De beste Apple-accessoires voor je gezondheid

door Dominic Overdijkink

door Dominic Overdijkink

Iedereen is op een andere manier met gezondheid bezig. De één let goed op zijn of haar eten en drinken, de ander vindt nachtrust belangrijk, misschien ben je wel fanatiek met sporten bezig, of misschien let je wel op allemaal. Bij Amac hebben we heel veel mogelijkheden die jou kunnen helpen bij het streven naar een betere levensstijl. Onderstaande producten helpen jou op weg naar een gezonder leven met Apple.

Apple Watch Series 7

Hebben we het over gezondheid, dan kunnen we natuurlijk niet anders dan beginnen met het meest geavanceerde systeem dat we daarvoor hebben: Apple Watch Series 7. Met Apple Watch kun je echt alles uit je dag halen, of je nou sport, werkt of zelfs slaapt.

Apple Watch Series 7 heeft een aantal handige functies om jouw dag zo gezond mogelijk door te komen en om je levensstijl echt een positieve boost te geven. Allereerst heeft Apple Watch Series 7 de Activiteiten-app. Deze houdt iedere dag een aantal dingen voor je bij:

  • Het aantal verbrande kilocalorieën
  • Je aantal trainingsminuten
  • Het aantal uren waarin je minimaal een minuut hebt gestaan
  • Je stappen
  • De totale stand in kilometer die je met die stappen hebt afgelegd
  • Het aantal trappen dat je gelopen hebt

De Activiteiten-app gaat ook gepaard met de Workout-app. De Workout-app geeft je de mogelijkheid om uit wel 80 verschillende soorten workouts te kiezen, en deze vast te leggen binnen je Activiteiten-app. Per workout worden onder andere je inspanningen gemeten via je hartslag en meet Apple Watch verdere relevante data die aansluit op het type workout dat je gekozen hebt. Ga je bijvoorbeeld wandelen of zwemmen? Dan meet Apple Watch naast je inspanning ook de afstand die je hebt afgelegd en de snelheid waarmee je dat doet. Op die manier kun jij jouw persoonlijke doelen stellen voor al je workouts en hierin blijven verbeteren!

Maar dat is niet het enige wat Apple Watch kan als het gaat om gezondheid, verre van zelfs. Apple Watch heeft natuurlijk een hartslagmeter waarmee jij op ieder moment van de dag kan zien wat jouw hartritme is. Zo kun je goed checken of je lichaam gestrest is tijdens het studeren of werken. Apple Watch geeft je ook een waarschuwing wanneer je een opvallend lage of hoge hartslag hebt, maar ook als je hartslag bepaalde onregelmatigheden vertoont. Dit laatste kan namelijk een teken zijn van atriumfibrilleren.
Ook is er een ecg-app op Apple Watch Series 7. Met deze feature kan jij jouw eigen hartfilmpjes maken door je wijsvinger simpelweg 30 seconden tegen de Digital Crown aan te houden. Het hartfilmpje is vervolgens te bekijken in de Gezondheid-app op iPhone.

Apple Watch Series 7 bied je, naast de mogelijkheid je de longen uit het lijf te sporten, ook de gelegenheid echt tot rust te komen. Dit kan je doen met je Mindfulness-app. Binnen de Mindfulness-app kun je zowel reflecteren op jezelf en ademhalingsoefeningen doen. Beide trainingen duren slechts een minuutje, dus je kan dit altijd goed tussendoor doen zonder dat je een stuk van je dag verliest.

Dan nog iets specifiek voor vrouwen: met de Cyclus bijhouden-app kun je, niet verrassend, je cyclus bijhouden. Per dag kun je bijhouden hoe je menstruatie verloopt, van symptomen tot basale temperatuur en van testuitslagen tot seksuele activiteit. Doe je dit een tijdje, dan kan Apple Watch Series 7 jouw menstruatie zelfstandig inschatten en weet je precies wanneer het weer ‘die tijd van de maand’ is.

Het laatste wat we willen toelichten is de mogelijkheid tot het bijhouden van je slaap. Dit doe je in de Slaap-app. Via Slaap kun je jouw slaapschema toevoegen, waarna Apple Watch aan de hand hiervan ook werkt als wekker. Apple Watch geeft dan kleine trillingen door op je pols terwijl er langzaam geluid opbouwt.
De Slaap-app houdt daarnaast je slaaptijd bij, maar ook je ademhaling per minuut, je hartslag tijdens je slaap. Wil je nog meer bijhouden van je slaap, bijvoorbeeld hoe diep je slaapt? Dan zijn er nog tal van apps in de App Store te vinden.

SmartRope Rookie springtouw

Geen zin om naar de sportschool te gaan of te hardlopen, maar wel zin om fitter te worden? Kijk dan eens naar Rookie. Dit springtouw van SmartRope is niet zomaar een springtouw. Dit slimme fitnessapparaat houdt het aantal sprongen dat je doet bij, naast je verbrande calorieën en de tijd. Al deze gegevens zijn in te zien via de handige bijbehorende SmartRope-app. Misschien wel het leukste: als je vrienden ook gebruikmaken van SmartRope, kun je ze uitdagen via de SmartRope-app.

