Vijf soorten AirPods: welke passen perfect bij jou? Wij vertellen het je!

door Nina Casilio

door Nina Casilio

Apple AirPods: ze zijn bijna niet meer weg te denken in het huidige straatbeeld. Het zijn dé draadloze oordopjes van Apple om je favoriete muziek of podcast mee te luisteren. Daarnaast zit er ook een microfoon in, waardoor het ook een perfect product is voor telefoongesprekken en videobellen. Op dit moment zijn er vijf verschillende AirPods op de markt, maar wat zijn nu precies de verschillen en misschien wel belangrijker: wat zijn de perfecte AirPods voor jou?

AirPods (2e generatie)

Allereerst beginnen we met de AirPods 2 (2019). Ondanks dat het een basismodel is, zijn er ontzettend veel toffe specificaties. Zo kun je tot wel vijf uur luisteren of drie uur bellen na één keer opladen. Met de draadloze oplaadcase kun je de AirPods meerdere keren opladen, tot wel meer dan 24 uur batterijduur. Opladen gaat erg snel. Een kwartiertje opladen in de case en je kunt weer drie uur luisteren of twee uur bellen.
Je configureert ze met een simpel tikje, daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden. Met de Apple H1-koptelefoonchip zijn AirPods nu sneller en stabieler draadloos verbonden met al je apparaten. Wisselen van apparaat gaat nu zelfs twee keer sneller dan zijn voorganger, Apple AirPods 1. Dus of je nu op de fiets, op de bank of op het werk gebruik maakt van de AirPods 2, ze staan altijd voor je aan!

  • Opladen met Lightning-connector
  • Ondersteuning voor 'He Siri'
  • De kracht van eenvoud
  • Geschikt voor draadloos opladen met nieuwe (optionele) case
  • Tot wel vijf uur luisteren na één keer opladen
  • 24 uur luistertijd
  1. Apple AirPods 2 met oplaadcase
    Apple
    Apple AirPods 2 met oplaadcase
    • Geen noise cancelling
    Adviesprijs € 149,00
    Adviesprijs € 149,00 € 129,00
    per maand € 7,23

AirPods (3e generatie)

Apple AirPods 3 (2021) laat je een hele nieuwe dimensie van geluid ervaren. Adaptieve EQ stemt de muziek volledig af op de vorm van je oren. En door de ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking word je omringd met geluid. Dat komt van alle kanten en het voelt alsof je midden in je eigen bioscoop of concertzaal zit. De door Apple ontworpen dynamische driver wordt aangestuurd door een speciale versterker en zorgt voor een extreem gedetailleerde muziekweergave. Elke klank is raak, van diepe bassen tot kristalheldere hoge tonen. In elk oortje zit een microfoon die omhult is met akoestisch gaas, hierdoor wordt windgeruis weggenomen tijdens het bellen. Je stem is dus altijd luid en duidelijk te horen. Het opladen van de MagSafe-oplaadcase gaat draadloos en moeiteloos op een MagSafe-oplader, maar kan ook met een lightning-connector opgeladen worden. Daarnaast zijn de AirPods én het MagSafe-hoesje zweet- en waterbestendig. Een zware work-out of een heftige regenbui? Geen probleem dus!

  • Bas op ongekende diepte
  • Ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking 
  • Zweet- en waterbestendig
  • Tot wel zes uur luisteren na één keer opladen
  • 30 uur luistertijd
  • Opladen met MagSafe, lightning-connector en draadloos 

AirPods Pro

De eerste AirPods met noise cancelling, de AirPods Pro (2020). Ideaal wanneer je zonder onderbreking van omgevingsgeluid naar je favoriete podcast, serie of muziek wilt luisteren. Gemaakt voor geluid waar je helemaal in opgaat. Zet je ‘m op de transparantiemodus, dan hoor je juist wat er allemaal om je heen gebeurt. Door de verschillende pasvormen wordt er ideaal draagcomfort gecreëerd, waardoor AirPods Pro áltijd goed zit. De compacte AirPods Pro zijn technisch perfect in elkaar gezet. Daarnaast bevatten ze de door Apple ontworpen H1-chip die real-time noise cancelling mogelijk maakt. De ruisonderdrukking wordt wel 200 keer per seconde aangepast zodat je optimaal kan genieten van je muziek en podcasts. Met de druksensor kun je makkelijk je muziek bedienen, telefoontjes aannemen en switchen tussen noise cancelling en de transparantiemodus.
De AirPods Pro zijn voorzien van ongekend gemak en voelen je perfect aan!

  • Ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking 
  • Noise cancelling onderdrukt omgevingsgeluiden voor een optimale ervaring
  • Zweet- en waterbestendig
  • Keuze uit drie paar oortips zodat je verzekerd bent van de perfecte maat
  • Opladen met MagSafe, Lightning en draadloos
  • Tot wel 4,5 uur luisteren na één keer opladen 

AirPods Pro (2e generatie)

AirPods Pro 2, de opvolger van AirPods Pro uit 2020. AirPods Pro 2 zijn op allerlei fronten veranderd. Zo verminderen de verbeterde actieve ruis-onderdrukking en adaptieve transparantie meer achtergrond geluid en heeft ruimtelijke audio een persoonlijk tintje gekregen. De volumeregeling is nu een kwestie van swipen en met een volledig opgeladen batterij kun je tot wel zes uur achter elkaar luisteren. Dankzij de verlengde batterijduur kan je tot wel 30 uur luisteren, kijken en praten voordat je de case opnieuw moet opladen. De gloednieuwe H2-chip heeft een nog groter takenpakket dan de vorige chip. Met AirPods Pro 2 met H2-chip kun je in alle rust luisteren. De ruisonderdrukking is met bijna twee keer zo goed ten opzichte van de vorige generatie. Jij bepaalt wat je hoort - en wat niet - waardoor je helemaal kunt opgaan in muziek en podcasts.
Zoals eerder gezegd kan AirPods Pro kan het geluid dat je hoort een bijzonder persoonlijk tintje geven. Persoonlijke ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking werkt met al je devices, zodat je het geluid nog intenser om je heen hoort.

  • Touch-bediening 
  • Noise cancelling onderdrukt omgevingsgeluiden voor een optimale ervaring
  • Zweet- en waterbestendig
  • Keuze uit vier oortips zodat je verzekerd bent van de perfecte maat
  • Opladen met MagSafe-oplaadcase met speaker en bevestiging voor draadkoord, Lightning en draadloos
  • Tot wel 6 uur luisteren na één keer opladen 

AirPods Max

Apple AirPods Max: de perfecte combinatie van kwalitatief perfect geluid en het gemak van AirPods. Elk onderdeel van de koptelefoon draagt bij aan het produceren van verfijnd geluid. Van de zachte oorkussens tot zwevende hoofdband: AirPods Max is zo ontworpen dat hij perfect aansluit op ieder hoofd. AirPods Max pauzeert je muziek wanneer je ‘m afzet en gaat verder zodra je ‘m weer opzet. AirPods Max is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: spacegrijs, zilver, groen, roze en hemelsblauw. Er zit dus altijd een kleur tussen die bij jou past! Daarnaast kun je twintig uur luisteren, films kijken of bellen zonder op te laden. Je laadt ‘m weer op met een Lightning- connector en na slechts 5 minuten laden kun je weer 1,5 uur genieten!
Met AirPods Max geniet je van het draadloze gemak, bekend van de andere AirPods. Van het makkelijk koppelen tot het activeren van Siri: met Airpods Max voelt het alsof alles vanzelf gaat. Waar je ook naar luistert, op welk device dan ook. Zo simpel kan het zijn!

  • Vijf frisse kleuren
  • Actieve ruisonderdrukking en transparantie-modus
  • De oorkussens zijn gemaakt van akoestisch traag schuim dat geluid isoleert
  • AirPods Max sluit perfect aan op ieder hoofd
  • Ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking 
  • Tot twintig uur luisteren na één keer opladen 
  • Opladen met lighnting-connector

Voor welke AirPods ga jij?

Zo, je kent nu de verschillen van alle AirPods. Welke AirPods geschikt zijn voor jou, hangt af van je gebruik. Onze adviezen lees je hieronder, maar mocht je toch nog meer willen weten, kom dan langs in een van onze 50 Amac-winkels. Onze Apple-experts helpen je daar graag verder!

AirPods (2e generatie)

Zoals eerder genoemd zijn de AirPods 2 het zogenaamde basismodel. Er is geen noise cancelling of transparantiemodus, waardoor deze AirPods niet alle uitzonderlijke specificaties hebben die de andere types wel hebben. Wil jij ‘gewoon’ goede draadloze oordopjes, die supermakkelijk te bedienen en te verbinden zijn? En hecht je niet zo veel waarde aan al die extra’s? Dan zijn Apple AirPods 2 de ideale keuze voor jou!

