Apple-producten voor een lagere prijs: Open Box

door Dominic Overdijkink

door Dominic Overdijkink

Bij Amac kun je natuurlijk terecht voor al jouw Apple-producten. Onze Apple-experts hebben alle kennis in huis om jou te voorzien van persoonlijk advies. Vaak gaat dit natuurlijk over nieuwe producten tegen de daarbij horende prijs. Maar wist je dat wij ook Open Box-producten hebben? En weet je waar Open Box überhaupt voor staat? Dat leggen we je uit in dit blog.

Wat is Open Box?

Van Open Box-producten kennen we eigenlijk twee soorten: DEMO’s en retouren, waarvan laatstgenoemde ook echt aangegeven staat als Open Box. Beiden zijn geweldige producten van fantastische kwaliteit, zorgvuldig gecontroleerd door onze technische dienst. Maar wat is nou het verschil?

DEMO

DEMO’s zijn artikelen zoals iPhones, iPads en koptelefoons die voorheen als demonstratiemodel in de winkel hebben gediend. Wanneer Apple nieuwe iPhones of iPads uitbrengt, betekent dit dat deze modellen in de winkel te zien zijn, maar dus ook dat er ruimte voor vrij moet worden gemaakt. De modellen van de vorige generatie worden dan uit de winkels verwijderd en vervangen voor de nieuwste toestellen. Het zijn nou juist die modellen van de vorige generatie die je daarna dus als ‘ex-DEMO’ kunt kopen. En dat brengt een aantal voordelen met zich mee.

Prijs

De prijs van een DEMO-toestel ligt namelijk een stuk lager dan die van splinternieuwe modellen. Dit is omdat het toestel vaak ongeveer een jaar in werkende toestand in jouw Amac-winkel heeft gelegen, en dus feitelijk al een jaar ‘in gebruik’ is geweest. Het mooie is dat de toestellen echter maar hele lichte tot vaak geen gebruikerssporen hebben, omdat ze bijna nooit van hun plek zijn geweest.

Batterij

Nu zul jij je misschien afvragen: “Is dat niet slecht voor de batterij, een jaar aan de stroom?” Dat zou je wel denken, maar niets is minder waar. Apple heeft de software van iOS namelijk zo ontwikkeld dat een iPhone binnen een week na installatie herkent of het een DEMO-model is. Wanneer een geïnstalleerde iPhone een week lang bijna alleen maar aan de oplader ligt, zal hij alleen nog maar stroom gebruiken die direct uit de oplader komt, en niet van de batterij op het toestel zelf. Zo kun je er dus bijna altijd vanuit gaan dat de batterij nog in topconditie is.

Garantie

Ook DEMO-modellen worden, net als nieuwe toestellen, geleverd met garantie. Dus mocht er een technisch mankement zijn met jouw demo-toestel, dan valt dit onder dezelfde garantie als bij nieuwe. Dit is vanuit de fabriek echter wel één jaar in plaats van de gebruikelijke twee. Logisch natuurlijk, gezien het apparaat vaak al een jaar werkende is.

Retour (Open Box)

Naast DEMO’s hebben we nog een andere vorm van Open Box. In sommige gevallen wordt er iets besteld, maar brengt of stuurt iemand dit binnen twee weken terug. Vaak is dit omdat het product dan niet is wat ze zochten of hebben ze het product per ongeluk dubbel gekocht. Maar dat iemand anders het product niet wilde hebben, kan nou net jouw mazzel zijn als het juist precies is wat jij zoekt. Ook bij retourproducten hebben we dezelfde voordelen als bij demo’s, maar er zijn een paar verschillen.

Prijs

Ook de prijs van een retour is lager dan die van een nieuw product, al is deze niet zo laag als een DEMO. Dit is omdat het product nog splinternieuw is, het is vaak alleen uit de verpakking gehaald (vandaar ook de term ‘Open Box’). Hierbij heb je feitelijk dus een nieuw toestel, maar dan voor een lagere prijs.

Batterij

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de batterij. Vaak is een toestel heel kort of zelfs niet aan geweest. Daardoor is ook de batterijconditie van Open Box nog in nieuwstaat en hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Garantie

De garantie van Open Box-modellen is net als bij DEMO-modellen ook één jaar, wat altijd geldt als fabrieksgarantie. Fabrieksgarantie betekent dat jouw garantie door de fabrikant zelf wordt afgehandeld. Wel kun je natuurlijk bij Amac terecht om een garantieproduct in te leveren. Wij zullen het dan versturen naar het desbetreffende bedrijf.

Open Box

Scroll voor meer

Snel bij zijn!

Beide varianten van Open Box-producten zijn te vinden op onze website onder het kopje Sale > Open Box. Hier zie je alle actuele Open Box-artikelen met de bijbehorende prijs. Daar zitten vaak hele toffe dingen tussen, zoals iPhones, iPads, koptelefoons, toetsenborden, speakers, gadgets en zelfs MacBooks en iMacs! Hierboven hebben we alvast een paar artikelen voor je uitgelicht.

Mocht jij dus nog naar iets specifieks op zoek zijn, houd dan altijd de Open Box pagina in de gaten. Zo kun je snel toeslaan wanneer het product van jouw keuze er een keer tussen staat. Houd er bij het bestellen van Open Box wel rekening mee dat de levertermijn hier vaak iets langer voor is (5-8 werkdagen) dan bij een reguliere bestelling (1-2 werkdagen). Dit is omdat het product soms nog uit een winkel verzonden moet worden, en het altijd eerst langs onze technische afdeling moet om jou te kunnen verzekeren van de beste kwaliteit. Apple begint namelijk bij Amac!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!