Terug naar overzicht
Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Het lesgeven met Apple-producten is eenvoudig, intuïtief en gebruiksvriendelijk. Speciaal voor leraren die lesgeven aan leerlingen met een beperking of achterstand, bieden wij onderstaande trainingen aan.

Apple APL trainingen (PO & VO)

Ontdek hoe u onderwijs op maat kunt leveren waarmee u alle leerlingen bereikt, ongeacht hun achtergrond, leerstijl of eventuele beperkingen. Maak kennis met de toegankelijkheidsfuncties en ontwerp leeractiviteiten met de creativiteitsapps van Apple voor alle leerlingen, inclusief leerlingen met een andere moedertaal of speciale behoeften.

Toegankelijkheid

Dyslexie & toegankelijkheid (Special Needs) Zorgleerlingen (PO & VO)

De producten van Apple zijn eenvoudig, intuïtief en gebruiksvriendelijk. En om iedereen te helpen om op meer manieren meer voor elkaar te krijgen, leveren de devices van Apple allerlei bekroonde ondersteunende technologieën standaard mee. Dat betekent dat elk apparaat vanuit de basis toegankelijk is, dus niet alleen qua functionaliteit. Tijdens deze workshop gaan we uitgebreid kijken en werken met deze ingebouwde functionaliteit als het gaat om toegankelijkheid (dus voor leerlingen met special needs: aandachtsproblemen, motorisch-, visueel en auditieve beperkingen, dyslexie etc.) Verder gaan we ook kijken en werken met apps en oplossingen van derden, voor die doelgroep.

Toegankelijkheid

Zorgleerlingen en iPads, voor groep 1 t/m 3 of 4 t/m 8. (PO)

De iPad heeft veel ingebouwde functionaliteit die ingezet kan worden bij leerlingen met extra zorg. Apple noemt dit Toegankelijkheid. Tijdens deze workshop gaan de deelnemers kijken en werken met de toepassingen. Ook komen er een aantal niet-Apple apps en toepassingen langs waarmee in de klas gewerkt kan worden. Te denken valt aan leerlingen met motorische, visuele, auditieve beperkingen en aandachtsstoornissen. Als instapniveau wordt er vanuit gegaan dat de deelnemers de basisvaardigheden om met de iPad te werken, beheersen. Tevens wordt er gekeken naar lesideeën.

Neem contact op