Menu

Welke iMac past bij mij?

Werk je het liefst op een groot scherm? Of vind je een iets kleiner scherm ook prima? Gebruik je zware programma’s of juist niet? Wat je wensen ook zijn, iMac is het perfecte platform. Maar welke iMac is het meest geschikt voor jou? We gaan je helpen om de perfecte configuratie te kiezen.

Overzicht

Klik op een van de links om snel te beginnen:

Zoveel soorten opslag: wat zijn de verschillen?

Voordat we beginnen aan de verschillende iMac-modellen, is het handig om te weten welke opslagopties je hebt. De verschillende soorten opslag zullen namelijk vaak langskomen bij het kiezen van een nieuwe iMac. Een SSD of Fusion Drive? Wat zijn de verschillen en welke past het meest bij jou?

SSD
Als eerste hebben we SSD. SSD wordt ook vaak aangegeven als ‘flash’ of ‘flashgeheugen’. Deze harde schijf is het snelst, maar ook direct het meest prijzig van de drie soorten. Waar andere schijven bewegende onderdelen hebben, bevat SSD alleen maar stilstaande processoren. Deze geven opdrachten aan de computer. Hierdoor gaat een SSD-schijf het minst snel kapot. Een SSD is de duurste vorm van opslag. Wil je de snelste opslagsoort? Dan zul je ook wat dieper in de buidel moeten tasten.

Fusion drive
De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Een Fusion Drive is een combinatie van SSD en HDD. Deze harde schijf bestaat voor een groot deel uit HDD en voor een kleiner deel uit SSD. Een HDD maakt gebruik van een draaiende schijf, waar data op wordt gezet. Hierdoor is een HDD het meest vatbaar voor schade en is deze het meest langzaam van alle soorten opslag. Door de combinatie van HDD en SSD is Fusion Drive niet zo langzaam is als een HDD, maar ook niet zo snel is als een SSD. Hij zit ertussenin, een mooie middenweg. Een Fusion Drive heeft bovendien over het algemeen meer opslag dan een SSD en is meestal een stuk goedkoper. 

iMac 24 inch 4,5K (2021) – verbluffend snel

Een computer als dit heb je nog nooit gezien. Met een dun design en de Apple M1-chip is iMac 24 inch 4,5K de beste en snelste iMac die we tot nu toe hebben gezien. iMac 24 inch heeft een prachtig 4,5K Retina-display met meer dan een miljard kleuren voor fantastisch gedetailleerde beelden. Met zes speakers en de beste camera en microfoons ooit in een Mac, zie je er altijd op je best uit en knal je altijd een kamervullend geluid de ruimte in. Over design gesproken: iMac 24 inch komt in de verrassende kleuren blauw, groen, roze, zilver, paars, geel en oranje.

“Dankzij de M1-chip blijft deze iMac snel én stil, wat je ook doet”

De Apple M1-chip in iMac 24 inch4,5K (2021) combineert een heel systeem op één kleine chip: processor, graphics én geheugen. Hierdoor gaat alles extreem snel. Of je nu familiefoto’s bewerkt of een uitgebreid Photoshop-bestand. Door de M1-chip blijft iMac 24 inch altijd koel en stil, wat je ook doet. Die prachtige chip is ook nog eens speciaal ontwikkeld voor de nieuwste macOS Big Sur, zodat je op je Mac aan de slag kunt met je favoriete iPhone- en iPad-apps.

Bij iMac 24 inch kun je kiezen uit twee verschillende versies. Zo heeft het basismodel een 8-core centrale processor en een 7-core grafische processor. Dit is perfect voor al jouw dagelijkse taken. Mocht je hier en daar een zwaar programma willen draaien, dan kan dat heel gemakkelijk. Wil je net iets meer peper in de metalen reet? Dan kun je kiezen voor het premiummodel met een 8-core centrale processor én een 8-core grafische processor. Deze is nog sterker en stabieler.

iMac 24 inch 4,5K (2021) is de beste keuze voor jou als je:

 • Het meest scherpe iMac scherm wilt;
 • De slankste iMac ooit wilt;
 • Een zeer kleurrijke iMac, zeg maar gerust een design-statement, in huis wilt;
 • Alle voordelen van superster M1 wilt;
 • En alle taken die je kunt bedenken moeiteloos wilt uitvoeren.

iMac 21,5 inch – een complete werkplek

iMac 21,5 inch is de perfecte desktop voor het hele gezin. Je verstuurt makkelijk even een mailtje, regelt eenvoudig je bankzaken of surft zonder moeite op het internet. iMac 21,5 inch heeft een breedbeelddisplay van 1920 x 1080 pixels. Dat is perfect voor al jouw behoeftes. Het nadeel van iMac 21,5 inch is dat-ie geen Retina-display heeft. De maximum resolutie ligt dus een stuk lager dan die van andere iMac-modellen. Als je niet per se de hoogste resolutie nodig hebt, is iMac 21,5 inch een prima keuze.

