De eerste Apple producten van 2023 zijn een feit!

door Nina Casilio

door Nina Casilio

Hoera, Apple kondigde op 17 januari haar eerste Apple producten van het jaar aan! Het gaat om een nieuwe MacBook Pro en een vernieuwde Mac mini, beide producten zijn voorzien van de Apple M2-chip. Ook verrast Apple ons met een nieuwe HomePod. Lees hier wat er allemaal nieuw is!

MacBook Pro 

De nieuwe MacBook Pro 2023 is de krachtigste MacBook ooit! Hij is speciaal gemaakt voor jou, met de ultrasnelle M2 Pro en de buitengewonde M2 Max – het is dus de krachtigste en efficiëntste chip ooit in een pro-laptop.
De M2 Pro heeft genoeg power voor de meest veeleisende projecten en zorgt voor een enorme boost in grafische prestaties. Dat is handig voor je werk en superfijn bij het gamen.
Met M2 Max, de krachtigste en efficiëntste chip ooit in een pro-laptop, kunnen professionals de grenzen van hun vindingrijkheid en creativiteit nog verder verleggen. De chip geeft ongekende mogelijkheden om effecten te renderen, grote panorama-afbeeldingen samen te voegen en geometrische 3D-modellen te ontwerpen.
De MacBook Pro is verkrijgbaar als 14-inch of 16-inch model. Ze zijn allebei ontzettend snel en kunnen worden uitgerust met de M2 Pro- of M2 Max-chip.
 
Het 16-inch model heeft de langste batterijduur ooit in een Mac. Dus heb je plots een idee of is er nog werk aan de winkel? Met MacBook Pro M2 kan je altijd en overal aan de slag! Of je nu bijpraat met vrienden aan de andere kant van de wereld of met collega’s samenwerkt op afstand. De 1080p camera zorgt ervoor dat je ook met weinig licht goed in beeld bent. De microfoons zijn van studiokwaliteit en de zes speakers zorgen voor een ingenieuze 3D-soundstage.  
Het Magic Keyboard heeft een rij functietoetsen van volledige hoogte en Touch-ID, waarmee je makkelijk en veilig je Mac ontgrendelt en inlogt bij apps en websites.
MacBook Pro is beschikbaar in het zilver en spacegrijs, welke past het best bij jou?

Mac mini

Dan de Mac mini. Deze is met de M2-chip zo snel, dat je in nóg minder tijd nóg meer kunt doen. Daarnaast is M2 Pro de eerste pro-chip ooit in een Mac mini, waarmee ‘ie ongekende hoogten bereikt. Tel daar een scala aan poorten bij op en je hebt een desktop die klaar is voor alles, welke chip je ook kiest.
 
Met de nieuwe generatie chip is dit de hardst werkende Mac mini die Apple ooit heeft gemaakt. Van waanzinnige presentaties tot de meest intense games, voor de M2-chip is niets te gek. Wil je grote afbeeldingen of 8K ProRes-video’s bewerken, de M2 Pro-chip helpt je met het grootste gemak.
 
Of je nu kiest voor M2 of M2 Pro, door de kracht en efficiëntie van Apple silicon laat Mac mini andere veel grotere desktops ver achter zich. En dat in een compact en iconisch design van 19,7 x 19,7 cm. Daarnaast is Mac mini uitgerust met 100% flashopslag: een SSD van tot wel 8 TB met meer dan genoeg ruimte voor al je foto’s, video’s, bestanden en apps. Dit is wel vier keer zo veel als de vorige generatie! Het centraal geheugen van Mac doet meer dan menig traditioneel RAM-geheugen. Mac mini met M2 kun je voorzien van 8 tot 24 GB geheugen, en Mac mini M2 Pro van 16 tot 32 GB. En is dus geschikt voor al jouw werk. Hoe tof is dat?!

Is de Mac mini al iets voor jou?

HomePod (2e generatie)

HomePod is een speaker die heel wat in huis heeft. Dankzij de waanzinnige audiotechnologie en geavanceerde software van Apple geniet je in de hele kamer van meeslepend hifi-geluid. HomePod past het geluid aan op basis wat je afspeelt en waar hij staat, zodat je overal wordt omringd door adembenemende audio. Hoe slim is dat?!
De HomePod heeft de perfecte combinatie tussen hoge en lage tonen. De glasheldere bassen vullen je kamer, door de vijf bundelvormende tweeters geniet je van de zuiverste vocalen en hoor je alle nuances van de instrumenten. Alsof je er zelf bij bent.
Dankzij ruimtedetectie kan HomePod automatisch inschatten waar hij in de kamer staat. De ingebouwde microfoons luisteren naar weerkaatsingen vanaf de muren. En het geluid wordt daar vervolgens op afgestemd. Als je een stereopaar aanmaakt, klinkt je favoriete muziek nog beter. Zet gewoon twee HomePod-speakers in dezelfde kamer, dan kun je ze koppelen. Zo heb je een nog bredere soundstage en klinkt jouw favoriete muziek altijd als een fenomenaal live concert.
 
Met HomePod haal je ook het gemak van Siri in huis. Wil je herinneringen instellen, een bericht sturen, de lichten aandoen als je binnenkomt. De temperatuur aanpassen of gewoon goede muziek bij het avondeten. Zeg gewoon “Hé Siri” en het wordt voor je geregeld. Dankzij Siri heb je de volledige regie over je dag en je slimme woning.
 
HomePod is verkrijgbaar is de kleuren middernacht en wit, en werkt naadloos met al je Apple devices. Welke kleur schaf jij aan?

Mocht je toch nog twijfels of vragen hebben? Onze Apple-experts staan in een van de 50 winkels voor je klaar! Apple begint bij Amac!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!