SmartRope Pure is daarnaast in lengte verstelbaar, en wordt meegeleverd met een knoopcelbatterij. Zo kun jij eindeloos springen en fitter worden met SmartRope Rookie!

HidrateSpark Steel waterfles

Heb je net als velen moeite om je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid water binnen te krijgen? Dan is HidrateSpark Steel zeker het overwegen waard. Deze waterfles heeft een aantal handige functies waardoor jij nooit meer te weinig (of te veel) water drinkt. De waterfles meet hoeveel water er in de fles achterblijft na het drinken en vertelt je op die manier hoeveel water je al hebt gedronken en of je op schema zit, allemaal via een handige app. De LED-lampjes aan de onderkant waarschuwen je ook wanneer het weer tijd is om een slok water te nemen.

Veel mensen denken dat ieder mens, ongeacht geslacht, lengte of leeftijd, altijd twee liter water moet drinken. Dit is niet het geval, want er zijn heel veel factoren die bepalen hoeveel water een persoon dagelijks binnen hoort te krijgen. Door jouw lengte, geslacht, leeftijd en sportintensiteit in te voeren in de app, krijg jij precies te zien wat voor jou de ideale hoeveelheid waterinname is. Via de app kun je de LED-lampjes ook nog handmatig instellen naar kleur. Ook kun je het oplichten van de lampjes uitzetten voor wanneer je bijvoorbeeld in een vergadering zit, zodat je niet onnodig afgeleid raakt op onhandige momenten.

Activbody Activ5-fitnesssysteem

Activ5 is een intelligent fitnessapparaat, ter grootte van je handpalm. Nu zul je je wellicht afvragen hoe je in hemelsnaam fitter kan worden met zo’n klein apparaat. Activ5 heeft een bijbehorende app die 100 workouts bevat, allemaal isometrisch. Isometrische workouts zijn oefeningen waarbij je een constante spierinspanning uitvoert zonder dat de lengte van je spier verandert, in tegenstelling tot klassieke oefeningen met gewichten.

Activ5 meet de kracht die je op het apparaatje zet, en stuurt deze naar de bijbehorende Activ5-app, en kalibreert iedere workout naar jouw krachtniveau. De helft van je lichaam werkt als het ware tegen de andere helft, waardoor je dubbel zoveel kracht zet. Hierdoor heb je met Activ5 geen gewichten meer nodig. Met Activ5 blijf je de hele dag actief, of je nou thuis, aan het werk, of waar dan ook bent. De workouts van Activ5 zijn kort en snel, en er zijn workouts voor elke lichamelijke positie: staand, zittend en liggend. De app houdt ook je resultaten en vorderingen bij, zodat jij je progressie kan blijven volgen en je doelen kan blijven bijstellen.

Withings Sleep Analyzer

Eerder hadden we het over het bijhouden van je slaap via Apple Watch Series 7. Als je liever slaapt zonder Apple Watch, dan is Withing Sleep Analyzer de ideale oplossing. Sleep Analyzer is een mat die je onder je matras kan leggen. Het is het eerste at-home apparaat waarbij je niks op je lichaam hoeft te dragen om je slaap te kunnen meten. De technologie in deze handige mat meet je slaap op allerlei verschillende manieren. Het houdt je ademhaling, hartslag en beweging bij, en analyseert op die manier je slaapkwaliteit. Wanneer je wakker wordt, slaat Withings Sleep Analyzer alle gegevens over je nacht op in de bijbehorende Health Mate-app. Hier kun je, door de ultragevoelige sensoren in de mat, je lichte slaap, diepe slaap en REM-slaap bekijken. Deze piëzo-elektronische sensoren meten namelijk de kleinste drukverschillen die op het matras worden uitgevoerd.

Handig om erbij te vermelden is dat de slaapmat onder het matras, bij de borst moet worden geplaatst. Leg deze aangrenzend aan de rand van het matras. Na het terugplaatsen van je matras meet Withings Sleep Analyzer de dikte van je matras, waarna hij klaar voor gebruik is. Let op: de slaapmat werkt niet bij een luchtbed of waterbed!

Bose Sleepbuds

Moeite met in slaap komen? Dan moet je Bose Sleepbuds eens proberen. Dit zijn kleine, comfortabele oortjes die er samen met de Bose Sleep-app voor zorgen dat jij rustig en snel in slaap kan vallen.

Sleepbuds doet dit op twee manieren. Allereerst maken deze oortjes gebruik van passieve noise-cancelling. Ze blokkeren het geluid van buitenaf, waardoor jij nooit meer wakker ligt van rumoer in huis of op straat. De Bose Sleep-app helpt je vervolgens met rustgevende geluiden, waarvan je ruim 50 verschillende soorten kan kiezen. In deze app kun je zelfs een persoonlijke wekker aanmaken, waardoor jij altijd wakker wordt op de manier zoals jij dat wilt.

Een gezonder leven met Amac

Natuurlijk is dit slechts een greep uit ons assortiment als het op gezondheid aankomt. We hebben bijvoorbeeld ook nog slimme thermometers, bloeddrukmeters en weegschalen. We hebben zelfs accessoires voor bij het golven of skiën! Mocht je daar meer over willen weten, bezoek dan één van onze 50 winkels of vraag het in de chat, want Apple begint bij Amac!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!