Terug naar overzicht

5 x onze verwachtingen voor iPhone 12

iMember
woensdag 7 oktober 2020
Door iMember
De lancering van de nieuwe iPhone staat voor de deur. Het Apple-evenement is al aangekondigd en de geruchtenmachine draait volop. Apple-releases gaan altijd gepaard met een hoop speculaties van Apple-fans. We hebben de geruchten er eens bij gepakt en dit is wat wij verwachten van iPhone 12.

iPhone 12-geruchten


1. Bredere line-up, nieuwe namen

Natuurlijk verwachten we een nieuwe naam. We gaan er eigenlijk van uit dat Apple lekker doortelt en met iPhone 12 komt. Apple gaat waarschijnlijk ook door in de lijn die ze bij iPhone 11 hebben ingezet, met de release van Pro- en Pro Max-modellen. iPhone 12 zal mogelijk wel iets groter worden dan zijn directe voorgangers, of in ieder geval het beeldscherm.

Daarnaast doen geruchten de rondte dat Apple iets helemaal nieuws gaat doen. We kennen ‘m al van de iPad, maar Apple zou nu voor het eerst een iPhone mini gaan lanceren.

Dat maakt dat de nieuwe line-up er zomaar zo uit zou kunnen zien:

  • iPhone 12 mini (waarschijnlijk met een 5,4-inch scherm)
  • iPhone 12 (6,1 inch)
  • iPhone 12 Pro (6,1 inch)
  • iPhone 12 Pro Max (6,7 inch)

Of het mini-gerucht ook realiteit wordt durven we niet te zeggen. Wel zou dit een frisse wind zijn in het aanbod van iPhone. Niet iedereen staat namelijk te popelen om met een nóg grotere telefoon op zak rond te lopen.


2. Vernieuwd design, andere afmetingen

Een nieuwe iPhone betekent een nieuw design. Het ontwerp zou zomaar de grootste verrassing kunnen worden, want daar is echt nog helemaal niets over bekend. Iedereen speculeert, maar niemand weet iets. Toch verwachten we eigenlijk wel dat deze iPhone weer wat dunner zal zijn dan zijn voorganger.

Het zou zomaar kunnen dat de iPhones een slag groter worden, maar een sterker gerucht is dat de rand van iPhone 12 0,9 millimeter dunner wordt. Daarmee wordt het beeldscherm dus wel groter, maar de telefoon zelf niet. Oftewel: meer scherm en minder behuizing.


3. Wel accessoires, geen accessoires

Een ander gerucht is dat Apple bij iPhone 12 ander materiaal gaat gebruiken voor de kabels en overschakelt op stof. Zo willen ze ervoor zorgen dat de kabels duurzamer worden en langer meegaan.

Of deze kabels direct worden meegeleverd is nog onbekend. Bij de nieuwste Apple Watches is Apple gestopt met het standaard leveren van een adapter en het lijkt erop dat dit de nieuwe norm wordt. Het zou enorm schelen in elektronisch afval en het achterwege laten van de accessoires is daarmee ook veel beter voor het milieu. Alleen al bij Apple Watch is ons tot nu toe een vervuiling bespaard gebleven, die vergelijkbaar is met 50.000 auto’s per jaar. Je kunt je dan wel voorstellen wat het betekent als Apple deze trend bij iPhone 12 doorzet.

Mogelijk compenseert Apple het weglaten van de accessoires met kortingen. Als je een iPhone 12 koopt, zou je korting kunnen krijgen op de adapter en oortjes. Jammer? Misschien, maar weinigen van ons kunnen oprecht zeggen dat we niet al minimaal twee iPhone-laders in huis hebben. Wij denken in ieder geval dat het gemis van nóg een adapter niet opweegt tegen de positieve impact op het milieu.


4. Meer persoonlijk, verschillende kleuren

De nieuwste iPad Air is verkrijgbaar in de standaardkleuren spacegrijs, zilver en roségoud, maar ook in twee nieuwe kleuren: groen en hemelsblauw. Het ligt in de verwachting dat Apple voor iPhone 12 met eenzelfde verrassing komt. Het zou je iPhone een nog persoonlijker apparaat maken.

iPhone 11 is al verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het standaardmodel kun je zelfs in 6 verschillende kleuren krijgen en bij iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max zagen we bijvoorbeeld middernachtgroen, een prachtige kleur. In welke kleuren iPhone 12 beschikbaar zal zijn is nog niet bekend. Misschien eens een line-up met een blauwe iPhone? Wie weet.


5. Altijd sneller, natuurlijk geavanceerder

Elke nieuwe iPhone brengt natuurlijk flinke verbeteringen met zich mee en iPhone 12 zal geen uitzondering zijn. Een upgrade qua snelheid en prestatie gaat hoe dan ook komen. Mogelijk krijgt-ie de superkrachtige A14-chip, wie weet met Apple’s nieuwe 5 nanometer-technologie. Eerder zagen we al een 7 nanometer-chip in iPhone Xs en Xs Max en hoe kleiner het getal, hoe meer transistoren, hoe sneller de processor.

De grootste veranderingen zijn volgens ons toch te vinden in de camera’s aan de voor- en achterkant. We denken dat de camera-notch aan de voorkant een stukje kleiner zal worden en dat de camera’s aan de achterkant een flinke update krijgen. Een LiDAR-sensor als vierde camera is in ieder geval heel welkom. Deze sensor meet afstanden door lichtreflectie en zou bijvoorbeeld Apple’s augmented reality naar een nog hoger niveau tillen.

Een grote teleurstelling zal voor veel Apple-fans waarschijnlijk de afwezigheid van de USB-C-aansluiting zijn. Velen hopen op de vervanging van de aloude Lighting-aansluiting. Wij verwachten deze in ieder geval nog niet in iPhone 12. Wel fijn is de gedachte dat alle vier de modellen van iPhone 12 mogelijk een OLED-scherm krijgen (en niet meer alleen de Pro-modellen) en de mogelijkheid om te internetten via het nieuwe 5G-netwerk. We gaan het zien!


iPhone 12 kopen? Schrijf je rechtsonder op deze pagina in voor de nieuwsbrief!

iMember
woensdag 7 oktober 2020
Door iMember