Terug naar overzicht

Waarom kiezen voor de iPad in de klas?

Frank
dinsdag 26 november 2019
Door Frank

Amac Onderwijs - Waarom kiezen voor iPad in de Klas

Als Apple Solution Expert onderwijs zijn wij overtuigd dat iPad hét apparaat voor het onderwijs is. Maar waarom zou je moeten kiezen voor een iPad? Wij zetten 6 redenen op een rijtje. 
 

Creativiteit 

iPad is met zijn microfoon, camera, Apple Pencil en gratis apps zoals GarageBand, iMovie, Clips en Swift Playgrounds bij uitstek geschikt om creativiteit bij elke kind tot ontplooiing te brengen. Tel daarbij het lesprogramma ‘Iedereen is creatief’ bij op en je hebt de beschikking over ongekende mogelijkheden voor leerkracht en leerling.
 

Betrouwbaarheid

Als je in de klas met creativiteit aan de slag bent, of gewoon met taal en rekenen, dan wil je dat je kan vertrouwen op de technologie. Met de inzet van de iPad hoef je je geen zorgen te maken. Binnen een fractie van een seconde is de iPad opgestart en kunnen de leerlingen aan de slag. Zelfs zonder WiFi. 

Beheer in de klas

De gratis Apple-app Klaslokaal is de digitale klassenassistent voor leerkrachten. Zij kunnen apps en koppelingen openen om leerlingen door een les te leiden, documenten ontvangen en versturen naar de hele klas en op iPad-schermen kijken om het werk van leerlingen te volgen. Alles wat je nodig hebt om met een zeker gevoel in de klas met iPad te werken.
 

Toegankelijkheid 

Apple benadert toegankelijkheid op een andere manier dan veel andere bedrijven. Toegankelijkheid is direct verwerkt in het ontwerp van de hardware, de software en het besturingssysteem, waardoor het een integraal onderdeel van de gebruikerservaring is. De veelzijdige toegankelijkheidsfuncties zijn geschikt voor gebruikers met allerlei handicaps en ondersteunen leerlingen met speciale behoeften op het gebied van zien, horen, lezen, schrijven, leren of hun motoriek.
 

Augmented reality

Augmented reality (AR) op iPad biedt nieuwe mogelijkheden om leerlingen meer te leren over de wereld om hen heen. Laat je klas vanuit het klaslokaal een kijkje nemen in het heelal. Breng een geschiedenisles tot leven door te bekijken hoe archeologische vondsten gerestaureerd worden. Of duik in alledaagse voorwerpen om zo beter te begrijpen hoe ze in elkaar zitten. iPad is gemaakt voor mobiel gebruik en zit boordevol geavanceerde technologie zoals versnellingsmeters, krachtige camera’s en een besturingssysteem dat bij uitstek geschikt is voor AR. Al die mogelijkheden zorgen voor een unieke ervaring.
 

Privacy

Privacy en beveiliging zijn volledig geïntegreerd in alle Apple producten, en dus ook in de apps en diensten voor het onderwijs. Een school die accounts, apparaten en materiaal voor leerlingen instelt in Apple School Manager, heeft de garantie dat Apple nooit informatie over leerlingen verkoopt of met anderen deelt voor marketing- of reclamedoeleinden. Apple stelt geen profielen op van leerlingen op basis van internetgedrag en Apple verzamelt, gebruikt en publiceert geen informatie over leerlingen die geen verband houdt met relevante onderwijsservices.
 


Amac is van mening dat elke leerling het recht heeft op hoogwaardig onderwijs: onderwijs dat creatief is, op samenwerking is gestoeld, de leerling betrokken houdt én relevant is. We zijn er ook stellig van overtuigd dat technologie een schat aan nieuwe mogelijkheden biedt voor elke leerling, ongeacht zijn of haar leerstijl.

Meer weten over de welke mogelijkheden iPad in jouw klas biedt? Neem dan contact op. We vertellen het je graag!

Amac helpt je op weg

Onze accountmanagers helpen je graag bij Apple-oplossingen voor het onderwijs.

* Verplichte velden

Frank
dinsdag 26 november 2019
Door Frank