Nieuw in oktober: iPad 2022, iPad Pro en Apple TV 4K!

door Nina Casilio

door Nina Casilio

Hoewel Apple geen officieel event heeft aangekondigd, werd er dinsdag 18 oktober toch een bijzondere aankondiging gedaan. Apple kondigt Apple iPad 2022 aan, het zogenaamde instapmodel is nu helemaal full-screen! Apple iPad Pro 2022 is de nieuwste generatie van iPad Pro en komt wederom in twee formaten. Als laatste Apple TV 4K, de nieuwe Apple TV haalt al het moois van Apple naar je woonkamer, nu op je grootste scherm! 
Lees hier wat er allemaal nieuw is! 

iPad 10e generatie

De geheel nieuwe, kleurrijke full-screen iPad voor alles wat je dagelijks doet. iPad 2022 heeft een complete make-over gehad en is nu veelzijdiger, intuïtiever en leuker dan zijn voorganger. Je kunt ermee werken, je beste vrienden berichten en maken wat je maar wilt. iPad is verkrijgbaar in vier nieuwe kleuren: blauw, roze, geel en zilver; én de iPad is eindelijk full-screen!  
 
Met de aan/uitknop kun je nu ontgrendelen, inloggen en betalen met Touch ID en de A14 Bionic-chip levert de power die je nodig hebt. Bewerk een 4K-video in iMovie, plan die vakantie met vrienden of speel een complexe game. Foto’s maken en retoucheren, documenten scannen en annoteren, het kan allemaal op deze full-screen iPad. Met de 12MP-ultragroothoekcamera aan de lange zijde kom je in FaceTime-gesprekken, videovergaderingen of een selfie altijd goed in beeld. En dankzij Middelpunt blijft de camera altijd op jou gericht, zodat je goed in het midden blijft. Duik in je favoriete series, apps en games op het schitterende 10,9-inch Liquid Retina-display. Geholpen door de bekende True Tone technologie is het beeld altijd prettig voor je ogen. De batterij gaat de hele dag mee en hiermee doe je dus alles in één stuk door! 
 
Daarnaast heeft Apple een aantal accessoires speciaal voor iPad gemaakt en hierdoor zijn de mogelijkheden voor jou eindeloos. Tekenen, schilderen en schrijven doe je met Apple Pencil. Hij is tot op de pixel nauwkeurig en reageert razendsnel. Je gebruikt ‘m dus net zo makkelijk als een gewone pen.  
Wil je typen of een trackpad gebruiken, dan is de tweedelige Magic Keyboard Folio iets voor jou. Met de veertien functietoetsen pas je het volume makkelijk aan en vind je een bestand zo terug. Het veelzijdige design bestaat uit een afneembaar toetsenbord en een beschermende achterkant, die je allebei makkelijk vastklikt. En met de standaard zet je jouw iPad altijd in de juiste kijkhoek.  
Een kleurrijke Smart Folio beschermt je device van voor tot achter. En met USB-C sluit je harde schijven aan, docks, camera’s en nog veel meer! 

  1. Apple iPad 10,9-inch (2022)
    Apple
    Apple iPad 10,9-inch
    • 2022
    Adviesprijs € 989,00
    Adviesprijs € 589,00 Vanaf € 449,00
    per maand € 14,14

iPad Pro 6e generatie

De ultieme iPad-ervaring: iPad Pro. Je hebt een complete fotostudio in handen. De krachtige media engine van M2 zorgt voor nog snellere prestaties en dankzij de vijf microfoons van studiokwaliteit en vier speakers met ondersteuning voor Dolby Atmos kun je geluid van bioscoopwaardige kwaliteit opnemen en afspelen.  
 
Op het 12,9-inch scherm van iPad Pro heb je een extreem dynamisch bereik. En komen alle details tot leven op het Liquid Retina XDR-display. Het Liquid Retina-display op de 11-inch iPad Pro is niet alleen prachtig, maar bevat ook ongelofelijk geavanceerde technologieën. Je kunt hierbij denken aan ProMotion, True Tone en minimale reflectie, waardoor alles soepel gaat en er schitterend uitziet.  
In de nieuwe iPad Pro is nu een M2-chip geïntegreerd en is ‘ie op allerlei fronten een stuk sneller dan zijn voorganger. Je profiteert van weergaloze prestaties en nieuwe mogelijkheden. Zo kun je sneller dan ooit fotorealistische 3D-ontwerpen en complexe AR-modellen maken. In je vrije tijd geniet je van games met graphics van console kwaliteit en hoge frame-rates. Je kan natuurlijk ook gewoon je favoriete serie terugkijken, en dat allemaal met een batterij die de hele dag meegaat.  
 
