Terug naar overzicht
Mobile Device Management

Mobile Device Management

Bij de implementatie van iOS of Mac in het onderwijs wordt het beheer ervan al snel een complexe, tijdrovende bezigheid. Met behulp van een Mobile Device Management systeem (MDM) centraliseert u het beheer van alle iOS / Mac devices binnen uw onderwijsinstelling.

Neem contact op Download meer informatie

Amac Educatie faciliteert de installatie, configuratie en begeleiding bij de implementatie van iOS of Mac met de MDM systemen ZuluDesk en Lightspeed.

Beide MDM systemen zijn speciaal ontwikkeld voor het digitale onderwijs en zijn daarmee uitermate geschikt om het beheer van iOS en Mac in het onderwijs voor u mogelijk te maken. Hoewel er belangrijke verschillen zijn, geldt voor zowel ZuluDesk als voor Lightspeed de volgende kenmerken:

  • Ontzorgt docenten op het gebied van de technische werking van devices
  • Automatisch de juiste instellingen voor internet, mail en meer
  • Centraal verspreiden van leermiddelen zoals digitale boeken, educatieve apps en documenten
  • Het tegenwerken van digitaal pesten door het blokkeren van de camera op het schoolterrein
  • Een docent-bedieningspaneel om devices van leerlingen tijdens de les op afstand te bedienen
  • Het mogelijk maken van digitale toetsing
  • Het op afstand resetten van vergeten wachtwoorden
  • En meer!

Amac Educatie faciliteert de installatie, configuratie en begeleiding bij de implementatie van iOS of Mac met de MDM systemen ZuluDesk en Lightspeed. Beide MDM systemen zijn speciaal ontwikkeld voor het digitale onderwijs en zijn daarmee uitermate geschikt om het beheer van iOS en Mac in het onderwijs voor u mogelijk te maken.

ZuluDesk 

  

 

 

ZuluDesk is ontwikkeld in Nederland en stelt naast de ICT-afdeling zowel de docent als de ouders in de gelegenheid om de iPads van de leerlingen eenvoudig te beheren. Uniek aan ZuluDesk is de intuïtieve iPad app, die niet alleen voor docenten is, maar ook voor ouders. Zo biedt ZuluDesk ook thuis de meest optimale leerervaring voor de leerlingen.

Lightspeed 

Lightspeed is ontwikkeld met het Engelse schoolsysteem in gedachten. Omdat men daar werkt met 'school districts', is het uitermate geschikt wanneer de implementatie van iPads door een overkoepelende organisatie wordt geregeld. Door gebruik te maken van Lightspeed is het mogelijk om vanuit de overkoepelende organisatie de licenties te distribueren en verschillende beheerderslagen aan te brengen.

Volume Purchase Program

Met het Volume Purchase Program distribueert u eenvoudig gratis en betaalde (educatieve) apps naar uw devices. De onderwijsinstelling blijft eigenaar van de licentie, kan deze intrekken en opnieuw toewijzen aan andere devices wanneer de leerling bijvoorbeeld de school verlaat.

Device Enrollment Program

Amac Educatie levert iPads via het Device Enrollment Program. Hiermee wordt het mogelijk om iPads vanuit de doos direct te koppelen aan de ZuluDesk omgeving. U kunt hierdoor de iPads direct naar de leerlingen sturen, zonder tussenkomst van een ICT-afdeling. Bij een eventuele diefstal blijft het device aan uw MDM systeem gekoppeld, wat het device onbruikbaar maakt en voortdurend vindbaar houdt, zelfs na een systeemherstel. 

Neem contact op Download meer informatie