Apple Event 2022: Wat is er nieuw?!

door Nina Casilio

door Nina Casilio

De dag waar menig Apple-fan op wachtte brak woensdag 7 september om 19:00 uur eindelijk aan. Tim Cook en vele anderen kondigden onder meer de nieuwe iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max en AirPods Pro aan. Ook grijpt Apple het event aan om zijn nieuwe Apple Watches in de spotlights te zetten. Dit jaar zijn dit er drie, namelijk de Apple Watch SE, Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra. Als laatste wordt de power van persoonlijkheid bekrachtigd met iOS 16. 
Lees hier wat er allemaal nieuw is!

iPhone 14

Apple iPhone 14, het nieuwe standaard model van Apple. De iPhone heeft een enorme verbetering ondergaan voor foto’s bij weinig licht en is nu verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: blauw, paars, middernacht, sterrenlicht en rood. Het vernieuwde Ceramic Shield is sterker dan welk smartphone-glas ook en dit maakt dat het een van Apple's beste smartphones is met veel gave features! 

Als eerste crashdetectie, deze tool schakelt hulp in wanneer jij dat niet kunt. We hopen natuurlijk dat je nooit gebruik hoeft te maken van deze feature, maar als je een ernstig auto-ongeluk hebt gehad, kan iPhone 14 automatisch 112 bellen en je SOS-contactpersonen waarschuwen. Hierdoor is hulp altijd snel in de buurt.
Er is nu ook iPhone 14 Plus, met een beeldscherm van 6,7 inch en batterijduur tot wel 26 uur. De vertrouwde iPhone 14 heeft een batterijduur van 20 uur en is 6,1 inch, zoals je gewend bent van de vorige iPhone-modellen.

Dankzij de nieuwe hoofdcamera en verbeterde beeldverwerking pakken je foto’s onder alle lichtomstandigheden nog beter uit, ook bij weinig licht. En maak je weleens een filmpje als je kids in het park spelen of wanneer je een avontuurlijke wandeling maakt? Dan is de Actiemodus iets voor jou, want daarmee maak je altijd strakke video’s, zelfs als je in beweging bent.  
In de Filmmodus wordt de focus automatisch verlegd naar het belangrijkste onderwerp in beeld, net zoals filmmakers dat doen. Daarnaast kun je nu op nemen in 4K bij 24 bps, hetzelfde aantal beelden per seconde als in bioscoopfilms!
Met de A15 Bionic chip heeft je iPhone 14 dezelfde chip als de iPhone 13 Pro en blijft je iPhone snel. Apple heeft de binnenkant aangepast, zodat de warmte beter wordt afgevoerd. Daardoor kun jij nog langer door.  

  1. Apple iPhone 14
    Apple
    Apple iPhone 14
    • 2022
    Adviesprijs € 1.249,00
    Adviesprijs € 869,00 Vanaf € 749,00
    per maand € 25,82

Scroll voor meer →

iPhone 14 Pro

Apple iPhone 14 Pro. Een magische manier om je iPhone te gebruiken. Er zijn een aantal nieuwe features die je zullen verbazen. Een essentiële veiligheidsfeature die levens kan redden. Een innovatieve 48-MP camera voor verbluffend veel detail. IPhone 14 Pro is ontworpen om nog langer mee te gaan en is beschikbaar in vier kleuren: dieppaars, goud, zilver en spacezwart. Allemaal aangedreven door de ultieme A16-chip.
 
