Terug naar overzicht
Apparaatbeheer Apple Business Manager

Apple Business Manager

De standaard voor Apple-management

Apple Business Manager (ABM) is een eenvoudige, webgebaseerde portal waar IT-beheerders iOS-, macOS- en tvOS-apparaten op één plek kunnen installeren. Zo kunnen zij apparaatinstellingen configureren, accounts aanmaken voor al je managers en apps en boeken kopen en distribueren.

Ben je al ingeschreven voor het Device Enrollment Program (DEP) of het Volume Purchase Program (VPP)? Zie ook: Upgraden naar Apple Business Manager.

Let op: vanaf 16 juni 2020 zijn de algemene voorwaarden voor Apple Business Manager bijgewerkt.

Automatische MDM-aanmelding

Je iOS-toestellen kunnen vooraf zodanig worden geconfigureerd dat zij zich automatisch aanmelden bij je MDM-server. Hiermee garandeer je dat apparaten worden geconfigureerd volgens de vereisten van jouw organisatie, maar óók dat al jouw werknemers de juiste instellingen op hun apparaten krijgen.

Configuratie op afstand

Grootschalige implementaties van iPad, iPhone en Mac kunnen dankzij DEP probleemloos worden uitgevoerd. Zodra gebruikers hun toestel activeren, kun je instellingen, apps en toegang tot IT-voorzieningen direct draadloos configureren. Je hebt geen fysieke toegang tot het apparaat nodig om de installatie te voltooien.
Meer informatie over DEP

Aanmaken Apple Business Manager-account

Om Amac toe te voegen aan jouw Apple Business Manager-account en devices via het Device Enrollment Program (DEP) automatisch te koppelen, volg je onderstaande stappen:
Download handleiding

Gestroomlijnde configuratie-assistent

Met Apple Business Manager is het voor gebruikers nóg eenvoudiger om hun eigen iOS-apparaten en Macs te configureren. Als je een MDM-oplossing gebruikt om je apparaten in te stellen, helpt de ingebouwde configuratieassistent het activeringsproces uit te voeren. Je kunt de configuratieassistent nog efficiënter laten werken door aan te geven dat bepaalde schermen worden overgeslagen.

Apps en boeken kopen

Dankzij de combinatie van Apple Business Manager en je MDM-oplossing kun je middels het Volume Purchase Program (VPP) apps en boeken in bulk aankopen en toewijzen aan je werknemers. Jouw organisatie blijft altijd eigenaar van de gekochte apps. Je kunt de apps die je aankoopt via ABM altijd terug intrekken en toewijzen aan andere apparaten of gebruikers.
Meer informatie

Draadloze supervisie

Supervisie biedt een hoger niveau van apparaatbeheer voor iOS-apparaten. Zo zijn er extra beperkingen mogelijk zoals het uitschakelen van iMessage, AirDrop of het zelf toevoegen van apps. Ook biedt het extra configuraties en voorzieningen, zoals de één-app-modus en het filteren van web materiaal. Bij verlies of diefstal kun je met MDM de apparaten van gebruikers vergrendelen.

Amac Pro helpt je op weg

Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.Een lease-offerte aanvragen is mogelijk indien jouw onderneming minimaal 1 boekjaar gedraaid heeft. Onder voorbehoud van kredietgoedkeuring.

* Verplichte velden