Beveiliging in en rondom je huis: onze aanraders!

door Dominic Overdijkink

door Dominic Overdijkink

Pepernoten liggen al in de supermarkt, de weg wordt langzaam bedekt met bladeren en de winterjas hangt weer vooraan de kapstok. Met andere woorden, de koude wintermaanden komen eraan. Maar waar de meeste mensen zich bezighouden met feestdagen als Sinterklaasavond, Kerst en Oud & Nieuw, zijn de wintermaanden ook de perfecte gelegenheid om je huis net iets beter te beveiligen tegen inbrekers en andere ongewenste bezoekers. In deze blog lees je meer over de verschillende mogelijkheden tot het veiliger maken van je huis.

Beveiligingscamera's

Een goede manier om je huis, balkon en/of tuin te beschermen zijn natuurlijk beveiligingscamera’s. Bij Amac hebben we een aantal gespecialiseerde merken op dat gebied: Eufy, Arlo en Ring.

Eufy

Het Duitse merk Eufy is een bekende als het aankomt op beveiliging. Eufy biedt een aantal opties voor het veiliger maken van je huis door middel van verschillende soorten beveiligingscamera’s.

Allereerst is er de standaarduitvoering: Eufy by Anker EufyCam 2. Dit is een geheel draadloze beveiligingscamera voor thuis. Deze camera van Eufy werkt dan weliswaar op batterijen, toch kan de camera daar een ruim jaar mee vooruit voordat deze vervangen dienen te worden. Eufy werkt daarnaast samen met het merk Sony, die de sensors in de camera ontwikkelt. Hierdoor krijg je gedetailleerde Full HD-beelden met een gezichtsveld van 135 graden.

Daarnaast kun je de camera’s binnen, maar ook buiten gebruiken. Hij is namelijk bestand tegen hitte, regen en sneeuw, met een IP67-waterberschermingsklasse. Hierdoor heb je altijd een werkende camera, of het nou -20 of 50 graden is.

Maar wil je nou nog scherper beeld, dan kun je ook nog kiezen voor Eufy by Anker EufyCam 2 Pro. Deze geeft je alle voordelen van de normale uitvoering, maar dan met 2K-beeld in plaats van Full HD. Deze camera heeft daarnaast een geavanceerde nachtvisie door zijn hoge lichtgevoeligheidssensor.

Het fijne aan Eufy is dat er verder geen verborgen kosten zijn zoals abonnementen, het is bijna plug-and-play. Het enige wat je hoeft te doen is het aansluiten op HomeKit.

Arlo

Is Full HD of 2K-beeld voor jou niet genoeg, dan heeft Arlo daar nog een optie voor: Arlo Ultra 4K. De naam zegt het al, maar deze camera heeft de mogelijkheid om in een verbluffende 4K te filmen, wat het de crème de la crème maakt onder de beveiligingscamera’s. Je kan met de camera zelfs tot 12 keer inzoomen door HDR-technologie. Arlo Ultra heeft een bijzonder brede kijkhoek van 180 graden, waardoor je alles binnen het gezichtsveld van de camera kan vastleggen.

Ook Arlo Ultra werkt op batterijen, maar deze zijn ingebouwd in het camerasysteem. De camera heeft een batterijduur van zes maanden, maar is met de bijgeleverde magnetische kabel wel gewoon weer op te laden.

Het meest bijzondere aan Arlo Ultra is de nachtmodus. Arlo Ultra filmt namelijk ook ’s nachts alles in kleur. Hierdoor zie je belangrijke details ook in het donker. En zie je nou indringers op je camerasysteem? Dan heeft Arlo Ultra een ingebouwde sirene waarmee je ze kan afschrikken.

Ring

Het merk Ring ken je ongetwijfeld van de populaire videodeurbellen, iets waar we later deze blog nog een stuk over uitweiden. Ring heeft namelijk ook een beveiligingscamera die de naam Ring Spotlight Cam draagt. Deze Full HD-camera heeft een groothoeklens waarmee je ultrabrede beelden kan vastleggen.

Ring Spotlight heeft een zeer geavanceerde bewegingsdetectie, waarbij je ook zelf zones in kan stellen en plannen. Hier kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om, als je om 8 uur in de auto stapt, niks te laten opnemen. En komt er nou iemand in beeld terwijl de bewegingsdetectie aanstaat, dan krijg je gelijk een melding op je iPhone.

Bij Ring Spotlight kun je er daarnaast voor kiezen om een abonnement te nemen: Ring Protect. Vanaf 3,99 per maand per apparaat kun je gebruik maken van de ‘cloud’, waarbij je beelden dus online veilig staan en terug te bekijken zijn. Je kunt ze dan eenvoudig downloaden naar je eigen apparaat en delen met vrienden en familie.

Videodeurbellen

Naast beveiligingscamera’s kun je jouw huis ook een stuk veiliger maken met een videodeurbel. Hierbij kun je bij aanbellen direct zien wie er voor de deur staat en ook tegen je bezoekers praten. Dit is vooral handig wanneer je een pakketje verwacht als je niet thuis bent. Amac heeft in deze categorie twee merken: Ring en Netatmo.

Ring

Zoals al eerder gezegd staat Ring veelal bekend om zijn Ring Video Doorbell. Met Ring Video Doorbell krijg je direct een melding wanneer er iemand aanbelt of de bewegingsdetectiezone in loopt. Ring Video Doorbell is eenvoudig in te stellen met Apple HomeKit, wat hem ideaal maakt in samenwerking met eventuele andere HomeKit-toepassingen. En met een Full HD-camera heb je haarscherpe beeldkwaliteit.

Kies je voor het abonnement Ring Protect, dan krijg je ook een melding wanneer een pakketje in de door jou aangegeven zone is bezorgd. Wanneer jij aangeeft dat het pakketje bij de voordeur of in de tuin neergelegd mag worden, kun je met Ring Protect instellen dat je hier een melding van krijgt. Handig toch?

Netatmo

Ook het merk Netatmo heeft een videodeurbel. Het fijne aan deze variant is dat er geen abonnementsdienst nodig is om gebruik te maken van alle functies. Ook is deze video deurbel gewoon aan te sluiten op de bedrading van je huidige deurbel, waardoor je geen extra ‘Bridge’ nodig hebt.

De Full HD-beelden worden bewaard op de ingebouwde geheugenkaart. En door de slimme real-time persoonsdetectie weet je altijd wanneer iemand zich rondom je deur bevindt. Ook deze deurbel heeft een functie waarbij je kan praten met je bezoekers. Is er ongewenst ‘bezoek’, dan is deze af te schrikken met de Alert Zone.

Beveilig je huis goed

Nu het steeds donkerder wordt is het des te belangrijker om je huis goed te beveiligen. Denk daarom goed na over de manier die voor jou het beste werkt.  Meer weten over het beveiligen van je huis? Bezoek vooral één van onze 50 winkels en laat je adviseren. Apple begint bij Amac!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!