Net zoals de iPhone 14 heeft de iPhone 14 Pro crashdetectie, waardoor hulp ten alle tijden snel in de buurt is en je SOS-contactpersonen gewaarschuwd worden.
De nieuwe Dynamic Island is een echte Apple innovatie. De topnotch is kleiner gemaakt en tovert muziek, FaceTime-gesprekken en nog veel meer tevoorschijn. Zonder dat het afleidt van wat je aan het doen bent. Daarnaast is het Always-on display, dat we al kennen van de Apple Watch, geïntroduceerd bij iPhone. Het toegangsscherm blijft nu altijd aan, dus je hoeft niet eens op het scherm te tikken om overal van op te hoogte te zijn. Als je iPhone met het scherm naar beneden ligt of in je zak zit, gaat het scherm uit om batterij te besparen. IPhone 14 Pro is er in vier kleuren: dieppaars, goud, zilver en spacezwart en net als de iPhone 14 is het display beschikbaar in 6,1 en 6,7 inch. Zelfs met zoveel nieuwe mogelijkheden heeft iPhone 14 Pro nog steeds batterij voor de hele dag. iPhone 14 Pro kan tot 23 uur video afspelen en de 14 Pro Max tot 29 uur.

Dan als laatste de camera. Het pro-camerasysteem is meer pro dan ooit. IPhone 14 Pro legt de lat ongelofelijk hoog, je kunt veel meer details fotograferen bij veel minder licht. Bij het filmen neem je nu video’s op in 4K HDR met 24 of 30 bps. Je kunt zelfs het scherptediepte-effect achteraf nog aanpassen! Met de actiemodus heb je altijd vloeiende beelden, ook zonder een glimbal.

Scroll voor meer →

AirPods Pro 2

AirPods Pro zijn op allerlei fronten verbeterd. Zo verminderen de verbeterde actieve ruis-onderdrukking en adaptieve transparantie meer achtergrondgeluid en heeft ruimtelijke audio een persoonlijk tintje gekregen. De volumeregeling is nu een kwestie van swipen en met een volledig opgeladen batterij kun je tot wel zes uur achter elkaar luisteren.
 
Dat de nieuwe AirPods Pro zo verbeterd zijn komt door de - door Apple ontworpen - H2-chip. Door deze chip hoor je onder meer heldere hoge tonen en een vol, diep basgeluid. Ook de actieve ruisonderdrukking is door de chip sterk verbeterd. Deze is bijna twee keer zoveel ten opzichte van zijn voorganger en hierdoor kun je helemaal opgaan in je muziek of favoriete podcast.
Bij deze generatie zitten ook vier verschillende siliconen oortips, waaronder de nieuwe maat XS. De oortips sluiten je gehoorgang helemaal af, zodat geluid niet ontsnapt en op een prettige manier stevig in je oren blijft zitten.
Met de nieuwe touch-bediening regel je alle afspeelfuncties op de steel. Als je het volume wilt aanpassen swipe je omhoog of omlaag. En wil je je muziek afspelen of pauzeren, of je telefoontje aannemen of beëindigen, dan druk je één keer op het touch-vlak. Wil je switchen tussen de actieve ruisonderdrukking en de adaptieve transparantie, dan houd je het touch-vlak ingedrukt.

De nieuwe MagSafe-oplaadcase zit boordevol handige features voor onderweg. Het design is verbeterd, zo kun je de case makkelijker terugvinden door middel van een ingebouwde speaker en kun je de locatie makkelijk vinden in de ‘Zoek-mijn’ app. Dankzij de verlengde batterijduur kun je tot wel 30 uur luisteren, kijken en praten voordat je de case opnieuw moet opladen.
Net als alle andere modellen uit de AirPods-serie zijn AirPods Pro vrijwel direct klaar voor gebruik en met Siri te bedienen. Met de nieuwe features kun je nu met nóg meer gemak nóg meer doen!

Fotogallerij

Apple Watches 

Apple Watch was al onmisbaar, maar kan nu nóg meer. Het belt de hulpdiensten wanneer je hulp nodig hebt en je kan er natuurlijk nog steeds mee betalen. Met slaapfases krijg je een beter beeld van je slaappatroon en de work-out app is verbeterd om op nieuwe manieren te trainen. Ontdek welke Apple Watch bij jou past!

