Terug naar overzicht
Device Enrollment Program

Device Enrollment Program

Een Mobile Device Management (MDM) systeem zoals ZuluDesk biedt waanzinnige mogelijkheden met betrekking tot het beheer van de iPad binnen het onderwijs. Echter is een iPad bij het uitpakken niet direct gekoppeld aan een MDM systeem. Hiervoor moet normaliter een ICT-afdeling te pas komen die het device configureert voor het gebruik binnen uw onderwijsinstelling. Amac Educatie levert iPads die vanuit de doos direct worden verbonden met het MDM systeem van uw onderwijsinstelling en daardoor meteen in gebruik kunnen worden genomen door uw leerlingen.

Direct gebruiksklaar

Dit kan dankzij het Device Enrollment Program. Het Device Enrollment Program (DEP) koppelt de iPad (wanneer deze voor de eerste keer opstart) automatisch aan het MDM systeem van uw onderwijsinstelling. Hierdoor hoeft de leerling (en de ICT-afdeling of de leraar) geen handelingen meer te verrichten. Het MDM systeem configureert automatisch zaken als e-mail, Wi-Fi, educatieve apps / boeken en meer. Zo is de iPad direct uit de verpakking gebruiksklaar.

Veiligheid en continuïteit

Daarnaast is de iPad een stuk minder interessant voor diefstal. De iPad blijft namelijk altijd gekoppeld aan uw onderwijsinstelling en zal daardoor altijd traceerbaar en zichtbaar blijven, zelfs na een volledig software herstel

Naast het leveren van iPads onder DEP, begeleidt Amac Educatie u bij het aanmeldingsproces van DEP bij Apple. Ook ondersteunen we bij de koppeling van uw nieuwe of huidige MDM systeem.

Neem contact op Download meer informatie