Terug naar overzicht

Van Dijk Educatie en Amac gaan samenwerken

Norbert
dinsdag 14 februari 2017
Door Norbert

Een gedeelde visie op digitaal onderwijs

Apple Onderwijs Expert Amac en onderwijspartner Van Dijk Educatie gaan hun krachten bundelen om zo scholen nog beter te helpen hun ambities op het gebied van digitaal onderwijs te realiseren. Door dit strategische partnerschap kunnen scholen vanaf nu bij één samenwerkingsverband terecht, waarbij Amac gespecialiseerd is het aanbod en de toepassing van Apple in de klas en Van Dijk Educatie de leermiddelen levert en begeleidt in het gebruik ervan. Hiermee bieden zij een unieke dienstverlening om digitaal onderwijs in de klas mogelijk te maken.

"Wij zijn pas tevreden als een school op alle onderdelen succesvol is in digitaal onderwijs.”

Door de samenwerking tussen Van Dijk Educatie, de grootste dienstverlener binnen het onderwijs, en de grootste Apple Premium Reseller Amac wordt de drempel verlaagd voor de invoering van digitaal onderwijs. “Dat laatste is ingrijpend voor alle betrokkenen op scholen en kent vele facetten”, aldus Ed Bindels, CEO van Amac. “Samen met Van Dijk Educatie kunnen wij dat een stuk makkelijker maken. Wij zijn pas tevreden als een school op alle onderdelen succesvol is in digitaal onderwijs.”

"We hopen dat leerlingen en docenten snel de resultaten zien van deze samenwerking”, stelt Hans van der Wind, CEO van Van Dijk Educatie. "We bundelen onze kennis en ervaring zodat scholen met één partij digitaal wegwijs kunnen worden. Gezamenlijk begeleiden we schooldirecties in de transitie naar gepersonaliseerd leren, trainen we de leerkrachten, leveren we de Apple-devices én ondersteunen bij het aanbod in digitale lesmethoden."

Van Dijk Educatie

Van Dijk Educatie
De samenwerking is een volgende stap voor Van Dijk Educatie om gepersonaliseerd leren in te laten burgeren. Rob Zondervan, directeur Voortgezet Onderwijs bij Van Dijk Educatie: "We zagen de trend jaren geleden al aankomen en hebben sindsdien flink geïnvesteerd in digitale leermiddelen. We luisteren bovendien heel goed naar wat scholen en leerkrachten willen. En die willen heel graag de handvatten toegereikt krijgen om over te stappen naar een digitale school, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het onderwijs. Die zorg nemen we graag uit handen. Dit realiseren wij door intensief samen te werken met een netwerk van gespecialiseerde partners. Door de samenwerking met Amac en hun kennis van Apple kunnen wij scholen beter helpen met het realiseren van hun ambities.”

"We hopen dat leerlingen en docenten snel de resultaten zien van deze samenwerking."

Apple Premium Reseller Amac
Amac is bekend als Apple Premium Reseller met 23 winkels in Nederland, meerdere webshops en een eigen, door Apple gecertificeerde, technische dienst. Daarnaast is Amac actief in de zakelijke markt met als segmenten Zakelijk, Zorg en Onderwijs. Jacques Brulot, CFO van Amac: “Wij begeleiden scholen al jaren bij het ontwikkelen van een visie en missie op digitaal onderwijs. Door middel van onze ‘Quick Scan’ inventariseren we, samen met de school, de optimale route en de keuzes op het gebied van bijvoorbeeld hardware, software, infrastructuur en financieringsvormen. Veel andere partijen bieden hun hard- en software los van elkaar aan, of bieden een beperkte keuze in het digitale curriculum. Wij geloven juist dat scholen vrij moeten zijn in de keuze van leermiddelen.”

Amac Educatie Seminar
Aanstaande 14 maart organiseert Amac voor de vierde keer het Amac Educatie Seminar. Dit jaar wordt in TivoliVredenburg in Utrecht de visie op de toekomst van digitaal onderwijs gedeeld door verschillende gastsprekers en succesverhalen van diverse scholen. Dit jaar zal Van Dijk Educatie ook aanwezig zijn en het nieuwe samenwerkingsverband zal uitgebreid besproken worden.

Voor meer informatie over de samenwerking kunt u contact opnemen met Norbert Andringa, manager Zakelijk, Zorg en Onderwijs bij Amac.

Norbert
dinsdag 14 februari 2017
Door Norbert