 Apple Watch SE

Apple Watch SE, gecreëerd in drie mooie kastkleurenkleuren: middernacht, sterrenlicht en zilver in kastgroottes 40 of 44 mm. De Watch is 20% sneller door zijn nieuwe S8-chip en de krachtige sensoren geven je inzicht in je gezondheid en conditie. De activiteitenringen houden je gemotiveerd om te blijven bewegen en je kan net als bij de andere Watches je eigen work-outs samenstellen. Daar komt bij dat je kan tot wel 50 meter diep zwemmen, of je nou surft, baantjes trekt of ligt te badderen. Het kan allemaal.

Ook heeft deze Watch crashdetectie. Deze feature neemt net zoals bij iPhone automatisch contact op met de hulpdiensten tijdens een auto-ongeluk. Daarnaast geeft ‘ie je locatie door en worden je SOS-contactpersonen op de hoogte gesteld.
Je krijgt een melding bij een ongewoon hoge of lage hartslag, en bij een onregelmatig hartritme. Met de slaap-app hou je met behulp van je iPhone je slaappatroon bij. De app helpt je elke nacht opnieuw je uurtjes slaap te halen en checkt hoelang je kernslaap, remslaap en diepe slaap hebben geduurd.

Zoals je van de Apple Watch gewend bent ben je nog steeds bereikbaar tijdens een boswandeling, stuur je je baas een berichtje vanaf het strand en check je snel het laatste nieuws. Ook betaal je in een handomdraai met Apple Pay. Met een mobiele netwerkverbinding kan dat nu zelfs zonder dat je telefoon in de buurt is.

Scroll voor meer →

 Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8 heeft een strak en naadloos design. Een design dat grenzen opzoekt. De Watch heeft een groot en helder Always-on display dat dankzij de smalle randen elegant overloopt in de rondingen van de kast. Vol detail en makkelijk leesbaar, ook als je arm omlaag is. De kast heeft twee verschillende uitvoeringen: aluminium en roestvrij staal. De kastkleuren van de aluminium Watch zijn middernacht, zilver, sterrenlicht en rood. De roestvrij stalen Watch heeft als kleuren zilver, goud en grafiet. Beide uitvoeringen zijn beschikbaar in 41 en 45 mm.
 
Een nieuwe feature is de temperatuur-registratie. Hierdoor hebben vrouwen meer inzicht in hun cyclus. De ‘Cyclus-bijhouden’-app kan met behulp van deze gegevens ook je ovulatie inschatten. Aangevuld met gegevens over je hartslag en informatie die je zelf over je cyclus hebt vastgelegd, krijg je een gedetailleerd beeld van je complete menstruatiecyclus.
Daarnaast is de Apple Watch Series 8 letterlijk een droomdevice. Het laat namelijk niet alleen zien hoelang je slaapt, maar ook hoelang je remslaap en diepe slaap hebben geduurd, net zoals bij Apple Watch SE.
Apple Watch Series 8 maakt zoals zijn voorganger een ECG wanneer je dat wilt en meet jouw zuurstofsaturatie, zodat je altijd op de hoogte bent van jouw gezondheid. In de medicijnen-app kun je eenvoudig en discreet bijhouden welke medicijnen, vitaminen en supplementen je neemt.

In de verbeterde work-out app vind je altijd de juiste fit voor jouw training. In de nieuwe weergaven zie je hartslagzones en instelbare intervallen, zodat je alles uit je training kunt halen. Bij de hartslagzones zie je in één oogopslag in welke intensiteit je traint. Trainingszones worden automatisch berekend en afgestemd op basis van je gezondheid gegevens. Je kunt ze natuurlijk ook handmatig instellen.

Scroll voor meer →

 Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra is gemaakt voor wie de lat hoger legt. De meest robuuste en veelzijdige Apple Watch ooit. Met een kast van titanium, een nauwkeurige GPS en een batterijduur tot 36 uur. De vrijheid van mobiele netwerkverbinding en drie bandjes voor fanatieke sporters en avonturiers.

