Terug naar overzicht

iPads in het onderwijs: Wereldwijde resultaten

Marco
vrijdag 6 oktober 2017
Door Marco
Kort geleden zond Nieuwsuur een item uit waarin de zinvolheid van laptops tijdens colleges ter discussie werd gesteld. Vaker horen we kritische geluiden over het gebruik van devices in de klas, dat dit de schrijfvaardigheid en het dieper leren negatief zou beïnvloeden.

Kritische geluiden zijn goed, dit brengt een inhoudelijke discussie op gang en zorgt voor meer onderzoek. Belangrijk is daarbij wel dat we dan wel de feiten benoemen en niet 'onderbuikgevoelens' laten spreken. Apple heeft de afgelopen jaren veel (onafhankelijk) onderzoek gedaan of laten doen. Veel van de scholen zijn razend enthousiast over de invoering van iPads en/of MacBooks in de klas. De resultaten liegen er dan ook niet om.

Wereldwijde iPad resultaten

Niet alleen op het gebied van efficiënter gebruik van middelen (tot 70% besparing op kopieerkosten, folio lesmateriaal en abonnementen & licenties op elektronische leeromgevingen), maar zeker ook op het gebied van onderwijskundige opbrengsten, slagingspercentages voor toetsen en examens, minder schooluitval, verhoogde leermotivatie, verhoogde ouderbetrokkenheid, scoring boven verwachte leesniveau en luistervaardigheid etc.

Geïnteresseerd in het wereldwijde onderzoek en de resultaten? Bekijk hier de Nederlandstalige uitleg.

Wilt u gebruik maken van onze kennis en ervaring? Neem dan vrijblijvend contact op met ons onderwijsteam. Bel naar: 088 - 77 060 20 of stuur een e-mail.

Neem contact op

Marco
vrijdag 6 oktober 2017
Door Marco