Terug naar overzicht

Privacy- en cookieverklaring

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst gewijzigd op 17-08-2018.

Gegevensverwerking

Door onze website te gebruiken laat je bepaalde gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij zullen jouw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken dan omschreven in deze privacy- en cookieverklaring, tenzij wij daartoe wettelijk verplicht zijn. Klik hieronder op een onderwerp om meer informatie te krijgen over welke gegevens wij van jou voor dat doel verwerken.

Het aanmaken van een account

Het is mogelijk om op www.amac.nl een account aan te maken. Vanuit je account kan je je gegevens updaten, je (recente) bestellingen bekijken, je verzend- en factuuradressen beheren en je nieuwsbriefvoorkeuren instellen. We verwerken hiervoor de volgende gegevens:

  • contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer);
  • NAW-gegevens;
  • inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord);
  • bestelhistorie;
  • productreviews;
  • eventueel bedrijfsgegevens.

Deze gegevens verwerken wij om de overeenkomst met jou uit te kunnen voeren. De gegevens bewaren wij voor dit doeleinde totdat je je account opzegt.

Het plaatsen van een bestelling

Via de website en in onze winkels kun je producten bestellen, of direct kopen, en diensten afnemen, maar ook serviceverzoeken indienen. Hiervoor sluiten we een overeenkomst met je af, en om deze uit te kunnen voeren, hebben we de volgende persoonsgegevens van je nodig:

  • accountgegevens (zie hierboven);
  • factuurgegevens;
  • betaalgegevens (IBAN, bank);
  • Als je student bent en gebruik wilt maken van studentenkorting, vragen we je om kopie inschrijving onderwijsinstelling;
  • Als je docent bent en gebruik wilt maken van docentenkorting, vragen we je om kopie aanstellingsbrief bij je onderwijsinstelling;
  • eventuele andere gegevens die je opgeeft bij het plaatsen van een bestelling.

Deze gegevens hebben wij nodig om de overeenkomst met jou uit te voeren. We bewaren de gegevens voor dit doeleinde totdat de bestelling is afgerond en 7 jaar daarna. Wij moeten de gegevens over geplaatste bestellingen namelijk bewaren voor de Belastingdienst.

Waardebonnen van Sovendus GmbH (alleen online bestellingen)

Selectie Sovendus waardebon
Voor de selectie van een op dit moment voor jou interessant waardebonaanbod worden door ons gepseudonimiseerd en versleuteld de hash-waarde van jouw e-mailadres en jouw IP-adres aan Sovendus doorgestuurd (Sovendus GmbH, Moltkestr. 11, 76133 Karlsruhe, Duitsland) (Art. 6, lid 1 f AVG). De gepseudonimiseerde hash-waarde van het e-mailadres wordt gebruikt om rekening te houden met een eventueel aanwezig verzet tegen reclame van Sovendus (opt-out) (Art. 21 lid 3, Art. 6 lid 1 c AVG). Het IP-adres wordt door Sovendus uitsluitend gebruikt ten behoeve van de beveiliging van gegevens en in de regel na zeven dagen geanonimiseerd (art. 6, lid 1 f AVG). Als je geïnteresseerd bent in een waardebonaanbieding van Sovendus, en op jouw e-mailadres is geen opt-out in het Sovendus systeem geregistreerd, geven wij bij een klik op de - enkel in dit geval op onze bedankpagina getoonde - Sovendus-Banner, versleuteld je aanhef, naam en e-mailadres aan Sovendus door ter voorbereiding van de waardebon (artikel 6, lid 1 b, f AVG).

Inwisselen Sovendus waardebon
We sturen voor boekhoudkundige doeleinden gepseudonimiseerd ordernummer, orderbedrag en valuta, sessie-ID, couponcode en tijdstempel door aan Sovendus (art. 6, lid 1 f AVG).

Verdere informatie over de verwerking van jouw gegevens door Sovendus is te vinden in de online richtlijnen van Sovendus voor gegevensbescherming: www.sovendus.nl/verklaring_inzake_gegevensbescherming/.

Contact opnemen

Op onze website hebben wij een contactformulier staan en op sommige plekken staat een informatie aanvraagformulier. Het formulier kun je gebruiken om contact met ons op te nemen. Daarnaast is het mogelijk om contact met ons op te nemen via e-mail of telefoon. Wij verwerken hiervoor de volgende gegevens:

  • contactgegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer);
  • eventueel bedrijfsgegevens (zoals de bedrijfsnaam en het vestigingsadres);
  • eventueel accountgegevens;
  • eventueel je bestelgeschiedenis;
  • de inhoud van je bericht.

