Terug naar overzicht
Gemeente & Overheid

Gemeente & Overheid

Waar belangrijke besluiten worden gevormd, moet vergaderd worden. Met de vele vergadermomenten en een steeds strakker tijdsschema, biedt nieuwe technologie geweldige mogelijkheden.

De gemeenten van Nederland zijn complexe organisaties en stellen hoge eisen aan de kwaliteit van hun oplossingen. Daarom werkt Amac Zakelijk samen met DocWolves om een krachtige oplossing te bieden voor de besluitvorming: Ourmeeting.

Naast het papierloos werken waarvan Ourmeeting een onderdeel is, faciliteert Amac Zakelijk in de automatisering van het kantoor en begeleiden we bij de implementatie van mobiele technologie. Denk hierbij aan Mobile Device Management, Wi-Fi en Amac Cloudcast, een krachtige narrowcasting oplossing voor iPads en displays.

Een onderdeel van de gemeente waar vaak overheen wordt gekeken is handhaving. Handhavers zijn voortdurend onderweg en hebben te maken met complexe procedures en beleidsvoering. Ze moeten snel kunnen handelen en het grootste deel van hun tijd kunnen wijden aan de handhaving zelf, in tegenstelling tot de verwerking ervan. Amac Zakelijk ondersteunt gemeentes bij de implementatie van iHandhaving: een oplossing voor eenvoudig, mobiel en veilig gedigitaliseerd handhaven.

Hulpverlening
In de hulpverlening wordt de iPad vaak gebruikt als krachtig communicatiemiddel. Denk hierbij aan brandweer en ambulances, die altijd de laatste informatie moeten hebben en veilig gebruik moeten kunnen maken van mobiele informatiebronnen. De iPad wordt bij de brandweer gebruikt om op een veilige manier kerngegevens over de melding te versturen, zoals het adres, de intensiteit van de brand en eventuele opmerkingen.

Daarnaast kan de iPad ook gebruikt worden als hulpmiddel in bijvoorbeeld de rittenadministratie. Met behulp van o.a. Mobile Device Management, wordt gezorgd voor een optimale veiligheid en de distributie van de laatste instellingen, gegevens en media.