MagSafe: wat is het en wat kun je ermee?

door Nina Casilio

door Nina Casilio

MagSafe is eigenlijk een oude bekende van Apple, zo werd dit eerder gebruikt in de MacBook. Apple gebruikt deze techniek nu om accessoires magnetisch aan je iPhone 12, iPhone 13 of iPhone 14 te koppelen. Hierdoor blijft je draadloze oplader goed zitten en klikt je hoesje zo vast. Daarnaast laden MagSafe-opladers je telefoon vaak extra snel op. Naast hoesjes en laders zijn er ook verschillende accessoires, zoals kaarthouders. We leggen het je hier uit!

Wat is MagSafe?

MagSafe is een magneettechnologie van Apple die in de iPhone 12, iPhone 13 en iPhone 14-modellen zijn ingebouwd. Zoals eerder gezegd is deze technologie oorspronkelijk in 2006 ontwikkeld als veiligheidsfunctie voor MacBook-laadkabels. Sinds 2020 is MagSafe geïntegreerd in iPhone 12 om een nieuw arsenaal van accessoires mogelijk te maken. MagSafe werd geherintroduceerd tijdens de release in oktober 2021 in de 14-inch en 16-inch MacBook Pro modellen.
 
De producten met het label ‘Made for MagSafe’ zijn ontwikkeld in overeenstemming met de MFi-richtlijnen, grondig getest en geoptimaliseerd voor iPhone 12 of nieuwer. De draadloze opladers met MagSafe kunnen apparaten sneller opladen tot 15W.
Andere accessoires die ‘Compatibel met MagSafe’ zijn, voldoen aan de industrienormen die gelden, maar hierin is niet de officiële MagSafe-technologie geïntegreerd, waardoor de draadloze laders je apparaten met maximaal 7,5W zullen opladen. Dit is een stuk minder snel dan draadloze opladers die 'Made for MagSafe' zijn. De apparaten voldoen natuurlijk wel aan de strengste normen zodat je veiligheid bij gebruik gegarandeerd is.

MagSafe draadloze oplader

Met de MagSafe-opladers is draadloos opladen een kwestie van klikken. Dankzij magneten zitten je iPhone 12 of nieuwer en AirPods direct goed op zijn plek en gaat het opladen een stuk sneller. De meeste MagSafe-opladers werken met Qi, dus net als met alle andere Qi-opladers kun je er je iPhone 8 of nieuwer en je AirPods met draadloze oplaadcase mee opladen. Het verschil is dat bij de ‘MagSafe-oplader’ de oplader magnetisch gelijk op de juiste plek zit. Bij MagSafe-oplader met Qi zit deze magnetische connectie niet. Meer uitleg over draadloze opladers met Qi? Lees hier over draadloos opladen met Zens!
 
Tegenwoordig zijn er ook veel opladers waarmee je verschillende apparaten in één keer kan opladen. Je kan ze bijvoorbeeld op je thuiswerkbureau of nachtkastje neerzetten om het aantal draden te verminderen.
Met de draadloze oplader van ZENS kan je bijvoorbeeld drie apparaten tegelijk opladen. Op de Stand is er ruimte voor je iPhone, AirPods (of tweede iPhone) en Apple Watch. Via de ingebouwde USB-poort aan de achterkant kan je nog een apparaat opladen. De lader heeft een totaal vermogen van 20W, ondersteunt Apple Fast Charge en wordt geleverd met een voedingsadapter. Het is dus een ideaal oplaadstation voor thuis of op kantoor en zorgt ervoor dat al je devices altijd zijn opgeladen!

MagSafe hoesjes

De hoesjes met MagSafe van Apple zijn speciaal ontworpen om jouw iPhone optimaal te beschermen. Dankzij de ingebouwde magneten die perfect matchen met je iPhone 12 of nieuwer is koppelen een kwestie van klik en klaar, en gaat draadloop opladen nog sneller. Is je telefoon bijna leeg? Laat het hoesje gewoon om je iPhone en klik je MagSafe-oplader eraan vast of leg je iPhone op je Qi-lader.
Alle hoesjes van Apple zijn duizenden uren getest, zowel tijdens de ontwerpfase als in het fabricageproces. Het ziet er daarom niet alleen fantastisch uit, maar wordt je iPhone ook beschermt tegen krassen en vallen. De hoesjes van Apple zijn in siliconen, leer en doorzichtig materiaal verkrijgbaar.