Deze gegevens hebben wij nodig om je vraag of opmerking te kunnen beantwoorden. De gegevens bewaren wij voor dit doeleinde totdat het contact is afgerond en tot maximaal een jaar daarna, voor het geval je nog aanvullende vragen hebt.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Amac verzendt wekelijks een nieuwsbrief per e-mail. In deze e-mail informeert Amac over de nieuwste producten, nieuwe ontwikkelingen en acties, en Apple nieuws. Wij sturen deze nieuwsbrief alleen als je je daarvoor hebt aangemeld, of als je een bestelling hebt geplaatst en niet hebt aangegeven geen nieuwsbrief te willen ontvangen. De gegevens die we gebruiken voor het verzenden van de nieuwsbrief:

  • e-mailadres;
  • voor- en achternaam.

Deze gegevens gebruiken wij voor het verzenden van de nieuwsbrief, na jouw toestemming. We bewaren deze gegevens voor het verzenden van de nieuwsbrief totdat je je afmeldt voor onze nieuwsbrief, of 1 jaar nadat wij jou voor het laatst een nieuwsbrief hebben gestuurd.

Afmelden voor de nieuwsbrief kan via je account, maar ook via een directe link in de nieuwsbrief.

Aanmelden voor een trainingalert

Op onze onderwijspagina kun je je aanmelden voor trainingalerts. Wij sturen jou een e-mail, wanneer een datum en tijdstip van een bepaalde training beschikbaar is. Wij sturen deze e-mail eenmalig nadat je je gegevens hebt ingevuld (je gaat met ons dan een overeenkomst aan) en verwijderen je inschrijving voor de trainingalert direct daarna. De persoonsgegevens die wij voor dit doeleinde verwerken, zijn:

  • e-mailadres;
  • voor- en achternaam;
  • naam van de school.

Productreview plaatsen

Ervaringen met onze producten of diensten die je deelt, worden met jouw toestemming op onze website gepubliceerd. Je kunt deze toestemming altijd intrekken. Bij de productreview verwerken wij de volgende gegevens:

  • naam (openbaar);
  • e-mailadres;
  • inhoud van de review (openbaar).

De productreview bewaren wij op de website totdat het product uit ons assortiment verdwijnt, of als je je toestemming voor het plaatsen intrekt. Wij kunnen dan besluiten om de productreview te anonimiseren.

Doe je tevens mee aan onze winactie bij productreviews en heb je gewonnen? Dan publiceren wij jouw voornaam in onze nieuwsbrief, op onze social media pagina’s en op onze website tot maximaal 2 jaar nadat je hebt gewonnen. Wij hebben er belang bij dat onze volgers weten dat de actie door iemand is gewonnen.

Profileren

Wij combineren jouw persoonsgegevens uit verschillende bronnen met elkaar, om jou de beste online winkelervaring te kunnen bieden. Dit doen wij door diverse gegevens van jou aan elkaar te koppelen, zoals jouw accountgegevens, jouw aankoopgeschiedenis en ook jouw surfgedrag op onze website op verschillende apparaten, zoals je computer, smartphone of tablet.

Door jouw gegevens te combineren kunnen wij gepersonaliseerde aanbiedingen en gepersonaliseerde content op de website tonen, die aansluiten bij jouw interesses en aankoopgeschiedenis. Ook onze nieuwsbrief kunnen wij op deze manier voor jou personaliseren. Op deze wijze kunnen wij betere en gerichtere aanbiedingen doen. Voor profilering hebben wij een gerechtvaardigd belang, namelijk een direct marketingbelang. Wanneer ons belang niet opweegt tegen de inbreuk op jouw privacy, dan vragen wij eerst jouw toestemming voor profilering.

Bij het verzamelen en combineren van je gegevens maken we gebruik van cookies. Wij kunnen aan de hand van cookies zien welke advertenties op externe websites aan jou zijn getoond en of jij ze hebt bekeken of niet. Wil je meer weten over cookies? Lees dan verder.


Cookies

Op de website gebruiken we cookies. Cookies zijn informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van het device (zoals PC, tablet of smartphone) van de bezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het device. Deze cookies verwerken in ieder geval het IP-adres, het Cookie ID en technische informatie over het gebruikte apparaat. De gegevens (zoals hieronder beschreven) die uit de cookies voortkomen, kunnen wij ook gebruiken om een profiel van jou op te bouwen. Wij gebruiken de cookies om:

  • functionaliteiten van de website mogelijk te maken (technische of functionele cookies);
  • het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytische cookies);
  • Ingelogde gebruikers van geselecteerde social media bepaalde inhoud van onze website direct te kunnen laten delen;
  • informatie te verzamelen over het surfgedrag van onze bezoekers en om advertenties aan te laten sluiten op voorkeuren van de websitebezoekers (advertentiecookies).

