Terug naar overzicht
AOS 2019

Sprekers en presentaties

Sprekers en presentaties

Tijdens het Amac Onderwijs Seminar zijn er diverse sprekers aanwezig. Wie dat zijn en welke onderwerpen er aan bod komen kunt u hieronder lezen. Nieuwe sprekers worden ook op deze pagina bekend gemaakt.
Terug naar het overzicht

Schrijf u gratis in!

Laat u op 12 maart 2019 inspireren en schrijf u nu gratis in voor het Amac Onderwijs Seminar 2019.

Algemene dagplanning:
Inloop 08:30 uur, aanvangstijd 09:30 uur.
Afsluiting 16:00 uur, gevolgd door een borrel.

Uw persoonlijke programma volgt nog.
Direct inschrijven

Out of the box, into the classroom

Het beheren en updaten van een paar iPads hoeft niet moeilijk te zijn. Maar wat als dit moet gebeuren voor 250 of zelfs 1.500 iPads? Dat wordt al snel een flinke klus. Tijdens de lezing ‘Out of the box, into the classroom’ wordt er gedemonstreerd hoe eenvoudig het is om iPad in een schoolorganisatie te implementeren.
Lees meer

VR en AR op school

Het klinkt misschien nog ietwat futuristisch, maar toch zijn virtual reality (VR) en augmented reality (AR) al dé onderwerpen van de dag. VRinSCHOOL heeft zich als doel gesteld om het onderwijs klaar te stomen voor de toekomst. Tijdens deze presentatie laat VRinSCHOOL u ervaren wat de mogelijkheden zijn van VR en AR in het onderwijs.

Iedereen kan programmeren

Coderen en programmeren zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de arbeidsmarkt. Frank IJdema laat u na een korte inleiding zien hoe eenvoudig programmeren eigenlijk is. Zo gaat u onder andere aan de slag met Swift Playgrounds, de programmeertaal die onder andere gebruikt wordt om apps voor iOS te maken. Kortom, tijdens deze lezing ervaart u hoe eenvoudig, leuk, leerzaam en zinvol programmeren is!

Iedereen is creatief

Creativiteit is een van de belangrijkste vaardigheden voor werknemers in 2020. Leer hoe creatieve elementen onderdeel kunnen zijn van uw lessen door zelf aan de slag te gaan met tekeningen, muziek, fotografie en video.
Lees meer

Gepersonaliseerd Leren voor het PO

EXOVA is een schoolbrede methodiek voor adaptief en op leerlijnen gebaseerd onderwijs. Zij laten laat leerlingen op eigen hun tempo en niveau werken en legt het eigenaarschap van het leren bij de leerling. Hun kernwaarden zijn de drie v’s: visie, verwondering en vertrouwen. Tijdens deze presentatie ontdekt u wat EXOVA inhoudt en hoe het in de onderwijspraktijk wordt ervaren.

Toegankelijkheid op iPad

Maak kennis met de ingebouwde toegankelijkheidsfuncties van Apple. Wij laten u bijvoorbeeld zien welke standaard functies op iPad ondersteuning bieden bij zien, horen, lezen en schrijven. Tijdens deze sessie kijken wij dus vooral naar de ingebouwde functionaliteiten voor kinderen met aandachtsproblemen, dyslexie en motorische, visuele en auditieve beperkingen.

Formatief toetsen

Workshops over formatief toetsen zijn een van de meeste populaire workshops van dit moment. Tijdens deze workshop maakt u kennis met het principe van formatief toetsen door middel van een demo van twee formatieve apps. Ook is er aandacht voor formatief toetsen in combinatie met de Schoolwerk-app.
Lees meer

Digitalisering op school: vrijheid, autonomie en schaalbaarheid

Dankzij de hedendaagse technologie kunnen wij makkelijker en sneller zelf content maken. In het onderwijs hoeft u dus ook niet meer afhankelijk te zijn van tijdrovende processen die bij fysieke content om de hoek komen kijken. Tijdens deze presentatie laat Janneke Plaisier (CEO LessonUp) u zien hoe scholen op een laagdrempelige manier meer regie kunnen voeren op de content die zij nodig hebben – én wat de positieve effecten zijn.

Glansrijk digitaal op het Dr. Knippenbergcollege / Schoolervaring

Sinds 2018 werken alle scholieren van het Dr.-Knippenbergcollege vanaf de brugklas op hun eigen iPad. Zo ontvangen zij digitale boeken met extra oefeningen, bronnen en instructiefilmpjes. Thijs Habraken, onderwijsmanager op het Dr.-Knippenbergcollege, neemt u mee in hoe de implementatie van iPad in het onderwijs in de dagelijkse praktijk eruitziet.
Lees meer

Apple Pencil in het onderwijs / Schoolervaring

Frauke Donners en Rochelle Schaepkens van basisschool Noorderlicht werken op hun school met de Apple Pencil en de Logitech Crayon. In hun presentatie focussen zij zich op papierloos werken middels de nieuwste generatie iPad (6e generatie uit 2018) in combinatie met een pencil. Zij nemen u mee in hun gemaakte keuzes en wat dit basisschool Noorderlicht tot nu toe heeft opgeleverd.

Mediawijsheid / Schoolervaring

Leerlingen leven voor een groot gedeelte 'online'. Hoe doen ze dat eigenlijk? Wat doen ze daar allemaal? En moeten we ons zorgen maken? Rhea Flohr vertelt over het vak mediawijsheid, dat zij bij haar op school op het rooster heeft laten plaatsen voor de brugklasleerlingen. Aan het einde van deze sessie kunt u zelf ervaren hoe een mediawijsheidsles in zijn werk gaat en heeft u tal van bronnen om zelf aan de slag te gaan.
Lees meer

Veranderen in uw school: een lange weg met vele hobbels!

Kees Versteeg is rector-bestuurder van het Griftland College in Soest en de Waldheim-mavo in Baarn. Bij eerst genoemde school zit hij midden in een transitie proces naar een meer digitale school. Maak kennis met zijn visie, maar ook met de valkuilen waar hij tegenaan liep. Visie, devices, leermiddelen, software, leerplatformen, scholing en begeleiding: het komt allemaal voorbij.

Durf te groeien met Blink

Hoe zorgt u er voor dat u ieder kind aanspreekt vanuit zijn eigen talent? En hoe stimuleert u de ontwikkeling van ieder kind nu echt? Tijdens deze sessie wordt u meegenomen in de lesmethodes en visie van Blink. Hun aanpak: niet simpelweg het overdragen van lesstof, maar het uitdagen van leerlingen om zelf te doen, ervaren en te ontdekken!
Lees meer

Geef elke dag uw beste digitale les!

PowerPoint en keynote worden door veel docenten gebruikt, maar met LessonUp gaat u een stukje verder. In deze workshop maakt u kennis met de mogelijkheden van LessonUp en start u met het maken van een eenvoudige digitale les in LessonUp. Ted van Deutekom en Cora Kloet van het Revius Lyceum werden voor hun enthousiasme en aanpak afgelopen jaar beloond met de iScholenPrijs.

Blended teaching: hoe combineert u offline met online leren?

Welke belemmeringen zien docenten bij het gebruik van online tools in de klassituatie? En welke oplossingen hebben ze ervoor bedacht? Hoe weegt u de voordelen van online doceren af tegen voordelen van offline doceren? Tijdens deze sessie leert u hoe u het beste uit twee werelden kunt halen!

Gratis aanmelden

U kunt zich hier inschrijven voor het Amac Onderwijs Seminar op dinsdag 12 maart 2019.