Terug naar overzicht
Formatieve Toetsing & Quizzes

Formatieve Toetsing & Quizzen

Tijdens deze 3 uur durende workshop demonsteren wij verschillende apps en toepassingen die bij formatieve (diagnostische) toetsen en quizzen gebruikt kunnen worden.

Veel van deze toepassingen zijn webbased, wat betekent dat ze niet alleen via een app beschikbaar zijn, maar ook via de webbrowser op de computer of iPad. Daardoor kan het aanmaken en ontwikkelen van de diverse toetsen ook via een computer gebeuren. Leerlingen kunnen dan vervolgens via de iPad de toetsen en quizzen invullen. De kracht zit hem dan natuurlijk o.a. in de snelle en efficiënte analyse en rapportage.

Naast de demo’s is er uitgebreid de tijd om zelf aan de slag te gaan met applicaties en voor het uitwerken van lesideeën. We gaan o.a. kijken naar Quizlet, Kahoot en Socrative. Met behulp van een interactieve tool als Nearpod maakt u uw les volledig digitaal én houdt u zicht op de status van uw leerlingen. Ook direct feedback geven op het werk van de leerlingen via de iPad behoort tot de mogelijkheden. We eindigen met de Tip Top 5: handige en praktische apps voor in de klas.

Mail mij wanneer ik mij kan inschrijven:

  • Zo blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van digitaal onderwijs bij Amac.

* Verplichte velden