Functionele cookies:

Naam cookie:Geplaatst door:Gebruikt voor:Levensduur:
Naam cookie:
CART
Geplaatst door:
https://www.amac.nl/
Gebruikt voor:
Winkelwagen bijhouden
Levensduur:
2 uur
Naam cookie: CATEGORIE_INFO Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Bewaart de categorie informatie op de pagina. Deze stelt het sneller tonen van pagina’s mogelijk. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: COMPARE Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: De producten die zijn toegevoegd aan de ‘vergelijk producten’ lijst. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: CURRENCY Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: De geprefereerde te handhaven valuta. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: CUSTOMER Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Een encrypted versie van het klant ID in de webwinkel. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: CUSTOMER_AUTH Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Een indicator of je bent ingelogd in de winkel. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: CUSTOMER_INFO Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Een encrypted versie van de klantengroep waar je bij hoort. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: CUSTOMER_SEGMENT_IDS Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Bewaart het klant segment ID. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: eu-opt-in Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Geeft aan of een bezoeker toestemming voor het gebruik van cookies heeft gegeven. Levensduur: 5 jaar
Naam cookie: EXTERNAL_NO_CACHE Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Onthoudt gemaakte keuzes op de website, zoals het winkelmandje. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: FRONTEND Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Onthoudt gemaakte keuzes op de website, zoals de productfilters. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: GUEST-VIEW Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Geeft gasten de mogelijkheid om orders te wijzigen. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: LAST_CATEGORY Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Geeft de laatst bezochte categorie aan van de bezoeker. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: LAST_PRODUCT Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Het meest recente product die je hebt bezocht. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: NEWMESSAGE Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Geeft aan of een nieuw bericht is binnengekomen. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: NO_CACHE Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Geeft aan of het toe gestaan is om cache te gebruiken. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: PERSISTENT_SHOPPING_CART Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Een link met informatie en geschiedenis over je winkelwagentje. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: POLL Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Het ID nummer van recente poll waar je aan mee hebt gedaan. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: POLLN Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Informatie over aan welke poll(s) je hebt mee gedaan. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: RECENTLYCOMPARED Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: De items die je recentelijk hebt vergeleken. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: STF Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Informatie van producten die je recentelijk aan vrienden hebt gemaild. Levensduur: -
Naam cookie: STORE Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Het winkelzicht of taal die je hebt geselecteerd. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Geeft aan of een bezoeker toestemming voor het gebruik van cookies heeft gegeven. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: VIEWED_PRODUCTS_IDS Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: De producten die je recentelijk hebt bezocht. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: WISHLIST Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Een encrypted lijst van producten die toegevoegd zijn aan de wensenlijst. Levensduur: 2 uur
Naam cookie: WISHLIST_CNT Geplaatst door: https://www.amac.nl/ Gebruikt voor: Het aantal producten die zijn toegevoegd aan de wensenlijst. Levensduur: 2 uur

Analytische cookies:

Analytische cookies verwerken, naast de eerder genoemde persoonsgegevens, tevens de tijdsduur die op een bepaalde webpagina wordt doorgebracht en de volgorde waarin de verschillende webpagina’s worden bezocht.

Naam cookie:Geplaatst door:Gebruikt voor:Levensduur:
Naam cookie:
_utma
Geplaatst door:
https://www.amac.nl/
Gebruikt voor:
Meet alle unieke bezoekers door willekeurig gegenereerde, unieke ID’s.
Levensduur:
2 jaar
Naam cookie:
_utmb
Geplaatst door:
https://www.amac.nl/
Gebruikt voor:
Meet sessie van 30 minuten op onze website.
Levensduur:
30 minuten
Naam cookie:
_utmc
Geplaatst door:
https://www.amac.nl/
Gebruikt voor:
Houdt bij wanneer een sessie verloopt.
Levensduur:
2 uur
Naam cookie:
_utmli
Geplaatst door:
https://www.amac.nl/
Gebruikt voor:
Houdt bij welke links en knoppen op de website worden gebruikt.
Levensduur:
30 seconden
Naam cookie:
_utmz
Geplaatst door:
https://www.amac.nl/
Gebruikt voor:
De volgorde van pagina’s die je bekijkt op onze webshop.
Levensduur:
6 maanden

Social media cookies

Daarnaast plaatsen derde partijen cookies via onze website. Er worden social media cookies geplaatst door Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn en Pinterest, wanneer je op een social media knop van het betreffende bedrijf klikt.

