Terug naar overzicht
Reparatie

iPhone batterij vervangen

Wanneer de batterij van jouw iPhone minder dan 75% van zijn oorspronkelijke capaciteit bevat, wordt de processorsnelheid automatisch verlaagd. Jouw iPhone kan hierdoor langer blijven functioneren. Als je echter de oorspronkelijke prestaties weer terug wilt, dan kunnen wij jouw iPhone voorzien van een nieuwe batterij.


iPhone batterij vervangen

 

Hoe komt het dat mijn iPhone minder goed presteert?

Wanneer jouw iPhone bepaalde zware taken uitvoert heeft de processor tijdelijk extra stroom nodig. Een verouderde batterij kan niet altijd de piekspanning leveren die soms nodig is voor deze zwaardere taken. Apple heeft vanaf iOS 12.1 een slimme functie ingebouwd die voorkomt dat jouw iPhone uitvalt bij een piek in batterijverbruik. Wanneer de batterij minder dan 75% van zijn oorspronkelijke capaciteit bevat, wordt de processorsnelheid van de iPhone automatisch verlaagd. Jouw iPhone zal de zware taak dus wel kunnen uitvoeren, maar het duurt iets langer dan normaal. In principe hoeft de iPhone-batterij dus niet per se vervangen te worden, maar met een nieuwe batterij krijg je de oorspronkelijke performance wel weer terug.

 

Hoe controleer ik de status van mijn iPhone-batterij?

 1. Onze sales advisors in elke Amac Store kunnen ter plekke testen wat de batterijstatus is.
 2. Ook kun je zelf controleren of de batterij van jouw iPhone aan vervanging toe is.
  Ga naar Instellingen --> Batterij --> Batterijconditie en controleer of er bovenaan in het scherm een melding getoond wordt.
 

Welke iPhone-modellen komen in aanmerking voor een batterijvervanging? 

iPhone SE
iPhone 6 / 6 Plus
iPhone 6s / 6s Plus
iPhone 7 / 7 Plus
iPhone 8 / 8 Plus
iPhone X
iPhone Xs / Xs Max
iPhone XR
iPhone 11 / 11 Pro / 11 Pro Max
iPhone SE (2020)

Wij verwachten batterijvervanging voor iPhone 12, iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro (Max) binnenkort ook aan te kunnen bieden.

 

Zijn er kosten verbonden aan een batterijvervanging?

De kosten voor het vervangen van een iPhone-batterij verschillen per toestel. Bij het aanvragen van een reparatie ontvang je van ons vooraf een prijsopgave. Onderaan deze pagina vind je de overige voorwaarden.

Voordelen van vervanging via Amac:

 • Met 50 winkels altijd een gecertificeerd Apple-servicepunt in de buurt.
 • Tenminste drie maanden garantie op jouw gerepareerde iPhone.
 • Ook de batterij van elders aangeschafte iPhones kun je bij Amac laten vervangen.
 • Voor het inleveren bij Amac van jouw iPhone hoef je geen afspraak te maken (let op: geen directe vervanging).
 

Hoe laat ik mijn iPhone-batterij vervangen en hoe lang duurt het?

Je iPhone inleveren voor batterijvervanging is mogelijk via elke Amac Store in Nederland. Vraag in de winkel naar de actuele doorlooptijd.

Vind een store

Zorg vóór dat je jouw iPhone-batterij laat vervangen dat je:
Vervanging via een Amac Store

In de meeste gevallen wordt jouw iPhone-batterij vervangen via ons door Apple gecertificeerde servicecentrum, waar onze medewerkers van de technische dienst jouw iPhone-batterij zorgvuldig zullen vervangen.

Vanwege de hoge vraag naar het aantal batterijvervangingen kan het zijn dat sommige onderdelen niet direct op voorraad zijn, waardoor directe vervanging niet altijd mogelijk is. Vraag daarom in de winkel naar de actuele doorlooptijd.

Vervanging via Amac Stores met iOS Today

Amac heeft een aantal stores met een eigen technische dienst voor iPhones, waar in veel gevallen jouw iPhone-batterij door de technische dienst van de betreffende winkel kan worden vervangen. Hierdoor is de doorlooptijd in deze stores doorgaans dus korter dan in andere stores.

De exacte duur van jouw reparatie is afhankelijk van de actuele voorraad van de benodigde onderdelen per iPhone-batterij, waardoor directe vervanging niet altijd mogelijk is. Vraag daarom in de winkel daarom naar de actuele doorlooptijd.

Vind een store

 

Voorwaarden batterijvervanging

 • Ook iPhones met een niet originele batterij kan worden ingenomen. Afhankelijk van de batterij kunnen hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht.
 • Wanneer het display niet origineel is, bestaat er het risico dat het display na vervanging van de batterij niet goed teruggezet kan worden. Het risico bestaat dat deze niet meer past of zelfs breekt. Amac is niet verantwoordelijk voor de hieruit voortvloeiende schade of kosten.
 • Preventief vervangen van de batterij is mogelijk, ook wanneer de batterij nog in goede conditie is. De statuscontrole bij inname dient alleen om te bepalen of een batterijvervanging noodzakelijk is of niet.
 • De iPhone mag geen vochtschade, verbuiging of andere schade hebben die reparatie verhindert.
 • Helaas wordt Amac niet gecompenseerd voor de arbeid- en transportkosten die komen kijken bij het vervangen van de iPhone-batterij. De prijs die Apple zelf hanteert zou voor Amac onder de kostprijs uitkomen. Daarom kan een batterijvervanging van jouw iPhone bij Amac duurder uitvallen dan bij Apple.