De toppers van 2022!

door Dominic Overdijkink

door Dominic Overdijkink

2022 was voor veel van ons een veelbewogen jaar. Waar je bij Amac begin dit jaar nog met mondkapjes en 1,5 meter afstand de winkel in kwam, kun je nu in ieder geval weer shoppen zoals je gewend bent. Ook draaide onze webshop dit jaar weer overuren. In deze blog hebben wij onze top 7 bestverkochte producten, zowel online als in de winkel, voor je op een rijtje gezet.

7. Satechi multiport-hub met USB-C

We beginnen onze top 7 met deze multifunctionele adapter van het merk Satechi. Hij werd heel veel aangeschaft in combinatie met een MacBook Air of MacBook Pro 13-inch, omdat deze MacBooks uitsluitend USB-C-aansluitingen hebben. Deze multiadapter zorgt ervoor dat jij je USB-accessoires toch kan blijven gebruiken op je Mac. Met deze adapter kun jij jouw USB-sticks of harde schijf met USB-aansluiting dus gemakkelijk aansluiten. Ook bevat Satechi USB-C multiport-hub een HDMI-aansluiting, zodat jij jouw MacBook Air of MacBook Pro 13-inch in combinatie met een HDMI-beeldscherm kan gebruiken. Een echte essential voor elke MacBook Air en Pro 13-inch dus.

6. Belkin USB-C naar USB-adapter

Nog eentje in het rijtje van de adapters: de USB-adapter van Belkin. Waar de Satechi Multiport Adapter voorzien is van twee USB-, één USB-C- en één HDMI-aansluiting, heeft deze adapter van Belkin alleen een USB-aansluiting. Hij is daarmee ideaal voor diegene die standaard maar met één USB tegelijk werkt en ook niet van plan is zijn of haar MacBook Air of Pro 13-inch op een extern beeldscherm aan te sluiten.

Daarnaast is deze adapter ook ideaal voor de MacBook Pro 14- of 16-inch, omdat deze Macs van zichzelf al een HDMI-poort hebben. Daarmee heb je dus geen multiadapter nodig maar doet deze Belkin adapter eigenlijk alles wat je wilt.

5. Pipetto Origami hoes voor iPad

Op 5 vinden we de Pipetto Origami hoes terug. Deze hoes is een must voor iedere iPad-gebruiker. De naam verraadt het al, maar deze hoes is door zijn origamivorm in maar liefst vijf verschillende standen te vouwen, zodat jij jouw iPad precies kan gebruiken zoals jij wilt. Je kunt de iPad zowel horizontaal als verticaal neerzetten, maar bijvoorbeeld ook in een tekenstand. Dit maakt hem ook perfect in combinatie met een Apple Pencil.

De standaard Pipetto Origami is verkrijgbaar voor iPad en iPad Air, maar er zijn ook Pipetto Origami hoezen voor bijna elke andere iPad. Neem eens een kijkje op onze Pipetto-pagina!

4. Tech21 EvoClear hoesje voor iPhone

Ons meest verkochte hoesje voor iPhone verdiende in 2022 ook weer zijn plekje in de top 7. Deze Tech21 case voor iPhone is ieder jaar eigenlijk wel één van onze bestverkochte artikelen, en niet zonder reden. Deze hoes biedt namelijk een stuk meer bescherming dan de meeste andere hoezen. Zo heeft deze hoes op iedere hoek een dunne ribbelrand lopen die de schok van een val absorbeert, en dat tot wel 3.6 meter! Het hoesje is daarnaast UV bestendig en heeft een antimicrobiële coating, waardoor schimmels, microben en bacteriën zich niet aan jouw case kunnen hechten.

Deze hoes is verkrijgbaar met of zonder MagSafe-compatibiliteit en doordat de hoes doorzichtig is blijf je de mooie kleur van jouw iPhone zien.

3. Belkin Lightning-kabel - 1 meter

De oplaadkabel van Belkin staat op plek 3. Het merk Belkin werkt al jarenlang nauw samen met Apple bij de ontwikkeling van zijn producten. Deze oplaadkabel is door Apple gecertificeerd, waardoor hij altijd met je iPhone zal blijven werken. Belkin kabels zijn daarnaast zo afgewerkt dat ze tegen kabelbreuk beter bestand zijn dan andere vergelijkbare kabels.

De Belkin Lightning-kabel is zowel verkrijgbaar als Lightning naar USB, als Lightning naar USB-C. Let daarbij dus op welke adapter jij hebt voor je zomaar een kabel koopt. Weten welke kabel het beste is? Bezoek dan één van onze 50 winkels en laat je adviseren.

2. Belkin dual adapter 32W

Op de tweede plek vinden we wederom een artikel van Belkin, en wel de Dual Standalone Charger. Wat deze heel erg fijn maakt is het feit dat deze adapter niet één, maar twee oplaadpoorten heeft. Een oplaadpoort is geschikt voor de USB-C snelladers, en de andere oplaadpoort heeft een ‘gewone’ USB-aansluiting. Op die manier kun je dus gebruik maken van zowel je snellaadkabel voor iPhone of iPad, evenals een oudere oplader die nog een USB bevat. Deze adapter is dan ook een van onze eigen favorieten dit jaar.

1. Belkin thuislader 20W

De nummer 1: Belkin Home Charger 20W. Het is niet verrassend dat de Belkin Home Charger ons bestverkochte product van het jaar is. Sinds een paar jaar levert Apple de stroomadapter helaas niet meer bij hun iPhones, omdat oude opladers van vorige iPhones nog steeds te gebruiken zijn voor de nieuwste toestellen. Wel levert Apple de Lightning-naar-USB-C snellaadkabel mee, alleen is deze niet te gebruiken of de oude USB-adapters. Hiervoor is de Belkin Home Charger de oplossing. Dit kleine blokje levert maar liefst 20 Watt aan vermogen, waardoor jouw iPhone (of iPad) binnen no-time is opgeladen.

Wat komt er in 2023?

Dit is onze top 7 bestverkochte artikelen van 2022. Natuurlijk zijn ook wij benieuwd naar alle nieuwe producten van 2023. Welke producten gaat Apple in 2023 aankondigen?

Niks missen? Houd Amac Newsroom in de gaten of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief! 2023 begint bij Amac!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!