Terug naar overzicht
Amac Scholen Uitgelicht

Referenties

Uitgelicht

We nemen u graag mee in het proces dat we hedendaags met o.a. het Insula College, Hondsrug College, de Snijdersschool en OMO Scholengroep doorlopen. Ook belichten we de laatste technologische ontwikkelingen op een toegankelijke manier.

Meer weten?

Wilt u ook gebruik maken van onze kennis en ervaring? Of wilt u weten hoe uw school er momenteel voorstaat op het gebied van digitalisering? Neem dan gerust contact met ons op.
Neem contact op

Implementatie van 1000 iPads op het Griftland College

De “reis naar digitaal onderwijs” is een reis van lange adem. Om tot een optimale implementatie van Apple technologie in het onderwijs te komen is een duurzame samenwerking essentieel. Amac Onderwijs ondersteunt daarom het Griftland College bij de implementatie van 1000 iPads.

Interview Insula College

In 2014 werd er op het Insula College in Dordrecht besloten dat de huidige manier van leren meer bij deze tijd moest passen. Omdat de school weinig ervaring had in digitaal onderwijs, schakelde zij Amac Educatie in. Een jaar later werd het ICT-rijke onderwijs geboren en sinds eind 2015 werken leerlingen met een MacBook.

Mobile Device Managment

Bij de implementatie van iOS of Mac in het onderwijs wordt het beheer ervan al snel een complexe, tijdrovende bezigheid. Met behulp van een Mobile Device Management systeem centraliseert u het beheer van alle iOS of Mac devices binnen uw onderwijsinstelling.
Meer informatie

J. H. Snijderschool

In 2011 is basisschool de J.H. Snijdersschool in Rijswijk begonnen met de inzet van Apple apparatuur. Bram van Mil is leerkracht en ICT’er op de school. “Bij ons op school heeft nog niet elke leerling een eigen iPad, waardoor het vaak voorkomt dat een kind geduld moet hebben als een ander kind met de iPad bezig is. We zien hierdoor wel dat de iPad heel goed gebruikt wordt. Onze droom is dan ook dat elke leerling straks een eigen iPad heeft.”

Omo Scholengroep

Sinds een aantal jaar werken de vier scholen van de OMO Scholengroep Bergen op Zoom e.o. met de iPad. Hierbij speelt de Amac Store in Bergen op Zoom een grote rol. Peter Kil is directielid financiën van de scholengroep: “Ouders bestellen de iPad via een speciale webshop en halen de iPad vervolgens in de Amac Store op. Dat is een wisselwerking die heel goed bevalt.”