Terug naar overzicht
Digital Storytelling

Flipping the Classroom

Het basisprincipe van de ‘omgedraaide klas’ is dat de klassikale instructie wordt omgewisseld met het individuele huiswerk

De klassikale instructie wordt online aangeboden en doet de leerling buiten de normale instructietijd. Het ‘huiswerk’ en de verwerking wordt vervolgens gezamenlijk in de klas gemaakt, waardoor de lestijd efficiënter wordt gebruikt. Flipping the Classroom zal alleen succesvol zijn wanneer de vrijgekomen klassikale tijd op een effectieve manier wordt ingezet. Het didactische model is meer dan alleen instructiefilmpjes maken, als doel wilt u natuurlijk een actievere leerling in de klas!

Tijdens deze workshops gaan we zowel in op de didactische achtergronden van dit onderwijsmodel, als de technische vaardigheden om zelf goede en effectieve instructies te maken (via video en audio). Eindproduct van deze workshop is een instructievideo die u daadwerkelijk in uw onderwijs kunt inzetten.

Apps en oplossingen die we behandelen zijn o.a. iMovie, QuickTime, Garageband (podcast-optie), iTunes U en andere platforms voor distributie van documenten. Tevens kijken we naar Explain Everything en Puppet Shadow, toepassingen waarmee u als leraar de les kan opnemen en delen en die voor leerlingen geweldig praktisch zijn om presentaties mee te maken. Ook gaat u met een green screen werken, zoals nieuwslezers op tv dit doen. We eindigen met de Tip Top 5: handige en praktische apps voor in de klas.

Web-form is not active.