Terug naar overzicht
Apple Zakelijk Apparaatbeheer

Apparaatbeheer

Het implementeren van nieuwe hardware en software binnen jouw organisatie kan al snel een complexe en tijdrovende bezigheid worden. Met behulp van een betrouwbaar Mobile Device Management-systeem (MDM) heb je de volledige regie over alle iOS-, macOS- en/of tvOS-apparaten binnen jouw organisatie.

Amac Zakelijk faciliteert de installatie, configuratie en begeleiding bij de implementatie van iOS, macOS of tvOS met onder andere Workspace ONE en Jamf. Beide MDM-systemen zijn speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt.

Belangrijke functies van MDM-systemen

 • Automatische configuratie (wifi, VPN, e-mail, etc.).
 • Automatisch toewijzen en intrekken van applicaties.
 • Het verplicht stellen en bewaken van specifieke wachtwoordeisen.
 • Beheer van device- en data-encryptie.
 • Beheer van hardware-functionaliteiten (wifi, bluetooth, camera).
 • Op afstand vergrendelen / ontgrendelen / wissen van devices.

Welk MDM-systeem past bij jouw organisatie?

Om hierachter te komen is het belangrijk om als organisatie te inventariseren wat jouw implementatiestrategie omvat en wat de randvoorwaarden zijn om binnen te bewegen. Amac Zakelijk biedt, als voorbereiding op de aanschaf van een MDM-systeem, ondersteuning bij het formuleren van een krachtige implementatiestrategie. Hierbij worden de volgende punten inzichtelijk gemaakt:
 • De complexiteit van uw mobiele strategie.
 • De impact van een nieuw niveau van veiligheid en beheer.
 • De aanwezige IT-expertise.
 • De beschikbare IT-resources om een MDM-oplossing te faciliteren.
 • De structuur en inhoud van de verschillende beleidsprofielen.

Apple-only

De oplossingen voor apparaatbeheer hebben wij onderverdeeld in twee categorieën. Apple-only apparaatbeheer en Cross Platform apparaatbeheer. Wanneer organisaties primair Apple-apparaten gebruiken bieden wij apparaatbeheer aan van Jamf in de vorm van Jamf Now, Jamf Now + en Jamf Pro. Deze oplossingen zijn dé standaard als het gaat om het managen van Apple-apparaten.
Meer informatie

Cross-platform

Waneer er de wens is om meerdere platformen (bv. iOS, macOS, Windows, Android) te kunnen managen in 1 beheeromgeving dan kunnen wij Workspace ONE Unified Endpoint Management (UEM) binnen je organisatie implementeren. Workspace ONE is leader in het Magic Quadrant van Gartner en wordt door veel bedrijven gezien als de beste oplossing voor multi platform beheer.
Meer informatie

Apple Business Manager

Apple Business Manager (ABM) is een eenvoudige, webgebaseerde portal waar bedrijven hun aangekochte iOS-, macOS- en tvOS-apparaten op één plek kunnen inzien. Je kan apparaatinstellingen configureren, accounts aanmaken voor al je managers en apps en boeken kopen en distribueren. Daarnaast is het onboarding proces voor medewerkers sterk vereenvoudigen via het Device Enrollment Program (DEP).
Meer informatie

Device Enrollment Program

Ben je van plan om voor meerdere medewerkers nieuwe apparatuur in te zetten? Door gebruik te maken van het Apple Device Enrollment Program (Apple DEP) bespaar je veel tijd doordat alle apparaten voor uitgifte aan je medewerkers al geconfigureerd zijn.
Meer informatie

Volume Purchase Program

Volume Purchase Program (VPP) geeft jouw organisatie de gelegenheid om in één keer meerdere exemplaren van een app aan te schaffen.
Meer informatie

Amac Pro helpt je op weg

Ben je al helemaal overtuigd of wil je meer informatie over de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie? Wij komen graag met je in contact om de voordelen van Apple voor professionals te bespreken.Een lease-offerte aanvragen is mogelijk indien jouw onderneming minimaal 1 boekjaar gedraaid heeft. Onder voorbehoud van kredietgoedkeuring.