Terug naar overzicht

Perfect voor het onderwijs: de nieuwe iPad 9,7-inch

Marco
woensdag 18 april 2018
Door Marco

Welke iPad past het beste bij mij

Zoals elk voorjaar heeft Apple ook dit jaar de nieuwe iPad gepresenteerd. De grootste veranderingen voor de nieuwe 9,7-inch iPad zijn dit jaar op het gebied van onderwijs. Zo is iPad 2018 geschikt voor Apple Pencil én zijn er nieuwe mogelijkheden binnen iWorks.

Prijs

De grootste en opvallendste verbetering is misschien wel de prijs die aanzienlijk is verlaagd. Helaas worden er in Europa geen ‘speciale’ prijzen gehanteerd voor in het onderwijs, desalniettemin is de prijsverlaging een gunstige bijkomstigheid! Wilt u weten wat voor uw school de kosten zijn als u iPad in het onderwijs implementeert? Neem dan gerust contact op met een van onze accountmanagers, ze vertellen het u graag. iPad in de klas is een uniek hulpmiddel waarmee u nieuwe ideeën en lesmethoden aan uw klas kunt toevoegen.

Apple Pencil. Bedenk het, noteer het.

Een andere, in het oog springende verbetering, is dat iPad 2018 geschikt is voor Apple Pencil. Een tool die verder gaat waar jouw vinger niet precies genoeg is en die toch samen met je vinger te gebruiken is. Perfect voor het maken van ontwerpen, notities, schetsen, annotaties en al het andere wat een ‘ouderwetse’ pen op het papier ook kan.

"Met de aangekondigde vernieuwingen binnen dit pakket, kunt u er ook in het klaslokaal niet meer omheen."

iWork

De productiviteitssoftware van Apple als Pages, Keynote en Numbers worden sinds enige jaren gratis geleverd bij de aanschaf van iOS- of macOS-apparaten. Het zijn krachtige tools die werken volgens de filosofie van Apple. Met de aangekondigde vernieuwingen binnen dit pakket, kunt u er ook in het klaslokaal niet meer omheen.

iPad 2018

Elk van de drie programma’s ondersteunt Apple Pencil. Dat betekent dat u niet alleen meer hoeft te typen, maar dat u nu ook kunt schrijven, tekenen, schetsen, annoteren of wat u maar wilt. Leerlingen en docenten kunnen op deze wijze hun documenten niet alleen veel mooier, maar ook veel persoonlijker maken. Zeker voor jongere kinderen een uitkomst.

Daarnaast is het maken van digitale boeken (iBooks) vanaf nu een eitje. Pages kent nu de mogelijkheid om een document te exporteren als iBook. U heeft dus geen Mac of speciale app meer nodig om boeken te maken.

Keynote was al een van de meeste krachtige presentatietools. Maar met de toevoeging van Apple Pencil wordt er nog een schepje bovenop gedaan. Leerlingen kunnen nu rechtstreeks op de slides tekenen of schrijven. En het mooiste van alles is dat deze tekeningen op eenvoudige wijze kunnen worden omgezet tot een animatie.

"Numbers is veel meer dan alleen een spreadsheetprogramma. Het is een blank canvas waar u allerlei soorten gegevens in kunt verzamelen en organiseren"

Numbers kent u misschien als het suffe broertje van Excel, maar dat is vanaf heden verleden tijd! Zoals gezegd kan ook in Numbers gewerkt worden met Apple Pencil. Daarnaast zijn er tal van verbeteringen voor het sorteren, filteren en visualiseren van gegevens. Maar, en stiekem is dat niet echt nieuw, Numbers is veel meer dan alleen een spreadsheetprogramma. Het is een blank canvas waar u allerlei soorten gegevens in kunt verzamelen en organiseren. En dat hoeft niet alleen in de bekende cellen, maar in Numbers kan dat ook daarbuiten. Dit maakt het de ideale tool om uw werk te organiseren, resultaten van onderzoek te analyseren en dat alles samen met uw leerlingen!

iCloud voor het onderwijs

Creatief zijn met foto, video of tekeningen is natuurlijk leuk, maar we weten allemaal dat dit een aanslag is voor de opslagcapaciteit van een iPad en/of de standaard opslagcapaciteit van iCloud. Maar ook daarvoor heeft Apple gelukkig een oplossing: elke leerling of leerkracht met een beheerde Apple-ID* ontvangt gratis 200GB opslag.

"De App Schoolwerk maakt het voor leerkrachten mogelijk om nog meer grip te krijgen op het werk en de prestaties van leerlingen."

Schoolwerk

De app Klaslokaal is wellicht al bekend. Deze app geeft docenten de mogelijkheid om iPads van zijn klas of klassen tijdens de les te beheren. Naast de app komt Apple binnenkort met een nieuwe app genaamd ‘Schoolwerk’. Deze app maakt het voor leerkrachten mogelijk om nog meer grip te krijgen op het werk en de prestaties van leerlingen. Zo kunnen docenten eenvoudig opdrachten uitdelen en innemen, voortgang volgen in verschillende onderwijs apps (Apple-apps én apps van andere ontwikkelaars) en één op één samenwerken met, of begeleiden van een leerling. Kortom, een onmisbaar instrument om leerlingen nog beter te kunnen begeleiden.

Zodra de app Schoolwerk beschikbaar is, leest u hierover op onze website en in de nieuwsbrief.

Lesprogramma ‘iedereen is creatief’

Dit najaar verschijnt het lesprogramma ‘iedereen is creatief’. Het laat leerlingen kennismaken met de beginselen van fotografie, video, muziek en tekenen. Het curriculum bestaat, net als Swift Playgrounds, uit een volledige docenten- en leerlingenhandleiding.

Meer weten over deze vernieuwingen, of hulp nodig bij de implementatie ervan? Neem dan contact op met ons Onderwijs team via 088 - 77 060 20 of onderwijs@amac.nl.

Blijf ook up-to-date!

Wilt u niets missen?

Marco
woensdag 18 april 2018
Door Marco