Terug naar overzicht

Slimme thermostaten

Slimme thermostaat kopen bij Amac

Bekijk en vergelijk alle slimme thermostaten. Jouw draadloze thermostaat wordt altijd gratis thuisbezorgd of haal je gratis op in één van onze 50 stores.

Bezuinig, automatiseer en lokaliseer

Door het gebruik van een slimme thermostaat is er veel mogelijk in huis. Zo is het mogelijk om de tijd dat de verwarming brandt te automatiseren en wordt er bij de draadloze thermostaat tado° zelfs nagedacht over waar jij je bevindt, aan de hand van de locatie van jouw telefoon. Op het moment dat je ver van huis bent zal de temperatuur van de draadloze thermostaat dalen, wanneer je dichterbij huis komt zal het binnen weer opwarmen.

Bestuur met wifi via Apple HomeKit

De besturing van een slimme thermostaat gaat tegenwoordig niet alleen meer via het kastje aan de muur. Kleinere accessoires, zoals bijvoorbeeld Elgato Eve, werken via bluetooth. Thermostaten die via wifi werken zijn verbonden met een bridge, zoals tado°. Een bridge verzorgt de verbinding met het internet. HomeKit is een platform dat geïntroduceerd is door Apple. Met HomeKit kun je apparaten in huis, onafhankelijk van het merk, met elkaar laten communiceren via je iPhone, iPad of Apple Watch. Fabrikanten kunnen HomeKit inbouwen in hun producten en apps. Daarbij maakt het niet uit wie de huisapparatuur heeft gefabriceerd, zolang ze HomeKit maar ondersteunen. Vervolgens zijn jouw verwarmingsaccessoires, of ze nu werken via bluetooth of wifi, via zowel de app van de producent als de Woning-app van Apple te besturen. Zo kun je hier per ruimte aangeven welk apparaat aan, of juist uit moet staan.

Modulerende thermostaat

Slimme thermostaten bevatten een modulerende functie. Een modulerende regeling kan de branderhoogte van de ketel op verschillende standen laten branden. Hierdoor wordt de temperatuurregeling zeer nauwkeurig gemeten en wordt het vermogen van de ketel aangepast aan jouw warmtebehoefte. De modulerende functie van de draadloze thermostaat is in te stellen en aan te passen in de HomeKit-app. Tevens werken sommige slimme thermostaten, waaronder tado°, samen met andere HomeKit-accessoires als Phillips Hue.