Hoe maak je Blue Monday iets minder blauw?

door Dominic Overdijkink

door Dominic Overdijkink

Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag. Allemaal bekende feestdagen gekoppeld aan een bepaalde weekdag. Maar naast deze drie feestdagen, is er nog zo één die in datzelfde rijtje valt: Blauwe Maandag (ofwel Blue Monday). Het heeft, in tegenstelling tot de overige drie dagen, echter niks met religie van doen. Blue Monday staat namelijk bekend als de ‘meest deprimerende dag van het jaar’.

Blue Monday bestaat sinds 2005 en is bedacht door Cliff Arnall, een Brits psycholoog. Het heeft alles te maken met het vaak slechte weer rond deze periode en het feit dat Kerst inmiddels weer even geleden is. Blue Monday is bedacht om daarom juist positief te zijn en je dag juist beter te maken. Om die reden hebben wij voor jou een paar producten op een rij gezet die jouw blauwe maandag ook net iets minder ‘blauw’ maken!

XGIMI Horizon projector

Altijd al je eigen thuisbioscoop willen hebben? Met de XGIMI Horizon projector kun jij al jouw lievelingsfilms, series, films en sportwedstrijden in full-hd-kwaliteit kijken, gewoon op je witte muur. Zo kun jij jouw kijkervaring thuis naar een hoger niveau tillen!

Horizon is, zoals XGIMI zelf benoemt, ‘ready to go’ zodra je hem uit de doos haalt, door onder andere auto focus en intelligente uitlijning. Geen gedoe met installeren dus. Ook ondersteunt Horizon het verbluffende HDR 10, waardoor alle kleuren glashelder op jouw muur te zien zullen zijn. HDR staat namelijk voor ‘High Dynamic Range’. En met maar liefst 60 Hz (beelden per seconde) hoef jij je ook niet druk te maken om haperend beeld.

Toch meer een gamer in plaats van een kijker? Ook daar kun je Horizon erg goed voor gebruiken. Hij heeft namelijk Game Mode Boost waarbij vertraging nagenoeg niet te voelen is in jouw toetsenbord, muis of gamecontroller. Let's play dus!

Pioneer DJ DDJ-FLX4

Wellicht wil jij een carrière in muziek beginnen, of ben je opzoek naar een DJ-controller die makkelijk mee te nemen is naar al je optredens. De DDJ-FLX4 is de nieuwste digitale mixer van Pioneer. Uitgekomen in november 2022 is ie echt vers van de pers en ben je dus verzekerd van de nieuwste technologie en software. Deze tweekanaals mixer is aan te sluiten op je Mac, maar ook op je iPad of zelfs iPhone.

Je kan hem gebruiken in combinatie met de twee grootste dj-programma’s: rekordbox of Serato. Welke je kiest, is afhankelijk van je voorkeur. Gebruik jij rekordbox voor iOS als dj-programma, dan heb je het voordeel dat je de DDJ-FLX4 zelfs met je iPhone of iPad kan verbinden via Bluetooth!

Ben jij nog helemaal niet bekend in de dj-wereld, maar zou je het wel graag willen proberen? De gloednieuwe ‘Smart Mixing’-functies helpen je een stukje opweg door bijvoorbeeld volume, BPM en effecten zelf te regelen. Maar ook voor de meer ervaren dj is deze mixer ideaal vanwege zijn mobiliteit.

De Pioneer DDJ-FLX4 is pas net uit en daarmee een erg gewilde controller. Daarom raden wij je aan hem te bestellen, waarna hij zo snel mogelijk bij jou thuis geleverd wordt als hij weer beschikbaar is.

Nanoleaf Lines – Starterkit

Wil jij jouw huiskamer, keuken, slaapkamer of werkkamer een nieuwe frisse look geven? Dan is Nanoleaf Lines wellicht wat voor jou. Met Nanoleaf Lines kun je helemaal losgaan wat betreft design door jouw eigen vormen te creëren met licht. Hierbij heb je de keuze uit meer dan 16 miljoen kleuren en kan je animaties over het gehele panel laten bewegen. Dit is allemaal in te stellen via de handige app. Hier kun je bijvoorbeeld jouw layout invoeren en kleur bepalen per onderdeel. Door Screen Mirror kun je er ook voor kiezen om het licht mee te laten bewegen met jouw beeldscherm. Speel jij bijvoorbeeld een spel op jouw computer en is er ineens een explosie, dan waan jij je door Nanoleaf letterlijk in het gevecht.

 

Ook heeft Nanoleaf Lines een functie waarmee je elk feestje kan omtoveren in een ware lichtshow. Door de Rhythm Music Visualizer gaat Nanoleaf Lines mee op jouw favoriete muziek.

HomePod mini

Een bekende maar daarom niet minder leuk: HomePod mini. Wil jij jouw huis vrolijker, gezelliger of juist slimmer maken? Dan ben je bij HomePod mini aan het juiste adres.

HomePod mini is allereerst beschikbaar in vijf kleuren: wit, geel, oranje, blauw en spacegrijs. Hierdoor is er altijd een kleur die bij jouw interieur past. HomePod mini is klein, maar niet in geluid. Hij is supergeschikt om de hele kamer te vullen met rijke 360 graden audio. En is één HomePod niet genoeg? Dan kun je er altijd twee, drie of zelfs meer neerzetten.

Want dat maakt HomePod mini namelijk ideaal: ze zijn allemaal met elkaar te verbinden. Zo kun je ervoor kiezen om geluid synchroon af te spelen, maar kan je er ook voor kiezen om in verschillende ruimtes afzonderlijke audio af te spelen. Sta jij bijvoorbeeld een kookvideo te bekijken in de keuken en is iemand anders aan het werk in de werkkamer met muziek? Dan heeft ieder zijn eigen geluid en zit je elkaar niet in de weg.

Daarnaast dient HomePod mini ook als intelligente assistent. Je kunt alles namelijk aan Siri vragen. Zo kun je via jouw HomePod al jouw lampen bedienen met HomeKit, kun je jouw HomePod vragen je boodschappenlijstje aan te vullen en kun je hem vragen om iets af te spelen in bepaalde ruimtes. Helemaal handsfree!

Wat doe jij om je Blue Monday leuker te maken?

Natuurlijk zijn er nog veel meer producten, en wordt iedereen ook weer ergens anders blij van. Wat ga jij dit jaar sowieso nog kopen?

Meer weten over één van de bovenstaande producten of over andere artikelen in ons assortiment? Bezoek één van de 50 Amac-winkels en vraag het onze Apple-experts. Blue Monday begint bij Amac!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!