Merken als Tech21, Decoded en Dbramante verkopen ook hoesjes met MagSafe. Daarin is een variatie te zien van hoesjes met pasjeshouder en hoesjes zonder pasjeshouder.
De hoesjes van Tech21 EvoClear zijn gemaakt van FlexClear, een uniek materiaal dat de schok van een val of stoot zonder problemen opvangt. Dit materiaal is gepatenteerd door Tech21 en biedt jou de rust van een beschermd toestel. Het hoesje is transparant en verbergt het mooie design van jouw iPhone dus niet. Daarnaast is deze backcover ultra dun en lichtgewicht, waardoor jouw telefoon lekker handzaam blijft. 
Bovendien zijn de hoesjes van Tech21 voorzien van BioCote, een antimicrobiële formule die ervoor zorgt dat schimmels, microben en bacteriën zich niet aan jouw hoesje kunnen hechten. Binnen 24 uur is 99,9% van deze potentiële ziekmakers verdwene. De formule is geïntegreerd in de case, blijft altijd werkzaam en is dus altijd hygiënisch!
 

 Apple AirPods

AirPods Pro (1e en 2e generatie), AirPods (3e generatie) met MagSafe-oplaadcase, AirPods met draadloze oplaadcase (2e generatie) en draadloze oplaadcase voor AirPods zijn allen geschikt voor opladen met MagSafe. Is het tijd om op te laden, dan leg je de case gewoon op je MagSafe-oplader of een draadloze oplaadmat.

MagSafe accessoires

Apple heeft verschillende accessoires gemaakt die MagSafe bevatten. Twee bekenden zijn de Apple MagSafe Battery Pack en de leren kaarthouder Apple Leather Wallet voor iPhone.
 
De MagSafe Battery Pack is zo vastgeklikt. Dankzij het compacte en intuïtieve design kun je onderweg heel makkelijk je iPhone opladen. En de perfect uitgelijnde magneten zorgen ervoor dat hij stevig vast blijft zitten aan je iPhone 12 of nieuwer, zodat het draadloos opladen probleemloos verloopt.
Merken als Belkin hebben in hun assortiment ook veel verschillende MagSafe accessoires geïntegreerd. Zo is de draadloze lader Compatibel met MagSafe en is deze speciaal ontwikkeld voor iPhone 12 of nieuwer. Daarnaast fungeert deze ook als 10.000 mAh-powerbank. Dankzij magneten in de lader ligt je iPhone altijd perfect op de powerbank en kun je jouw iPhone blijven gebruiken tijdens het opladen. De slanke en draagbare vorm zorgt ervoor dat je iPhone gemakkelijk in je tas of broekzak past tijdens het opladen.
 
De leren kaarthouder met MagSafe voor iPhone is niet alleen mooi, maar ook zeker functioneel. Je hebt altijd je pasjes direct bij de hand en bovendien is ‘ie nu ook geschikt voor ‘Zoek mijn’, zodat je altijd kunt zien waar je hem bijvoorbeeld bent kwijtgeraakt.
De kaarthouder is vervaardigd met speciaal gelooid Europees leer en dankzij de ingebouwde magneten klik je ‘m wederom eenvoudig vast op je achterkant van je iPhone. Je kunt ‘m zelfs op een hoesje met MagSafe klikken en zo je eigen unieke combinatie creëren. Je kunt in de kaarthouder die kaarten kwijt, daarnaast is ‘ie afgeschermd en dus veilig voor je creditcards.
Het merk Decoded heeft ook verschillende kaarthouders in het assortiment. De MagSafe kaarthouder is voorzien van strategisch geplaatste magneten gecombineerd met een siliconen antislip die hem op zijn plaats houdt aan de achterkant van je iPhone. Het is vervaardigd van speciaal gelooid premium Ecco-leer. De kaarthoes heeft net als de leren kaarthouder van Apple, blokkeermateriaal om je pasjes veilig en stijlvol te houden.

Scroll voor meer →

MagSafe bij Amac

Je bent nu helemaal op de hoogte van MagSafe. Mocht je toch nog twijfels of vragen hebben? Onze Apple-experts staan in een van de 50 winkels voor je klaar! Apple begint bij Amac!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!