Terug naar overzicht

Garantie bij Amac

Wij willen niet dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan bij het gebruik van jouw Apple-product(en). Daarom biedt Amac standaard 2 jaar consumentengarantie* bij de aankoop van een Mac, iPad, iPhone, iPod of Apple Watch. Welke voorwaarden gelden voor andere producten, kun je hieronder lezen.

 

Garantie op Apple-producten

Amac geeft consumenten 2 jaar garantie bij de aankoop van een Mac, iPad, iPod, iPhone en Apple Watch. De garantieregeling op deze Apple-producten wordt toegepast in alle 47 Amac Stores en in de webshop. Kopen bij Amac betekent daarom dat je 2 jaar lang zonder zorgen gebruik kunt maken van je Apple-producten.

Garantie op Open Box-modellen

Op Apple Open Box-modellen (Mac, iPad, iPhone en iPod) geldt een beperkte garantie van 1 jaar. Deze producten zijn herkenbaar aan een duidelijk Open Box-label (zowel in de Amac Stores als in de webshop) en zijn lager geprijsd dan producten die nieuw in doos verkocht worden. Op Open Box-modellen is het niet mogelijk AppleCare af te sluiten.

Garantie op overige merken

Amac geeft je bij aankoop van alle andere merken uit het assortiment minimaal 2 jaar consumentengarantie.

Garantie voor zakelijke klanten en bedrijven

Voor niet-consumenten, zoals zakelijke klanten en bedrijven, gelden andere garantievoorwaarden. Door Europese wetgeving komen niet-consumenten niet in aanmerking voor de extra garantie van Amac op Apple-producten. Doe je als niet-consument aankopen bij Amac, dan geldt de wettelijke garantietermijn van 1 jaar op diverse (Apple-)producten. Echter heeft Amac zakelijk de mogelijkheid om aanvullende garantie voor de iPad en MacBook van totaal drie jaar tegen vergoeding aan te kopen. Deze service kan eventueel aangevuld met breng en haal service en/of een leentoestel. Voor aanvullende informatie amac@zakelijk.nl.

Kom langs in een Amac Store of neem contact op met Amac Customer Care, we beantwoorden graag je vragen over garantie voor niet-consumenten. Meer informatie over garantie kun je ook nalezen in onze Algemene Voorwaarden.

Apple Authorised Service Provider

Wanneer er iets aan de hand is met jouw Mac, iPad, iPod, iPhone of Apple Watch, kun je altijd terecht in een van onze stores. Als Apple Authorised Service Provider bieden wij een uitgebreide service en voeren wij reparaties uit binnen en buiten de standaard garantie, ongeacht de plaats van aanschaf. Voor vragen ben je ook altijd welkom. We hebben niet voor niets Apple Product Professionals in dienst; zij helpen je graag met het maken van de juiste overwegingen en keuzes.

Verzekering – iCare

Naast onze gunstige garantievoorwaarden bieden we met iCare een uitgebreide dekking aan voor je iMac, MacBook, iPad, iPhone en Apple Watch voor een periode van maximaal 60 maanden. Voorkom hoge kosten veroorzaakt door ongelukken en schade, zoals vallen, stoten, kortsluiting, vocht, modificaties door ongeautoriseerde derde partijen en diefstal. Je kunt iCare direct afsluiten bij aanschaf van een nieuw Apple-device in een Amac Store (in de webshop geldt deze optie niet).


Wanneer er sprake is van een aankoop door een consument, dan geeft Amac een extra garantie op alle Apple-computers, Apple iPads, Apple iPods, Apple iPhones, Apple Apple Watches en Apple TV's in het assortiment. Al deze bij Amac nieuw verkochte producten krijgen 2 jaar garantie vanaf de datum van aankoop, ongeacht de garantietermijn van de fabrikant. Deze garantie is met ingang van 1 juni 2018 van toepassing op genoemde producten. Voor aankopen gedaan tussen 1 juni 2013 t/m mei 2018 van Apple computers, Apple iPads en Apple iPods geldt een garantie van 3 jaar. Voor aankopen gedaan tussen 1 augustus 2014 t/m mei 2018 van Apple iPhones geldt een garantie van 3 jaar. Voor aankopen gedaan tussen 1 juli 2015 t/m mei 2018 van Apple Watches geldt een garantie van 3 jaar. Deze garantie is niet van toepassing op aankopen gedaan door Niet-Consumenten (bijv. bedrijven, zakelijke aankoop). Voor meer informatie over deze extra garantie verwijzen we je door naar punt 9 van onze Algemene Voorwaarden . Amac geeft op Apple Open Box-modellen (Mac, iPad, iPhone en iPod) een beperkte garantie van 1 jaar. Het afsluiten van AppleCare is niet mogelijk bij Open Box-modellen. iCare afsluiten is hierop wel mogelijk.