AirPods (3e generatie)

De Apple AirPods 3, gecreëerd in 2021 en ze lijken qua design erg veel op de AirPods Pro. Een groot verschil is het onderdeel dat in je oor gaat. Bij de AirPods Pro gaat dat echt ín het oor, zodat je oren goed afgesloten zijn voor de noise cancelling. AirPods 3 hebben net als AirPods 2 een universele pasvorm. Dit betekent dat de kop van het oordopje altijd gelijk is. Bij AirPods 3 is de kop iets groter dan bij de AirPods 2 en dit brengt met zich mee dat je ze misschien iets beter voelt zitten. Daarnaast zijn ze ook zweet-en waterbestendig. Het staat vast dat de audiokwaliteit van de AirPods 3 in vergelijking met de tweede generatie sterk verbeterd is. De muziek klinkt een stuk rijker en details in de muziek komen veel beter naar voren.

Ben je op zoek naar een betere geluidservaring, wil je jouw AirPods tijdens het zweten en tijdens een regenbui blijven dragen en wil je urenlang genieten zonder opladen? Dan kies je voor Apple AirPods 3!

AirPods Pro

Dan de Apple AirPods Pro. Ze worden geleverd met drie verschillende rubberen oortips, waardoor ze voor iedereen perfect aansluiten in het oor. Apple heeft hiervoor ook een pasvormtest in het leven geroepen, zodat je optimaal van jouw oortjes kunt genieten. Daarnaast zijn de oortjes ook zweet- en waterbestendig. Maar noise cancelling en de transparantiemodus maken AirPods Pro pas écht uniek. Wil je in het openbaar vervoer even rustig wakker worden zonder de drukte van de ochtendspits of in een drukke kantoortuin dat laatste mailtje nog even geconcentreerd schrijven? Dan schakel je noise cancelling in. Druk je de druksensor op de steel in, dan ben je weer terug in de bewoonde wereld. Je kunt op deze manier zelfs een gesprek voeren zonder de oortjes uit te doen! Al is het natuurlijk netter om ze dan helemaal uit te doen… ;)

Kortom: wil jij de allerbeste geluidservaring, perfect afgestemd op je oren? En dat in een compact formaat, eenvoudig overal mee naartoe te nemen? Kies dan AirPods Pro!

AirPods Pro (2e generatie)

Apple AirPods Pro (2e generatie) is de opvolger van AirPods Pro uit 2020. De nieuwe MagSafe-oplaadcase zit boordevol handige features voor onderweg. Het design is verbeterd, zo kun je de case makkelijker terugvinden door middel van een ingebouwde speaker en kun je de locatie makkelijk vinden in de 'Zoek-mijn' app. Als je het volume aan wilt passen swipe je omhoog of omlaag. En wil je je muziek afspelen of pauzeren, of je telefoontje aannemen of beëindigen, dan druk je één keer op het touch-vlak. Wil je switchen tussen de actieve ruisonderdrukking en de adaptieve transparantie, dan houd je het touch-vlak ingedrukt. Bij deze generatie zitten ook vier verschillende siliconen oortips, waaronder de nieuwe maat XS. Met de nieuwe touch-bediening regel je alle afspeelfuncties op de steel. 

Ben je op zoek naar compacte oortjes van grootse kwaliteit, dan passen de AirPods Pro 2 bij jou!

AirPods Max

Apple AirPods Max: de eerste koptelefoon van Apple. Van de superzachte oorkussens tot de zwevende hoofdband: AirPods Max is zo ontworpen dat hij perfect aansluit op ieder hoofd. Zo voel jij je één met de muziek. Op de koptelefoon is een ‘digital crown’ te vinden, die je wellicht al kent van Apple Watch. Met deze digital crown kun je het volume aanpassen en wisselen van nummer. Daarnaast is er een aparte knop voor de noise cancelling en de transparantiemodus.
De kwaliteit van het geluid in de koptelefoon is fenomenaal. Elke noot: van een diepe bas tot heldere klanken, zijn overduidelijk te horen. Ook bellen gaat met deze koptelefoon gemakkelijk. Als laatste de batterij: zoals eerder genoemd gaat deze wel twintig uur mee!

Ben je op zoek naar een koptelefoon van hoogstaande kwaliteit, dan is dit dé koptelefoon voor jou. De koptelefoon schakelt moeiteloos tussen je andere Apple-producten en door de batterijduur kan je eindeloos muziek luisteren!

Mocht je toch nog twijfels of vragen hebben? Onze Apple-experts staan in een van de 50 winkels voor je klaar! Apple begint bij Amac!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!