“iMac 21,5 inch is perfect voor jouw dagelijkse taken”

Je kunt je iMac 21,5 inch zelf samenstellen. In plaats van de standaard 8GB werkgeheugen kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor 16GB. Daardoor wordt het draaien van iets zwaardere programma’s een stuk makkelijker. Je kunt ook kiezen uit drie soorten opslag: 1TB HDD, 1TB Fusion Drive of 256GB SSD. iMac 21,5 inch komt samen met het Magic Keyboard en Magic Mouse. iMac 21,5 inch is voor iedereen die een ‘gewoon’ goede desktop zoekt en geen extreem zware programma’s draait.

2020 Update: De nieuwe iMac 2020 geniet nu van een sterkere processor, namelijk de '2,3-GHz dual-core Intel Core i5 (Turbo Boost tot 3,6-GHz)'. Hiermee til je jouw iMac naar een hoger niveau. Dit zorgt ervoor dat het 2020 model een stuk sneller is ten opzichte van het vorige model.

Let wel op: bij iMac 21,5 inch is het niet mogelijk om later nog werkgeheugen te vervangen.

iMac 21,5 inch is dé iMac voor jou als je:

 • Het basismodel iMac zoekt;
 • Niet per se een Retina-display hoeft te hebben;
 • De computer vooral gebruikt voor normale dagelijkse werkzaamheden;
 • Het fijn vindt om op een wat compacter beeldscherm te werken;
 • Het onnodig vindt om later nog werkgeheugen te vervangen.

iMac 21,5 inch 4K – nog meer mogelijkheden in een compact design

Heb je geen behoefte aan een gigantisch beeldscherm, maar wil je wel af en toe iets zwaardere programma’s gebruiken? Dan is iMac 21,5 inch 4K de beste keuze voor jou. Bij iMac 21,5 inch 4K heb je namelijk nóg meer keuzeopties dan bij de niet-4K-versie. Zo is iMac 21,5 inch 4K uit te breiden naar maar liefst 32GB werkgeheugen (dat is dubbel zoveel als bij de meest geavanceerde niet-4K-versie). Bij iMac 21,5 inch 4K kun je ook kiezen uit verschillende videokaarten. Als je niet van plan bent om grafische programma’s te gebruiken is de Radeon Pro 555X goed genoeg. Daar kies je namelijk de Radeon Pro Vega 20 voor. Op zoek naar de gulden middenweg? Kies dan voor de Radeon Pro 560X.

“iMac 21,5 inch 4K is twee keer zo scherp als de niet 4K versie”

iMac 21,5 inch 4K is niet alleen een zeer krachtig apparaat, het beeldscherm is ook prachtig. Met een resolutie die twee keer zo scherp is als die van iMac 21,5 inch, zijn zowel urenlang netflixen als grafische processen een fluitje van een cent. iMac 21,5 inch 4K is voor iedereen die een ijzersterke desktop zoekt voor normale dagelijkse taken, maar ook voor net iets zwaardere bezigheden. Je kunt eindeloos variëren.

2020 Update: De iMac 21,5 inch 4K (2020) heeft een flinke boost gekregen in zijn processor. Je kunt nu namelijk kiezen uit een 'better' of 'best' model. Het 'better' model bevat een 3,2GHz 6-core i7 of 3,6GHz quad-core i3 processor en het 'best' model een 3,0GHz 6-core i5 of een 3,2GHz 6-core i7 processor. Genoeg keuze dus

Let wel op: bij iMac 21,5 inch 4K is het niet mogelijk om later nog werkgeheugen te vervangen.

Jouw keuze is iMac 21,5 inch 4K als je:

 • Een beeldscherm met hoge resolutie wilt;
 • Huishoudelijke, maar ook zwaardere taken verricht;
 • Een wat compacter beeldscherm fijn vindt;
 • Niet van plan bent om later je werkgeheugen nog te vervangen.

iMac 27 inch 5K – het grote werkpaard

Werken op zeer veelzijdige en grote desktop? Kies dan voor iMac 27 inch 5K. iMac 27 inch 5K geniet van een prachtig beeldscherm met een resolutie van 5120 x 2880 pixels. Dit is de hoogste resolutie van de drie cosumenten-iMacs. Ook bij deze iMac heb je veel te kiezen. Net als bij iMac 21,5 inch 4K kies je uit verschillende videokaarten. Op volgorde van minst sterk naar het best te gebruiken voor veeleisende programma’s: Radeon Pro 570X, Radeon Pro 575X, Radeon Pro 580X en Radeon Pro Vega 48 voor als je urenlang in grafische programma’s moet duiken.

