Terug naar overzicht
Virtual en Augmented reality in de klas

VR en AR in de klas

Met behulp van Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) kunt u lesmateriaal een extra dimensie geven of leerlingen kennis laten maken met een compleet nieuwe, virtuele wereld.

AR is een nieuwe technologie waarmee u, met behulp van een iPhone of iPad, een virtuele laag (een filmpje, geluidsfragment, 3D-animatie, website of online content) aan de werkelijkheid kunt toevoegen die verschijnt wanneer deze wordt gescand. Het lesmateriaal komt op deze manier echt tot leven. Deze extra laag van informatie kan een enorme toegevoegde waarde zijn voor de lespraktijk. In deze sessie leert u hoe u zelf met QR-codes en AR (via toepassingen als Aurasma en Blippar) aan de slag gaat in de klas. Na deze sessie kunt u zelf QR-codes aanmaken en integreren in het lesmateriaal en inzetten tijdens de les.

Ook kijken we samen naar betaalbare oplossingen om VR in de les in te kunnen zetten. VR is een techniek waarmee zintuigen op een nieuwe manier worden aangesproken. U kunt dankzij virtuele werelden onbereikbare plekken bezoeken en unieke ervaringen creëren. Bovendien is VR met de komst van goedkope brillen toegankelijk geworden voor iedereen met een smartphone. We eindigen met de Tip Top 5: handige en praktische apps voor in de klas.

Web-form is not active.