Goed voorbereid op wintersport!

door Dominic Overdijkink

door Dominic Overdijkink

Na jaren van corona en teleurstellende sneeuwval is het nu dan eindelijk zover: het wintersportseizoen. Dé tijd voor de liefhebber om de pistes te trotseren van zijn of haar favoriete skigebied. Misschien is het dit jaar nog wel belangrijker om goed voorbereid op wintersport te gaan dan andere jaren. Daarom hebben we bij Amac een selectie van producten gemaakt die onmisbaar zijn op jouw ski- of snowboardvakantie.

In de auto

Een leuke wintersport begint vaak in de auto, met een volgeladen achterbak en de skikoffer op het dak. Tijdens zo’n lange rit kun jij je prima vermaken met iPad of iPhone, door bijvoorbeeld een spelletje te spelen of film te kijken op de achterbank. Vooral dat laatste gaat lastiger wanneer je jouw device constant moet vasthouden. Vaak eindigt een iPad dan op schoot, met mogelijke nekklachten als gevolg.

De Kenu Airvue Headrest Tablet Mount verraadt zijn functie al in de naam, het is een tablethouder die ervoor zorgt dat jij jouw iPad (of iPhone) op een ontspannen manier kan gebruiken. Dit doe je door de tablethouder aan de voorstoelen vast te maken, zodat jij op de achterbank jouw favoriete film kan kijken op jouw iPad. Welke film ga jij als eerst kijken onderweg?

Natuurlijk is de tablethouder alleen geschikt voor de bijrijders, maar we hebben gelukkig ook aan de bestuurder gedacht. Anno 2023 gaat de muziek en de navigatie tijdens het rijden veelal via onze telefoon. Dan wil je natuurlijk wel een fijne standaard waar je van op aan kunt. De Belkin BoostCharge Magnetisch draadloze autolader kan worden vastgeklemd in het ventilatierooster en MagSafe-technologie houdt jouw iPhone 12 of nieuwer goed op zijn plek. Zo hoef je niet bang te zijn dat jouw iPhone onder het dashboardkastje ligt wanneer je de heuvels in rijdt.

In het hotel/de chalet

Eenmaal aangekomen op het verblijf, wil je al jouw apparaten natuurlijk effectief kunnen opladen zonder voor elk device een aparte kabel en adapter te hoeven gebruiken. Het aantal stroompunten is, afhankelijk van waar je verblijft, vaak ook beperkt.

Een ideale oplossing daarvoor is Belkin BoostCharge Pro 3-in-1 draadloos laadstation met MagSafe. Deze 3-in-1 oplader biedt jou een geheel nieuwe manier van opladen, ook op reis. Je Apple Watch Series 7 of nieuwer wordt dankzij snellaadtechnologie tot wel 33% sneller opgeladen, terwijl het MagSafe-laadstation je iPhone (12 of nieuwer) snel draadloos oplaadt. Natuurlijk kan je een oudere Apple Watch nog steeds opladen met dit laadstation, al zal hij dan niet sneller opladen dan je gewend bent.

Het laadstation heeft daarnaast ook nog een plekje vrij voor jouw AirPods 3e generatie of AirPods Pro. Zo heb je voor je drie favoriete Apple-apparaten maar één stekker nodig en liggen ze overzichtelijk bij elkaar.

Wil je nog een nog compacter laadstation en hoef je niet per se drie apparaten tegelijk op te laden? Dan kun je ook nog kiezen voor de Apple dubbele MagSafe oplader. Deze oplader biedt je wederom de mogelijk tot draadloos opladen, maar is door zijn opvouwbaarheid nog compacter dan de variant van Belkin. Het enige is wel dat je daarvoor een laadpunt inlevert.

Op de piste

Natuurlijk zit jij ’s ochtends vroeg gelijk met je ski’s of snowboard in de lift omhoog, klaar om de dag te beginnen. Na vervolgens een hele dag op de pistes te hebben gestaan en foto’s te hebben gemaakt, eindigt zo’n dag vaak feestend bij de après-ski. Dan is het wel van belang dat je batterij het volhoudt tot je weer aankomt bij je verblijf. Met de 20.000 mAh powerbank van Belkin weet je dat je in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over je batterijpercentage. Deze powerbank verlengt de batterijduur van je iPhone namelijk tot wel 77 uur. En met drie beschikbare oplaadpoorten kun je zelf de apparaten van je skigenoten tegelijkertijd opladen terwijl jullie van de berg af suizen.

Een rugzak is op de piste ook erg prettig. Hier kun je jouw water, eten en andere benodigdheden in kwijt. Om ervoor te zorgen dat je rugzak niet onverhoopt kwijtraakt terwijl jij even bij een restaurantje zit of wanneer je aan het après-skiën bent, is het altijd verstandig om een AirTag aan je rugzak te doen. Dit kan goed met de nieuwe Belkin Secure AirTag holder met haak. Deze karabijnhaak is eenvoudig te bevestigen aan iedere tas en is verkrijgbaar in vier kleuren. Welke kleur past het best bij jouw wintersportoutfit?

Leg jij graag al jouw ski- of snowboardervaringen vast op jouw iPhone? Dan is Apple Watch het perfecte item voor op de skipiste. Wist je dat elke Apple Watch namelijk een workout heeft die de naam ‘Alpineskiën’ draagt? Zo zie je precies hoeveel calorieën jij verbrandt wanneer je de pistes afgaat.

Naast de workout-app is er nog een handige app waarmee je nog meer inzicht krijgt in je skidata: Slopes. Deze geeft je inzicht in o.a. je topsnelheid, je hoogte top, hoogste afdaling en je langste run. Ook kun je jouw vrienden in de app toevoegen zodat je al jouw statistieken kunt vergelijken.

Wintersport bij Amac!

Met veel sneeuw op komst lijkt dit een perfect wintersportseizoen te worden. Wij hopen in ieder geval op veel veilige kilometers in de afdaling en vooral veel plezier wanneer je gaat wintersporten. Wellicht ben je in deze blog één of meerdere items tegengekomen die jij wilt hebben nog voordat je vertrekt. Neem vooral ook een kijkje op onze Wintersport-pagina, want hier vind je nog veel meer speciaal geselecteerde artikelen.

Wacht niet te lang met bestellen, zo weet je zeker dat alles op tijd binnen is wanneer jij richting de bergen gaat! Wintersport begint bij Amac!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!