Terug naar overzicht
Werkplekken

Wi-Fi

Bij gepersonaliseerd onderwijs is een gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar Wi-Fi netwerk essentieel. Bij veel onderwijsinstellingen hangt vrijwel de gehele ICT-infrastructuur af van een goed functionerende Wi-Fi verbinding. Toch zien wij regelmatig dat bij onderwijsinstellingen de Wi-Fi verbinding nog altijd niet klaar is voor gepersonaliseerd onderwijs.

Neem contact op Download meer informatie

Amac Educatie en Xirrus
Om u te kunnen voorzien van een krachtige Wi-Fi oplossing is Amac Educatie een partnerschap aangegaan met Xirrus. Amac Educatie levert in Nederland het volledige Xirrus hardware portfolio en ondersteunt u bij de installatie, configuratie en het beheer. 

Kenmerken:

Softwarematig opwaarderen naar nieuwe protocollen
Op dit moment vindt er een geleidelijke overgang naar de zogeheten 5Ghz technologie plaats. Echter zijn nog niet alle devices hierop voorbereid. Xirrus is de enige partij die de mogelijkheid biedt om softwarematig over te schakelen van een 2,4Ghz naar een volledig 5Ghz netwerk en van 802.11n naar 802.11ac. Hierdoor hoeft u met Xirrus geen dure en ingewikkelde upgrades uit te voeren in de nabije toekomst.

Optimale snelheid door intelligente toewijzing van kanalen
Met AC-express is het mogelijk om de devices met een hoge snelheid te scheiden van de devices met een lage snelheid en daardoor de beschikbare bandbreedte voor iedereen te optimaliseren.

Uiterst betrouwbaar dankzij decentrale controller
De controller van een Wi-Fi netwerk helpt bij het overdragen van verbindingen tussen access points. Bij een storing in de controller, is uw volledige netwerk dus onbetrouwbaar. Bij Xirrus heeft ieder access point zijn eigen controller. Hierdoor is het netwerk slimmer en daarmee een stuk betrouwbaarder.

Ontworpen voor BYOD (Bring Your Own Device) omgevingen en ruimtes met veel tegelijkertijd verbonden devices
Waar bij andere fabrikanten vaak meerdere access points nodig zijn om een drukke ruimte van stabiel Wi-Fi te voorzien, heeft Xirrus uiterst krachtige arrays, waarin meerdere radio's verwerkt zitten. Dit maakt dat een enkele access point kan voorzien in plekken waar veel devices proberen te verbinden. Denk daarbij aan aula's of grote spreekzalen.

Krachtig, gebruiksvriendelijk portaal met uitgebreide beheerfunctionaliteit
Xirrus XMS geeft de mogelijkheid om statistieken op te vragen van ieder access point, maar ook per locatie. Daarnaast helpt Xirrus XMS bij het handhaven van gestelde voorwaarden. Zo is het mogelijk om gedurende onderwijstijden bepaalde applicaties tegen te houden en tijdens pauzes deze wel toe te laten. Dit kan ook per access point bepaald worden. Zo kan bijvoorbeeld het access point in de kantine altijd toegang geven tot apps zoals Facebook, maar Wi-Fi in het klaslokaal niet. 

Uitgebreid toegangsbeheer
EasyPass geeft de mogelijkheid om eenvoudig (tijdelijke) toegangscodes aan te maken, of de gebruikers via zelfregistratie toegang te verlenen. Voor iedere omgeving is een oplossing te vinden.

Technische Wi-Fi Analyse
 
Indien u problemen ervaart bij uw huidige Wi-Fi installatie, kunt u een technische Wi-Fi Analyse aanvragen. Onze technische consultant voert op locatie een uitgebreide meting uit en onderzoekt waar eventuele storingen zich voordoen. 

We brengen eventuele storingen in kaart en indien wij de aanwezige hardware ondersteunen, kunnen we het probleem mogelijk direct oplossen. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om uw huidige netwerk te vergelijken met een theoretische implementatie van een Amac Educatie Wi-Fi oplossing.

  • Primair Onderwijs: €875,- per locatie (gebaseerd op één dag werk, inclusief voor/nawerk) 
  • Voortgezet Onderwijs: €1750,- per locatie (gebaseerd op twee dagen werk, inclusief voor/nawerk) 
  • MBO / HBO: Op aanvraag

Wi-Fi Ontwerp Plan
Dit betreft een theoretische inventarisatie op basis van een aangeleverde plattegrond. U levert de plattegrond aan, met daarbij een omschrijving van het gebruikte materiaal in de verschillende muren. Onze technische consultants zullen vervolgens een theoretische heatmap van uw locatie maken. Zo komt u erachter hoe uw Wi-Fi netwerk eruit zou kunnen zien en waar u kostentechnisch op kunt rekenen.

Educatie:

Primair Onderwijs: 399,- per locatie (gebaseerd op één dag werk, inclusief voor/nawerk)
Voortgezet Onderwijs: 995,- per locatie (gebaseerd op twee dagen werk, inclusief voor/nawerk)
MBO / HBO: op aanvraag

Neem contact op Download meer informatie