Terug naar overzicht
Primair Onderwijs

Primair Onderwijs

Binnen het primair onderwijs heeft de iPad zijn nut al bewezen: het gebruik van de iPad op de basisschool is bezig aan een opvallende opmars. Dat is niet voor niets. Kinderen leren niet alleen eenvoudiger in hun eigen tempo, maar vinden het werken met de iPad ook nog eens hartstikke leuk. Motivatie is een niet te onderschatte drijfveer voor leerlingen! Spelenderwijs maken de leerlingen kennis met letters, kleuren en (afhankelijk van de leeftijd) allerlei andere onderwerpen en vakken. Het aantal educatieve apps voor de iPad groeit enorm, zodat de leerlingen nooit uitgeleerd raken.

Nieuwe Leerwijze

Werken met de iPad betekent meer gemotiveerde leerlingen, die elk op hun eigen niveau op geheel nieuwe wijze de lesstof tot zich nemen. Doordat leerlingen eenvoudiger zelfstandig aan de slag kunnen, heeft de docent meer tijd vrij om zich te richten op het ondersteunen van de individuele leerling en het stimuleren van een optimale leeromgeving.

Zeker nu met de gratis software pakketten iLife (Garageband en iMovie) en iWork (Pages, Numbers en Keynote) zijn er eindeloze mogelijkheden voor leerkrachten én leerlingen om in een handomdraai zelf content en opdrachten te creëren. 

Met de Apple software van iBooks Author kunnen leerkrachten gratis aantrekkelijke digitale boeken maken en deze zelf aanbieden via iBooks of via  iTunes U, als onderdeel van een complete lessenreeks. 

Lees ook het verhaal van het J.H. Snijdersschool, waar in elke klas van de school gebruik wordt gemaakt van iPads.

Totaalpakket

Amac Educatie ondersteunt bij de succesvolle implementatie van gedigitaliseerd onderwijs. Daar komt veel meer bij kijken dan alleen het leveren van de iPad. Zo biedt Amac Educatie o.a. trainingen, ondersteuning bij het ontwikkelen van een krachtige missie en visie en helpt onze curriculum specialist u bij het ontwikkelen van uw eigen content.