Terug naar overzicht
Regiosessies

Onderwijs iLearns

Tijdens de Onderwijs iLearns laat Amac Onderwijs u kennis maken met de geweldige functionaliteiten van de apparaten van Apple. De gratis iLearns zijn in een Amac Store bij u in de buurt. Onze accountmanagers, Apple trainers en speciale sprekers zullen hierbij aanwezig zijn.

Onderwerpen

'Klaslokaal’ en ‘Schoolwerk' app

In deze Onderwijs iLearn kijken we naar twee apps die Apple speciaal voor het onderwijs heeft ontwikkeld: Klaslokaal en Schoolwerk. Deze apps helpen leerlingen te begeleiden bij het gebruik van Apple-apparaten en apps in de klas.Daarnaast geven ze ook inzicht in de voortgang van elke leerling.

Zo is Klaslokaal een digitale onderwijs¬assistent waarbij de leraar controle heeft over elke iPad in de klas. Via zijn/haar eigen iPad kan de leraar de leerlingen begeleiden en informatie met ze delen.

Met Schoolwerk kan de leraar eenvoudig schoolmateriaal delen met de klas; zoals werkbladen, bestanden en activiteiten in andere onderwijsapps. Ook kan de voortgang van leerlingen gevolgd worden en kan iedereen direct in de apps met elkaar samen¬werken.

Maandag 08 oktober - Amac Bussum
Adres: Nassaulaan 15 - 1404CL Bussum

Dinsdag 09 oktober - Amac Rotterdam Stationsplein
Adres: Stationsplein 48 - 3013AK Rotterdam

Woensdag 10 oktober - Amac Den Bosch
Adres: Hinthamerstraat 4 - 5211MP Den Bosch

Donderdag 11 oktober - Amac Hengelo
Adres: De Brink 125 - 7551JG Hengelo

Alle Onderwijs iLearns zijn van 15:30 tot 17:00.

iPad is out of the box al klaar voor het onderwijs

Er zijn duizenden educatieve apps te vinden in de App Store, maar iPad is standaard ook al voorzien van apps die in het onderwijs gebruikt kunnen worden. In deze Onderwijs iLearn geven we u praktische tips zodat u direct ermee aan de slag kunt gaan.

Bovendien bevatten Apple-apparaten allerlei bekroonde en ondersteunende technologieën, zodat deze óók voor zorgleerlingen toegankelijk zijn. Tijdens deze Onderwijs iLearn kijken we dus ook naar de ingebouwde functionaliteiten voor kinderen met aandachtsproblemen, dyslexie en motorische, visuele en auditieve beperkingen.

Maandag 26 november - Amac Den Haag
Adres: Wagenstraat 10 - 2512AX Den Haag

Dinsdag 27 november - Amac Hoorn
Adres: Grote Noord 50 - 621KK Hoorn

Woensdag 28 november - Amac Arnhem
Adres: Roggestraat 13a - 6811BB Arnhem

Donderdag 29 november - Amac Groningen
Adres: Westerkade 7 - 9718AP Groningen

Alle Onderwijs iLearns zijn van 15:30 tot 17:00.

Coderen, AR & VR met iPad

Coderen vindt tegenwoordig overal plaats en is haast niet meer weg te denken. Het is daarom belangrijk dat programmeren een onderdeel is van het onderwijscurriculum. Met programmeren wordt tenslotte de creativiteit gestimuleerd door problemen op nieuwe en efficiënte manieren op te lossen. In deze Onderwijs iLearn maakt u kennis met de wereld van coderen, AR (Augmented Reality) en VR (Virtual Reality) en bovenal: hoe dit in het onderwijs toegepast kan worden.

Tijdens deze Onderwijs iLearn leert u in de praktijk hoe eenvoudig het is om te coderen. Ook leert u wat de mogelijkheden van AR en VR in het onderwijs zijn. Zo gaan we onder andere aan de slag met programmeren in de app Swift Playgrounds; een educatieve app die onder andere gebruikt wordt om iOS-apps te maken. Hiermee leert u hoe eenvoudig, leuk, leerzaam en zinvol coderen, AR en VR is.

Maandag 25 maart - Amac The Wall
Adres: Proostwetering 3 - 3543 AB Utrecht

Dinsdag 26 maart - Amac Breda
Adres: Eindstraat 13 - 4811KK Breda

Woensdag 27 maart - Amac Eindhoven Heuvel
Adres: Heuvel Galerie 230 - 5611DK Eindhoven

Donderdag 28 maart - Amac Apeldoorn
Adres: Hoofdstraat 61a - 7311JV Apeldoorn

Alle Onderwijs iLearns zijn van 15:30 tot 17:00.

Productiviteit op iPad, en de nieuwe ontwikkelingen bij Apple

Hoe kunt u het uiterste uit iPad halen en welke functies zijn geschikt voor in het klaslokaal? In deze iLearn maakt u kennis met de (basis)functionaliteiten die het werken met de iPad nóg makkelijker maken. Hierdoor is een laptop misschien niet eens meer nodig!

Ook staan we stil bij de nieuwste ontwikkelingen van Apple omtrent het onderwijs. Als u up-to-date wilt blijven van deze ontwikkelen, houd dan vooral onze site in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Maandag 03 juni - Amac Amsterdam
Adres: Prins Hendrikkade 26 - 1012TM Amsterdam

Dinsdag 04 juni - Amac Rotterdam Stationsplein
Adres: Stationsplein 48 - 3013AK Rotterdam

Woensdag 05 juni - Amac Deventer
Adres: Lange Bisschopstraat 39 - 7411KH Deventer

Donderdag 06 juni - Amac Sittard
Adres: Brandstraat 18 - 6131CT Sittard

Alle Onderwijs iLearns zijn van 15:30 tot 17:00.

Voor wie?

Tijdens de Onderwijs iLearn is er niet alleen plaats voor directies, besturen en ICT-coördinatoren, maar ook voor leerkrachten en docenten. De Onderwijs iLearns zijn zowel toegankelijk voor primair als voortgezet onderwijs. De Onderwijs iLearn is geschikt voor iOS (iPad).

Schrijf u nu gratis in!

Bedrijfsgegevens:

Contactpersoon:

Digitalisering binnen uw school

Kies een datum:

* Verplichte velden