor. Bij AirPods 3 is de pasvorm verbeterd naar een universele pasvorm, waardoor AirPods 3 bijna niet uit je oor kunnen vallen!

Maar deze blog gaat natuurlijk over audio, en ook daar zijn AirPods 3 grote spelers. AirPods 3 hebben adaptieve EQ. Kortgezegd betekent dit dat AirPods 3 kleine microfoontjes hebben die meten hoe het geluid je oor in gaat, en het geluid daar vervolgens op aanpast. Zo genieten jouwen oren altijd hoge geluidskwaliteit. Daarnaast hebben AirPods 3 ook ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking. Dit zorgt ervoor dat geluid overal om je heen te horen is en ook op diezelfde positie blijft als je je hoofd draait. Luister je bijvoorbeeld naar muziek met deze functie, dan lijkt het net alsof de artiest recht voor je staat en creëer je dat echte concertgevoel! Sporten met AirPods 3? Geen punt, want met een IPX4-waterbestendigheid kunnen ze makkelijk tegen een buitje of stevige work-out.

Er is geen ‘slechte keuze’

Ieder audiomerk heeft dus zijn eigen stijl en kwaliteit. Het ene merk focust zich op design en de laatste fashiontrends, het andere merk focust weer op geluid en handige extra features. Wat je uiteindelijk ook kiest, voor ieder moment is er altijd een audioapparaat dat bij jou past.

Zie je hier nou niet het product wat je zocht van één van onze merken, of ben je er toch nog niet helemaal uit? Ga dan naar een Amac-winkel bij jou in de buurt en laat je adviseren door één van onze audiospecialisten! Samen met onze experts kijken we dan naar de beste keuze voor jou en heb je aan het einde van de rit een product dat helemaal aansluit op jouw behoeften, want Apple (en ook audio) begint bij Amac!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!