“iMac 27 inch 5K heeft een prachtig Retina-beeldscherm van 5120 x 2880 pixels”

Een sterkere videokaart vereist een zwaardere processor. Daarom kun je bij de drie sterkste videokaarten een zwaardere processor kiezen. Deze verschillen per model. Bij de Radeon Pro Vega 48 kies je bijvoorbeeld tussen de 3,7GHz 6-core i5 of de 3,6GHz 8-core i9. Deze laatste is het sterkst van allemaal. Helemaal interessant is dat het bij iMac 27 inch 5K mogelijk is om later het werkgeheugen nog uit te breiden. Dat is niet mogelijk bij de kleinere 21,5-inch-modellen. Aan de achterkant van iMac 27 inch 5K zit een sleuf waarin je extra geheugenkaarten kunt steken.

2020 update: In 2020 zijn er een aantal nieuwe features toegevoegd aan de fantastische iMac 27 inch. Zo kun je nu kiezen voor een scherm met nanotextuur. Dit houdt in dat het scherm iets wat mat is afgewerkt, waardoor er geen reflecties worden getoond op jouw display. Ook al werk je dus in de zon, je zult nooit met de ogen hoeven te knijpen. Daarnaast kun je nu kiezen tussen een 'good' 'better' of 'best' model bij Amac. Wat dit vertegenwoordigd is vooral de processor en de videokaart. Hoe hoger je de configuratie neemt, des te meer deze zware taken aan kan.

iMac 27 inch 5K is dé iMac voor jou als je:

 • Een werkpaard en een grote huis-tuin-en-keukendesktop in één wilt;
 • Blij wordt van de grote 27-inch display;
 • Wilt genieten van prachtige 5K-resolutie;
 • De mogelijkheid wilt om later zelf nog werkgeheugen toe te voegen.

iMac Pro – de droom van elke professional

iMac Pro is voor professionals die de meest zware taken uitvoeren. Produceer jij je eigen muziek? Spendeer jij uren in Photoshop? Of maak jij videomontages met de hoogste kwaliteit? iMac Pro zorgt ervoor dat die zware taken een peulenschil worden. Met de beste processoren en grafische kaart is iMac Pro een echte titaan voor iedereen die geen genoeg neemt met ‘gewoon snel’. iMac Pro bevat 32GB werkgeheugen en een 3,2GHz 8-core Xeon W-processor. Zo kun je meerdere zware programma’s tegelijkertijd draaien én hoef je nooit meer bang te zijn voor vastlopende processen.

“Deze titaan maakt van zware taken een peulenschil”

Bij iMac Pro is het ook mogelijk om later nog werkgeheugen bij te bouwen. Zo maak je iMac Pro nog sneller en sterker. Ook aan de buitenkant is iMac Pro net zo indrukwekkend. iMac Pro komt in de kleur spacegrijs, waardoor-ie een lust voor het oog is. De bijgeleverde Magic Mouse en Magic Keyboard zijn ook spacegrijs en zorgen voor een stijlvol geheel. Wil jij iMac Pro zakelijk gaan gebruiken? Klik dan hier om een offerte aan te vragen.

iMac Pro is geschikt voor professionals die:

 • Geen genoegen nemen met minder dan het beste van het beste;
 • Pure kracht nodig hebben voor de zwaarste taken;
 • Willen genieten van een groot 5K 27-inch scherm;
 • De fraaie spacegrijze look willen voor hun iMac.

Al een idee welke je wilt hebben? Of zit je toch meer te denken aan een MacBook? Om alle Mac-modellen te bekijken, kan je altijd terecht op onze Mac-pagina. Daar staan ze allemaal voor je klaar!

Ontdek onze winkels bij jou in de buurt
Amsterdam
Prins Hendrikkade 26
Arnhem
Roggestraat 13 a
Den Haag
Wagenstraat 10
Groningen
Westerkade 7
Rotterdam Lijnbaan
Lijnbaan 79B/C
Utrecht The Wall
Proostwetering 9
Bekijk alle winkels
Ontdek nu Klaar met ontdekken
Ontdek onze winkels bij jou in de buurt
Amsterdam
Prins Hendrikkade 26
Arnhem
Roggestraat 13 a
Den Haag
Wagenstraat 10
Groningen
Westerkade 7
Rotterdam Lijnbaan
Lijnbaan 79B/C
Utrecht The Wall
Proostwetering 9
Bekijk alle winkels
Ontdek nu Klaar met ontdekken