De nieuwe 49-mm kast steekt iets boven het glas uit, zodat het beschermd is tegen een klap van opzij. De Digital Crown en de extra knop aan de zijkant heeft Apple iets groter gemaakt, zodat deze zelfs met handschoenen makkelijk te bedienen zijn.
Apple Watch Ultra is gemaakt van robuust titanium en er is keuze uit drie verschillende bandjes. Een alpine-bandje, speciaal gemaakt voor outdoor avonturiers, het heeft een goed draagcomfort en blijft door de G-haaksluiting stevig zitten. Het trail-bandje is gemaakt voor duursporters. Het is het dunste tot nu toe en is gemakkelijk onderweg te verstellen.  Als laatste het ocean-bandje, gemaakt voor extreme watersporten en recreatief duiken. Het bandje heeft een buisjesstructuur, zodat deze goed meerekt en zelf met een wetsuit goed om je pols blijft zitten. Het heeft een titanium sluiting en een verstelbaar oog voor een stevige pasvorm.

Apple Watch Ultra heeft het meest heldere en grootste scherm tot nu toe, het display is twee keer zo fel als eerdere Apple Watches. Daarnaast heeft de wegwijzer een nachtmodus, waardoor de wijzerplaat als het donker wordt donkerrood oplicht. Om de nachtmodus te activeren hoef je alleen maar aan de Digital Crown te draaien.
Met de nieuwe actieknop heb je direct toegang tot heel veel verschillende functies die je volledig zelf kan instellen. Zo kan je bijvoorbeeld je work-out laten beginnen, je locatie met een routepunt markeren of een duiksessie starten. Als je ‘m ingedrukt houdt, gaat je sirene af, dat is een alarm met een geluid van 86 decibel. Hoorbaar tot wel 180 meter ver.
Bij normaal gebruik heeft de Apple Watch Ultra een batterijduur van 36 uur, maar met de energiebesparings-modus (binnenkort beschikbaar) kan je dit verlengen tot wel 60 uur!

Ook bij deze Watch heb je hartslagzones, wordt je looptechniek bijgehouden en geeft je hardloopvermogen direct inzicht in je prestaties, daarnaast helpt ‘ie je op een tempo te blijven dat je kunt volhouden. Zo is je Watch altijd klaar om te gaan.

Scroll voor meer →

iOS 16

iOS 16 maakt je iPhone nog slimmer en nog meer van jou. Met meer manieren om makkelijker te communiceren en te delen. We pikken onze favoriete functies eruit!

Met de nieuwe iOS 16 kan je je toegangsscherm volledig personaliseren. Gebruik je je favoriete foto’s als achtergrond en kies je zelf een lettertype. In de widgets op het toegangsscherm zie je snel alle belangrijke gegevens uit je favoriete apps. Bijvoorbeeld het weer, je agenda, de datum, het batterijniveau, je Activiteit-ringen en nog veel meer. Meldingen kan je als lijst bekijken, maar ook stapelen of verbergen. De meldingen komen nu onderaan het scherm te staan zodat ze niet voor afleiding zorgen.
Je kan berichten die je verstuurd hebt nog aanpassen en je kunt ze als ongelezen markeren als je er later op terug wilt komen. Ook is het nu heel makkelijk om een e-mail terug te halen die je net hebt verzonden.

Wil je een route inplannen? Dan kan je nu meerdere tussenstops toevoegen aan je route en ook ov-kaarten bevindt zich in de Kaarten-app.
Met de Conditie-app kun je gegevens over je conditie bijhouden, ook als je geen Apple Watch hebt. Er wordt een schatting gemaakt aan de hand van het aantal gezette stappen, de afstand die je volgens je iPhone hebt afgelegd, en voltooide work-outs in apps van derden. Zo krijg je een beeld van het aantal calorieën dat je verbrand hebt en of je je dagelijkse doelen behaald hebt. iOS 16 werkt met iPhone SE (2e generatie of nieuwer) of nieuwer.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!