Terug naar overzicht
Macbook in de klas

MacBook in het onderwijs

Een MacBook in de klas draagt automatisch bij aan een boeiender, afwisselender en leuker onderwijs. De multimediale gebruiksmogelijkheden van een MacBook zijn een verrijking van uw onderwijsaanbod.

MacBook heeft zich in de afgelopen jaren ruimschoots in het onderwijs bewezen. De MacBook is in de klas vooral praktisch vanwege de accuduur die de hele dag meegaat. Voor de leerlingen is het apparaat makkelijk mee te nemen, vanwege de lichte, handzame en zeer sterke behuizing. Ook het feit dat MacBook geluidsarm is, maakt een MacBook ideaal voor gebruik in de klas.

Apple heeft het besturings­systeem MacOS tegelijk met de hardware van MacBook ontworpen, waardoor alles stabiel en naadloos samenwerkt. Daarnaast heeft elke MacBook de gratis voorzieningen van Keynote, Pages en Numbers, die volledig compatibel zijn met Microsoft Office. Video’s bewerken is kinderspel met iMovie en iedereen kan muziek maken middels Garageband. In de ingebouwde App Store heeft u de keus uit duizenden andere apps, speciaal voor het onderwijs.

In de ingebouwde App Store heeft u de keus uit duizenden apps, speciaal voor het onderwijs.

Een MacBook in de klas is veilig en duurzaam

Mac-computers zijn vanuit zichzelf al minder vatbaar voor virussen, wormen, trojans, phishing en andere bedreigingen die op het internet rondzweven. Door de architectuur van het besturingssysteem kan het systeem niet zomaar worden aangepast en kunnen er niet zomaar programma’s worden geïnstalleerd. De strenge firewall zorgt ervoor dat er niet zonder toestemming verbindingen van buitenaf kunnen plaatsvinden. Hierdoor bent u minder afhankelijk van extra/externe beveiligingsprogramma’s. Doordat MacBooks vanuit zichzelf een stuk veiliger zijn, brengt dit ook lage onderhoudskosten met zich mee. En doordat een MacBook wordt gemaakt met kwalitatief hoogwaardige materialen, is een lange levensduur ook één van de kenmerken.

MacBook in de klas

Dit alles maakt een MacBook in het onderwijs ook prijstechnisch de juiste keuze. De afschrijving van vijf jaar en de hoge restwaarde, zorgen er uiteindelijk voor dat een MacBook een goede investering is voor de toekomst.

Amac Onderwijs is ervan overtuigd dat de krachtige en veelzijdige MacBook van Apple het onderwijs veel meer kan bieden dan een Chromebook. Daarnaast leent Chromebook zich simpelweg niet voor technologische integratie op een hoger niveau. Met alleen een webbrowser kunt u namelijk geen compleet, multimediaal onderwijs aanbieden. In het onderwijs is het ook een must om offline te kunnen werken.

Amac Onderwijs biedt oplossingen en vaardigheden die inspelen op de doelstellingen, en educatieve en technische behoeften van de school. Ons streven is dat een gestroomlijnde en geslaagde implementatie voor onderwijsinstellingen gewaarborgd is.

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van MacBook in de klas? Neem dan contact op met Amac Onderwijs via telefoonnummer 088 - 77 060 20 (lokaal tarief) of stuur een e-mail aan onderwijs@amac.nl

Neem contact op