Terug naar overzicht
Regiosessies

Onderwijs iLearns

Tijdens de Onderwijs iLearns laat Amac Onderwijs u kennis maken met de geweldige functionaliteiten van de apparaten van Apple. De gratis iLearns zijn in een Amac Store bij u in de buurt. Onze accountmanagers, Apple trainers en speciale sprekers zullen hierbij aanwezig zijn.

Alle leerlingen bereiken met ingebouwde toegankelijkheidsfuncties

Om iedereen te helpen meer voor elkaar te krijgen, zitten er in de apparaten van Apple allerlei bekroonde, ondersteunende technologieën verwerkt. Dat betekent dat elk apparaat vanuit de basis toegankelijk is, dus niet alleen qua functionaliteit.

Tijdens deze training gaan we uitgebreid kijken en werken met deze ingebouwde functionaliteit als het gaat om toegankelijkheid (voor zorgleerlingen: aandachtsproblemen, motorisch-, visueel en auditieve beperkingen, dyslexie etc.) Ook gaan we kijken en werken met apps en oplossingen van derden, die gericht zijn op deze doelgroep.

Informatiebeveiliging en privacy

Hoe zorgt u ervoor dat de medewerkers op school bewust worden van het belang van informatiebeveiliging en privacy (IBP) omtrent data? Wat zijn persoonsgegevens precies? En wat betekent de wetgeving in de praktijk voor uw school? Met de aanstaande wijziging in de wetgeving rond IBP, is het nu nog belangrijker om dit duidelijk op de agenda te zetten.

Zonder informatiebeveiliging loopt het onderwijs allerlei risico’s. Instellingen zijn dan kwetsbaar voor incidenten. Scholen kunnen bijvoorbeeld slachtoffer worden van computerinbraak of zien hun cruciale ICT-voorzieningen uitvallen, waardoor belangrijke processen worden verstoord. Vertrouwelijke informatie kan verkeerd worden gebruikt of lekt uit, zoals examens of leerlinggegevens.

Deze Onderwijs iLearn wordt gegeven door Job Vos, privacy-expert en jurist bij Kennisnet.

Waar en wanneer?

Dinsdag 20 februari - Amac Arnhem
Onderwerp: Toegankelijkheid
Trainer: Bas van Rijzewijk en Marco Damen
Plaatsen: 14 deelnemers
Adres: Amac Arnhem - Roggestraat 13a - 6811BB Arnhem

Dinsdag 20 februari - Amac Amsterdam
Onderwerp: Informatiebeveiliging en privacy
Trainer: Ellen Hornis en Job Vos
Plaatsen: 14 deelnemers.
Adres: Amac Amsterdam - Prins Hendrikkade 26 - 1012TM Amsterdam

Woensdag 21 februari - Amac Groningen
Onderwerp: Toegankelijkheid
Trainer: Bibi Droog-Rüpp en Frank IJdema
Plaatsen: 14 deelnemers
Adres: Amac Groningen - Westerkade 7 - 9718AP Groningen

Woensdag 21 februari - Amac Breda
Onderwerp: Informatiebeveiliging en privacy
Trainer: Booy Vos en Job Vos
Plaatsen: 14 deelnemers
Adres: Amac Breda - Eindstraat 13 - 4811KK Breda

Alle Onderwijs iLearns zijn van 16:00 tot 17:30.

Voor wie?

Tijdens de Onderwijs iLearn is er niet alleen plaats voor directies, besturen en ICT-coördinatoren, maar ook voor leerkrachten en docenten. De Onderwijs iLearns zijn zowel toegankelijk voor primair als voortgezet onderwijs. De Onderwijs iLearn is geschikt voor iOS (iPad).

Schrijf u nu gratis in!

Bedrijfsgegevens:

Contactpersoon:

Kies een datum:

* Verplichte velden