iPad Pro heeft uitstekende camera’s. Aan de voorkant heeft iPad Pro heeft een ultragroothoekcamera met 12MP-sensor en een beeldhoek van 122 graden. Daarmee is deze dus perfect voor het maken van foto’s en video’s voor social media, FaceTime-gesprekken met Middelpunt of geweldige selfies in de Portretmodus. Zoals eerder genoemd zorgt deze feature ervoor dat als je heen en weer beweegt, je steeds in het midden van het beeld te zien blijft. Wanneer anderen erbij komen of weggaan, zoomt de camera in of uit. Hierdoor ben je altijd goed in beeld. Met de geavanceerde groothoekcamera en ultragroothoekcamera maak je perfecte foto’s en video’s. En omdat je nu opnamen kunt maken in ProRes, is de nieuwe iPad Pro een volwaardige mobiele filmstudio.  
 
Ook voor iPad Pro heeft Apple Pro-accessoires ontworpen. Met Apple Pencil, Magic Keyboard en de Smart Keyboard Folio haal je nog meer uit iPad Pro. Creëer je eigen meesterwerk, maak notities of zet een businessplan op. Deze veelzijdige accessoires zijn speciaal ontworpen om jouw productiviteit en creativiteit naar een hoger plan te tillen. Apple heeft een nieuwe dimensie van Apple Pencil verwezenlijkt. Apple Pencil Hover laat je vooraf al exact zien waar je Apple Pencil terecht zal komen op het display. Schrijven, schetsen en illustreren doe je dus met nog meer precisie. Apps en widgets op het beginscherm worden groter als je eroverheen beweegt. Je kunt alvast zien hoe dik je lijn wordt, of hoe kleuren met elkaar mengen voordat je gaat schilderen. Met Apple Pencil Hover gaat het allemaal nog makkelijker. Kom ‘m testen in de winkel!  

Apple TV 4K

De nieuwe Apple TV 4K haalt Apple TV+, Apple Music en Apple Arcade naar je woonkamer. Ook kun je genieten van je andere favoriete streamingdiensten, in onze beste video- en audiokwaliteit ooit. Allemaal met intuïtieve bediening, soepele samenwerking met je andere devices en slimme woning-accessoires dankzij de waanzinnig snelle A15 Bionic-chip. Kortom, al het mooiste van Apple. Op je grootste scherm.  
 
Dankzij 4K-beelden zie je ongekend veel detail in donkere en lichte delen mede door geavanceerde HDR-structuren zoals Dolby Vision en nu ook HDR10+. Zo kijk je alles in nog betere kwaliteit.  
Dan het geluid. Als je speakers hebt die geschikt zijn voor Dolby Atmos, geniet je van geluid dat van alle kanten lijkt te komen. Of pair twee HomePod mini’s met Apple TV 4K en je hoort prachtig kamervullend stereogeluid bij alles wat je kijkt. Je kunt natuurlijk ook je AirPods verbinden, voor persoonlijke ruimtelijke audio die de bewegingen van je hoofd volgt. 
Met Siri Remote, de handige afstandsbediening van Apple hou je het heft in eigen handen. De afstandsbediening heeft een aanraakgevoelige clickpad waardoor je met intuïtieve cirkelbewegingen zo door je afleveringen, scènes of frames heen swipet. Je kunt natuurlijk ook je tv aan- of uitzetten, de input voor Apple TV 4K instellen en het volume aanpassen.  
Net als op iPhone is er een aparte knop voor Siri. Binnenkort kan Siri tot wel zes verschillende gezinsleden herkennen. Zo weet Apple TV 4K altijd wie er aan het woord is én stemt ‘ie zich helemaal op jou af. Ga bijvoorbeeld 10 seconden terug bij je favoriete serie, zet de ondertiteling aan en doe nog veel meer. Ook kan je je iPhone als veelzijdige afstandsbediening gebruiken. De ingebouwde regelaars zijn zichtbaar op het bedieningspaneel van je iPhone, zodat je altijd de knoppen voor afspelen, pauzeren, doorspoelen, terugspoelen en het volume van je tv binnen handbereik hebt. Je kunt ook Face ID gebruiken om dingen te kopen of in te loggen bij apps. 
 
Apple TV 4K is tevens een slimme woninghub waarmee je automatisch en op afstand alle aangesloten accessoires in je huis kunt bedienen. In het bedieningspaneel vind je al je aangesloten accessoires op één plek. Apple TV 4K werkt naadloos samen met je HomeKit-accessoires. Met de Woning-app op je andere Apple devices kun je bovendien overal je slimme woning bedienen. Thuis is dus alles onder controle.  

Zo, nu weet je alles van de nieuwe Apple-producten. Mocht je toch nog vragen hebben, kom dan langs bij een van onze 50 winkels. Onze Apple-experts staan voor je klaar! 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!