Terug naar overzicht
Amac Educatie Onderwijsstromen

Onderwijsstromen

Primair Onderwijs

Binnen het primair onderwijs heeft de iPad zijn nut al bewezen: het gebruik van de iPad op de basisschool is bezig aan een opvallende opmars. Dat is niet voor niets. Kinderen leren niet alleen eenvoudiger in hun eigen tempo, maar vinden het werken met de iPad ook nog eens hartstikke leuk. Motivatie is een niet te onderschatte drijfveer voor leerlingen!

Voortgezet Onderwijs

Zowel leerlingen als leraren in het voortgezet onderwijs werken graag met de iPad. Het grote aantal educatieve apps en de interactieve manier van leren maakt geheel nieuwe methoden mogelijk. Niet langer dragen de kinderen een zware tas met boeken op de rug, één lichte iPad biedt toegang tot meer informatie dan een tas vol boeken bij elkaar!

MBO / HBO / WO

Ook bij het beroepsonderwijs speelt digitalisering een grote rol. Waar vroeger de collegebanken waren bezaaid met boeken en papieren is vandaag de dag een Mac of iPad alles wat de student nodig heeft om zijn studie tot een goed resultaat te brengen.

Speciaal onderwijs

Binnen het onderwijs in het algemeen is de trend naar gepersonaliseerd leren zeker te merken. Het speciaal onderwijs is hier echter volledig omheen gebouwd. Het fundament van speciaal onderwijs ligt in het zoeken van nét de juiste, specifieke wijze van ondersteuning van iedere individuele leerling. Wij vinden het geweldig om hierin bij te dragen en doen dit door o.a. de docenten te ondersteunen in het werken met de iPad en andere technologie in de klas.