Terug naar overzicht
Amac Zomertrainingen 2019

Zomertrainingen

Amac Zomertrainingen

iPad is een veelzijdig product. Om de mogelijkheden van iPad optimaal te benutten biedt Amac Onderwijs twee volledig verzorgde trainingen aan op het gebied van programmeren en creativiteit: ‘Programmeren op uw school’ en ‘Productief met creativiteit’.

Werkt u al met Apple-apparatuur in de klas of is dit nog niet het geval? Als u zorgt voor enthousiaste leerlingen, nemen wij al het benodigde mee. De training duurt één dag en wordt gegeven in blokken van twee uur. In elk blok hebben wij ruimte voor maximaal 32 leerlingen.

Deze trainingen zijn geschikt voor leerlingen op het basisonderwijs (8 tot 12 jaar) en voortgezet onderwijs (12 tot 14 jaar).

P.S. Deze Zomertrainingen zijn ideaal als leuke en educatieve activiteit voor het einde van het schooljaar, en als leuke startactiviteit aan het begin van het nieuwe schooljaar. Maar deze trainingen zijn uiteraard het hele jaar door te plannen bij Amac!

Programmeren op uw school

Klaar voor het programmeer-avontuur?

Leren programmeren is essentieel om leerlingen te laten slagen in een toekomst vol technologie. U en uw leerlingen leren de toegevoegde waarde van computational thinking kennen door te coderen op iPad. En tegelijkertijd werken ze aan vaardigheden als: problemen analyseren en oplossen, kritisch nadenken en samenwerken.

Programmeren op uw school
Wij geven leerlingen de mogelijkheid om te ontdekken wat programmeren is en hoe ze drones en robots de baas zijn. Met deze training laten wij zien hoe technologie zinvol ingezet kan worden binnen in het onderwijs.

Aan het eind van de dag verzorgen wij een speciale sessie voor leraren. Hier laten wij zien waarom coderen van belang is, wat het inhoudt en hoe dit toegepast kan worden in het klaslokaal. Welke winst levert het op voor het leer- en onderwijsproces? De leraren gaan uiteraard zelf dus ook aan de slag met drones en robots!

Inhoud

Introductie (30 minuten)
 • Korte introductie over programmeren
 • Aan de slag met de programmeer-apps Swift Playgrounds en Tynker
Praktische oefeningen (60 minuten)
 • Probleemstellingen uiteenzetten
 • Verkenning van Sphero SPRK+-robots en Parrot Mambo-drones
 • Verschillende opdrachten worden uitgevoerd
Competitie (30 minuten)
 • Competitie parcours

Kosten*

Een hele dag (7 uur)
3x 2 uur en 1 docentensessie € 999,-
Een dagdeel (4 uur)
2x 2 uur, zonder docentensessie € 675,-

Productief met creativiteit

Productief en creatief aan de slag!

Leerlingen met goede creatieve vaardigheden zijn beter in problemen oplossen, communiceren en samenwerken. Deze vaardigheden komen van pas bij alles wat leerlingen doen en maken; op school en erbuiten. Met deze training laten wij u ervaren hoe leerlingen op een creatieve manier hun leerresultaten kunnen presenteren.

Productief met creativiteit
Op een productieve en efficiënte wijze leren leerlingen met iPad ideeën om te zetten in een presentatie met behulp van video, fotografie, geluid en illustraties. Daarnaast leren zij in Keynote hun eigen animaties te maken met behulp van Apple Pencil. Ook gaan ze videobeelden op de juiste manier vastleggen, bewerken en tot slot monteren.

Aan het eind van de dag verzorgen wij een speciale sessie voor leraren. Hier laten wij zien waarom creativiteit en productiviteit van belang zijn en hoe u dit vorm geeft in het klaslokaal. Uiteraard gaan de leerkrachten zelf ook aan de slag met de creativitelts- en productiviteitsapps op iPad!

Inhoud

Introductie (30 minuten)
 • Productief werken met iPad
 • Aan de slag met Notities, Keynote, Pages, Clips en Apple Pencil
Praktische oefeningen (60 minuten)
 • Opdracht uiteenzetten door middel van opdrachtkaarten
 • Storyboard maken
 • Videopresentatie uitwerken
Afsluiting (30 minuten)
 • Speciale sessie voor leraren

Kosten*

Een hele dag (7 uur)
3x 2 uur en 1 docentensessie € 999,-
Een dagdeel (4 uur)
2x 2 uur, zonder docentensessie € 675,-

Wilt u een van de trainingen op uw school laten plaatsvinden?

Neem dan contact op met Amac Onderwijs om een afspraak te maken.