Cookies uitschakelen of verwijderen

Wanneer je de website voor het eerst bezoekt, wordt er een pop-up getoond waarin je kunt aangeven welke cookies je accepteert. Voor functionele cookies hebben wij geen toestemming nodig, deze staan daarom standaard aan. Op het moment dat je op akkoord klikt, geef je ons toestemming om alle cookies en plugins te gebruiken zoals aangegeven in de pop-up en omschreven in deze verklaring.

Het staat je vrij om cookies uit te schakelen middels de browser. Houd er wel rekening mee dat het mogelijk is dat onze website dan niet meer optimaal werkt. De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Dat betekent dat ze na een bepaalde periode automatisch verlopen en geen gegevens van je site-bezoek meer registreren. Je kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Voor meer informatie hierover, kun je de handleiding van de browser raadplegen.


Vertrouwelijkheid & gegevensverstrekking aan derde partijen

Alle gegevens die op onze website worden verzameld, of tot ons komen via de gebruikers van onze diensten, zullen wij vertrouwelijk behandelen. Zo zullen wij deze niet uitlenen, verhuren of verkopen aan derde partijen voor marketingdoeleinden van deze partijen. Om onze diensten te kunnen leveren, bestellingen af te handelen, maar ook om bijvoorbeeld aan garantieverplichtingen te voldoen bij een service aanvraag, is het nodig dat wij jouw gegevens doorgeven aan:

  • betaaldienstverleners;
  • online marketing bureaus;
  • productleveranciers;
  • externe trainers;
  • ICT-dienstverleners;
  • transporteurs;
  • de partijen die cookies plaatsen, zie hieronder.

Daarnaast zullen wij deze gegevens ook niet op een andere manier openbaar maken of aan derden verstrekken tenzij je daarvoor toestemming hebt gegeven, dit noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst of wij dit op basis van de wet mogen of moeten. De informatie die je geeft, zal met de grootst mogelijke zorg behandeld worden.

We zijn soms wettelijk verplicht om bepaalde gegevens aan andere organisaties door te geven of te bewaren. Dit geldt voor:

  • administratiegegevens (factuur-, betaal- en bestelgegevens) voor de Belastingdienst;
  • een vermoeden van fraude;
  • een gerechtelijk bevel of vonnis.

Beveiliging

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van, en ongeautoriseerde toegang tot, jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot jouw gegevens, dat de toegang tot jouw persoonsgegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Onze website is bijvoorbeeld beveiligd middels een TLS-certificaat.

Websites van derden

Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je dan ook aan om de privacy policy van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Rechten van betrokkenen

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen.

Je hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
  • inzage in de persoonsgegevens die we hebben;
  • het laten corrigeren van fouten;
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens;
  • intrekken van toestemming;
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik;
  • overdraagbaarheid van gegevens.

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Om misbruik te voorkomen vragen wij om je te identificeren door middel van een kopie legitimatiebewijs (je kunt hierop het BSN-nummer en de pasfoto onleesbaar maken).

Amac is verplicht uw persoonsgegevens te verwijderen na het verlopen van de wettelijke bewaartermijn of als wij uw gegevens niet langer nodig hebben. Daarnaast kun je een verzoek tot verwijdering indienen. Indien je uw gegevens wilt verwijderen, kun je een e-mail sturen. We zullen uw gegevens dan verwijderen, behalve als:

  • je een lopende zaak hebt bij ons Customer Care Centre;
  • je een openstaande bestelling hebt die nog niet of gedeeltelijk is verzonden;
  • je een nog niet afgewikkelde schuld hebt bij Amac, ongeacht de betalingswijze;
  • je ervan wordt verdacht in de afgelopen vier jaren onze diensten te hebben misbruikt;
  • de wettelijke bewaartermijn nog niet is verstreken.

Als je hebt gesolliciteerd of dat nog gaat doen, en meer informatie wilt met betrekking tot privacy/gegevensbescherming bij de sollicitatieprocedure, dan verwijzen we je graag door naar de privacyverklaring op work.a-mac.nl.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je ook graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen onze verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de privacy- en cookieverklaring. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Check daarom regelmatig deze privacy- en cookieverklaring, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Contact

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met privacy@amac.nl.

A-Mac B.V.
Visschersplein 100
3511LX Utrecht
Telefoon: 088 - 77 060 00
KvK: 30194102