Terug naar overzicht

OMO Scholengroep

Bijzondere wisselwerking tussen scholen en Amac Store
Sinds een aantal jaar werken de vier scholen van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. met de iPad. Hierbij speelt de Amac Store in Bergen op Zoom een grote rol. Peter Kil is directielid financiën van de scholengroep: “Ouders bestellen de iPad via een speciale webshop en halen de iPad vervolgens in de Amac Store op. Dat is een wisselwerking die heel goed bevalt.”

Hoe wordt de iPad ingezet in de les?
“Op het Mollerlyceum hebben we VO-content, waar veel mee wordt gedaan tijdens de vier eerder genoemde vakken. Ook wordt er heel erg gefocust op e-learning. Voor beiden gebruiken we de iPad. Bij ’t Ravelijn hebben we een platform waar leerlingen allerlei applicaties kunnen gebruiken en daar is de iPad uitermate geschikt voor.”

De ouders bestellen de iPad via een speciale webshop van Amac Educatie. Hoe is dit tot stand gekomen?
“Het was een voorstel vanuit ons en vervolgens is Amac Educatie daar mee aan de slag gegaan. Ouders bestellen rechtstreeks in de webshop en halen vervolgens de iPad op in de Amac Store in Bergen op Zoom. Dat is een wisselwerking die heel goed bevalt. Het is een bewuste keuze van de school én Amac Educatie geweest om de devices in de Store in Bergen op Zoom op te laten halen. Het is dus ook niet mogelijk om de bestelling via de school op te halen of thuis te laten bezorgen. Daardoor is ook een samenwerking tot stand gekomen tussen de Store Manager en de school. Het pluspunt daaraan is dat de Store Manager direct vragen van ouders kan beantwoorden en dat de ouders ter plaatse hun bestelling kunnen checken. Als bijvoorbeeld ouders een hoes besteld hebben, maar toch liever een andere kleur willen, dan kunnen ze deze gelijk in de Store omwisselen. Het gaat dus met name om de service die de Store kan bieden, maar ook de band voor de toekomst die gesmeed is.”

Hoe zijn jullie bij Amac Educatie terecht gekomen?
“Een jaar of drie geleden hebben wij drie partijen uitgenodigd op school om van gedachten te wisselen over digitale mogelijkheden. Van die drie partijen kwam Amac Educatie het beste uit de bus. Wij zijn met name op de expertise in het onderwijs afgegaan. Naast de gunstige financiële condities is Amac Educatie heel onderwijsgericht en dat had voor ons wel een duidelijke meerwaarde. De andere twee partijen waren dat beduidend minder. We willen in de toekomst dan ook graag met Amac Educatie blijven werken.”

"Aandacht voor de individuele leerling is en blijft daarbij ons credo"

Waar zie jij de school over twee jaar?
“Over twee jaar hebben bijna al onze leerlingen een iPad. Wij willen ons digitaal onderwijs ook verdiepen, waarbij niet het apparaat centraal staat, maar uiteindelijk het onderwijs. De bedoeling is om het gepersonaliseerde leren en daarmee ook het gedifferentieerd leren een plaats te geven in de scholen. Elke school kan daarin een eigen keuze maken. De ene school is daarin ook verder dan de andere, maar de toekomst van het onderwijs ligt uiteindelijk toch in het gepersonaliseerd leren. De iPad is een heel goed hulpmiddel, maar ik denk dat het vooral belangrijk is dat het een hulpmiddel blijft. Aandacht voor de individuele leerling is en blijft daarbij ons credo.”