De ideale thuiswerkplek

door Dominic Overdijkink

door Dominic Overdijkink

Twee jaar geleden stond de wereld op zijn kop. De start van de coronapandemie had veel gevolgen voor ons dagelijks leven. Sporten kon niet meer in de sportschool, de gehele horeca- en cultuursector zat dicht en het kantoorleven veranderde ineens in thuiswerken. Voor een korte periode hadden we zelfs een avondklok.

Nu alles weer bijna terug naar het 'oude normaal' is, kunnen we weer genieten van alle activiteiten die we voorheen gewend waren. Toch heeft de pandemie er wel voor gezorgd dat we nu veel hybride werken, oftewel: een gedeelte op kantoor en een gedeelte thuis. Voor velen is thuiswerken een uitkomst, het is een begrip geworden. Zonder afleiding van alles wat bij het kantoorleven komt kijken, krijg je vaak meer werk verzet. Des te belangrijker is het dan ook dat je thuiswerkplek zo aangenaam mogelijk is. Een aantal werkgevers maken hier voor hun werknemers zelfs budget voor vrij.

Bij Amac zijn we inmiddels ook expert geworden in het hybride werken en daarom hebben we vandaag de beste items geselecteerd voor jouw ideale werkplek thuis.

LG 27-inch 4K monitor

Op kantoor zijn we vaak gewend om met grote beeldschermen te werken, zodat je een goed overzicht hebt van waar je mee bezig bent. Ook worden beeldschermen gebruikt als extra scherm, om snel te kunnen multitasken zonder dat je constant bezig bent met het openen en sluiten van relevante pagina’s. Dat voelt feitelijk als het bedienen van een 2-in-1 computer. De 27-inch 4K monitor van LG is wat dat betreft perfect voor iedere thuiswerker, of je nu met Office-programma’s als Word of Excel bezig bent of jij je meer in het grafisch vormgeven bevindt met bijvoorbeeld Photoshop of InDesign.

Dit beeldscherm biedt je namelijk de beste prestaties op het gebied van kleur en scherpte, zonder dat je snelheid verliest. Het 4K-beeldscherm geeft namelijk tot vier keer scherper beeld dan een full-HD-scherm, en het zet SDR-beelden zelfs virtueel om in HDR-kwaliteit. Hierdoor geniet je altijd van de beste beeldkwaliteit. De Black Stabilizer waarover deze monitor beschikt, zorgt ervoor dat je de kleinste details zelfs ziet op de donkerste pagina’s.

Daarnaast heeft de LG 27-inch 4K monitor een ergonomische standaard, wat je de mogelijkheid geeft het scherm te roteren, kantelen en in hoogte te verstellen. Zo zit je er altijd goed voor, ongeacht welk bureau je hebt. Deze monitor kan ook via de USB-C-poort aangesloten worden op jouw MacBook. Die USB-C-aansluiting dient dan niet alleen als je beeldoverdracht, maar ook als je krachtbron. Dus je hebt niet allerlei extra kabels nodig om te kunnen opladen, dat gebeurt allemaal via dat ene snoer!

Rain Design MacBook-standaard

Wanneer je met een extra monitor werkt, heb je natuurlijk wel een goede plek nodig om je laptop kwijt te kunnen. De monitor neemt vanwege zijn grootte namelijk de meest centrale plek in op je bureau en wordt op ooghoogte afgesteld, dit is ergonomisch een stuk beter. Je laptop komt daarbij vaak links of rechts van de monitor te staan, maar daardoor staat je laptop te laag in vergelijking met je beeldscherm.

De Rain Design mStand is hierbij een fijne uitkomst. Deze laptopstandaard is namelijk speciaal ontworpen voor MacBook, MacBook Air en MacBook Pro. Het fijne van deze stand is dat je MacBook of laptop net zo hoog komt te staan als een externe monitor, waardoor je vloeiend kunt wisselen tussen je twee beeldschermen.

