Terug naar overzicht
Digitaal Onderwijs Studiemiddag bij OMO scholengroep

Digitaal Onderwijs Studiemiddag bij OMO scholengroep

OMO studiemiddag gaat 13 juni niet door en is verschoven naar september. Meer informatie volgt spoedig
13 juni 2019 geeft Amac, in samenwerking met Apple, OMO medewerkers tijd, ruimte en inspiratie om samen uitmuntend onderwijs te ontwerpen. Een van de doelen is het uitwisselen van kennis, zodat we samen de volgende stappen in de ontwikkeling van digitaal onderwijs kunnen zetten. Uit het samengestelde programma valt voor elke medewerker wat te halen!

Tech sessie

Bram Elderman zal de ICT’ers meenemen in een OMO-techsessie waarin aandacht zal zijn voor uitrol en beheer van iPads, en de nieuwste ontwikkelingen op dit vlak. Daarnaast zal er ruimte zijn voor een uitgebreide Q&A.

Visie en plan

Schoolleiders gaan onder leiding van Fons van der Berg aan de slag met visie en het bijbehorende plan. Hierin zal onder andere aandacht zijn voor de praktische consequenties van je visie en plan. Wat betekenen de keuzes voor de leerling, docent en ouder? Hoe zorg je ervoor dat je visie werkelijkheid wordt? Uiteraard zal er ook ruimte zijn voor het uitwisselen van ervaringen van de verschillende OMO-scholen.

OMO Ontwerp Challenge

Hoe kunnen we uitmuntend onderwijs ontwerpen?
Als docent ga je tijdens deze bijeenkomst een bestaande lessenserie uit je eigen programma herontwerpen. Samen met de aanwezige Apple Professional Learning Specialists doe je inspiratie op en leer je inzichten te krijgen in hoe je iPad effectief in kan zetten om zo een uitmuntende lessenreeks te creëren.

"Samen met de aanwezige Apple Professional Learning Specialists doe je inspiratie op en leer je inzichten te krijgen in hoe je iPad effectief in kan zetten om zo een uitmuntende lessenreeks te creëren."

Onderdeel van de challenge zijn een aantal korte facultatieve workshops die tijdens deze middag worden aangeboden. Aan jou de keuze: werk door aan de challenge, of volg een interessante workshop. Werk zelfstandig aan je eigen lessenserie of werk samen met collega’s. Aan het eind van de dag ga je naar huis met je eigen uitgewerkte lessen en ontvang je ook de ideeën van je collega’s gebundeld in een e-book.

Workshops

  • Maak leren zichtbaar met Clips
  • Geef leerlingen hun stem met Pages
  • Geef je lessen structuur met Numbers
  • Laat de wereld tot leven komen met Keynote

Programma

Antoon Schellenscollege

13:00 Inloop met lunch
13:20 Opening door Rhea Flohr - Docent Aardrijkskunde en Mediawijsheid | Antoon Schellenscollege
13:30 Apple in het onderwijs
14:00 Hoe kunnen we uitmuntend onderwijs ontwerpen? Frank IJdema | Apple Professional Learning Specialist | Amac
14:20 Parallel programma zelfstandig werken en workshops
16:30 Presentaties en delen van de opbrengst
17:00 Afsluiting met borrel

We horen graag of je erbij kunt zijn. Schrijf je in via onderstaand formulier:

Web-form is not active.