Rain Design mStand

Scroll voor meer

Logitech toetsenbord en muis

Als je gebruik maakt van een laptopstandaard, ligt het toetsenbord van diezelfde laptop natuurlijk niet meer binnen handbereik. Een extern toetsenbord met muis biedt dan de ideale uitkomst. Dit toetsenbord moet een fijne aanslag hebben, en voor lange werkdagen is het prettig als de muis ergonomisch naar je hand gevormd is.

De combinatie van de Logitech MX Keys en MX Master 3 is hiervoor ontwikkeld. In een eerdere blog schreven we al eens over deze artikelen. Het toetsenbord, de MX Keys, is een toetsenbord gemaakt voor stabiliteit en precisie. Door de ‘concave’ toetsen is bij elke knop een kleine uitholling te vinden die de vorm van je vingertoppen volgt. Zo voelt elke aanslag natuurlijk aan, en hoor je deze bovendien ook niet. Het toetsenbord heeft ook verlichting, ideaal voor de thuiswerker die liever 's avonds nog een paar uurtjes productief is.

De MX Master 3 en Anywhere MX 3 zijn beide erg geschikte muizen. Allebei hebben ze een ergonomische vorm. Zo voel je na een lange dag werken je hand niet verkrampen door het besturen van de muis. De MX Master 3 is een wat grotere muis en wordt ook eerder aangeraden bij personen met grotere handen. Anywhere MX 3 is wat kleiner, en daardoor ook wat makkelijker mee te nemen naar een werkplek buitenshuis.

Logitech toetsenbord en muis

Scroll voor meer

Satechi Dual Multimedia adapter

Mocht je thuis met externe harde schijven werken, dan is het belangrijk om te weten welke aansluiting deze hebben. Op veel MacBooks zit namelijk geen aansluiting voor USB-poorten, waardoor je een koppelstuk nodig hebt.

Dat koppelstuk bestaat in de vorm van Satechi's USB-C Dual Multimedia Adapter. Deze is met name geschikt voor MacBooks met twee USB-C-poorten, maar zonder M1-chip. Deze hub creëert behoorlijk wat extra poorten voor jouw Mac. Zo kun je via deze adapter twee USB-apparaten, twee HDMI-schermen, een ethernetkabel en een SD- of microSD-geheugenkaart aansluiten. Zo kun je ongestoord werken via welk apparaat dan ook, zelfs via bedraad internet.

Satechi USB-C Dual Multimedia-adapter

Scroll voor meer

Linksys Velop wifi-router

Thuiswerken gaat (bijna) altijd gepaard met Microsoft Teams. Het is de manier waarop we onze collega’s toch kunnen spreken in de onlinewereld. Een stabiele internetverbinding is daarom met stip de belangrijkste factor in het landschap van thuiswerken. Met Linksys Velop Multiroom haal je precies dat in huis.

Deze wifi-router maakt gebruik van een techniek die ze ‘dynamische tri-band’ noemen, waardoor de internetsnelheid hoger ligt dan bij andere stations. Elke band is daarbij afgestemd voor een optimale taakverdeling om overal in huis de beste wifi te hebben, ook bij verplaatsing. Hierdoor heb je een naadloze netwerkverbinding in en rondom het hele huis.

Fijne werkplek betekent productiever werken

Het hybride werken lijkt, ondanks het einde van de coronacrisis, nog lang niet te verdwijnen. Veel onderzoeken hebben ook aangetoond dat een beter georganiseerde thuiswerkplek leidt tot betere prestaties onder werknemers. Mocht jij nog veel thuiswerken, denk dan eens na over hoe je werkplek is ingericht en welke invloed dat heeft op je werk. Wellicht dat een van deze thuiswerkproducten een uitkomst kan bieden, vooral wanneer je nog niet tevreden bent over je thuiskantoor.

Meer weten? Bezoek vooral een van onze 50 winkels en vraag een Apple-expert om advies. Tot ziens bij Amac!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!