Terug naar overzicht

Hoe neem je drie veelgehoorde bezwaren tegen Apple weg?

Norbert
vrijdag 21 juni 2019
Door Norbert

Het gebruik van Apple apparatuur in organisaties roept bij sommigen soms weerstand op. Bijvoorbeeld bij medewerkers op de werkvloer, maar ook ouders op scholen hebben regelmatig hun mening al klaar. En als Apple Premium Reseller horen wij deze bezwaren af en toe ook voorbij komen. Gelukkig zijn wij altijd in staat om de volgende ‘populaire’ bezwaren weg te nemen.

"Apple is duur"

De hoge aanschafprijs is een bezwaar dat in onze gesprekken regelmatig aan de orde komt. Uiteraard weten wij ook dat de producten van Apple in het beginsel niet de goedkoopste zijn. Maar die prijs moeten we wel in de juiste context plaatsen. Want, in tegenstelling tot andere merken, behoudt een gebruikte Mac, iPhone of iPad na jaren nog een significante restwaarde.

Dit zorgt ervoor dat de werkelijke kosten gelijkwaardig, en in de meeste gevallen zelfs lager, zijn in vergelijking met de concurrentie.

De initiële investering is dan misschien nog wel hoger, maar ook daar is een oplossing voor. Met Apple Financieel Lease heb je de mogelijkheid direct te profiteren van die restwaarde. Je betaalt dus enkel voor het gebruik.

Daarnaast is een Apple product standaard voorzien van hoge beveiligingssystemen, waar je niets voor hoeft te betalen. Ook biedt Apple ook heel veel software gratis, zoals bijvoorbeeld tekstverwerkingsprogramma Pages en voor presentaties Keynote. Bovendien zijn alle updates bij Apple gratis.

Ook het eenvoudige beheer van Apple apparatuur levert een significante kosten besparing op. Kijk maar eens naar het onderstaande voorbeeld van IBM:

Met de hogere restwaarden en de lagere ondersteuningskosten bespaart IBM tot $ 543 (ca. € 475) op elke Mac die het koopt. Als we nu een rekensommetje gaan maken komen we zeker uit op een lagere kostprijs voor een Apple product vergeleken met producten van alle concurrenten.

"Apple is niet flexibel"

We horen soms ook over het gebrek om Apple producten te personaliseren of aan te passen. Zowel op het gebied van de hardware als de software. Ook dit is waar, maar het is niet enkel een nadeel en het heeft ook zijn redenen

Omdat Apple de enige fabrikant is die hardware én de software maakt, zijn die beide elementen optimaal op elkaar afgestemd. Dit zorgt voor zeer goede prestaties en een hoge mate van stabiliteit. En bovendien levert dit ook nog een langere technische levensduur op en verhoogt het de veiligheid tijdens het gebruik.

"Onze bestanden werken niet met Apple"

Het derde bezwaar, dat nog regelmatig voorbij komt, gaat over het delen en uitwisselen van bestanden tussen Mac en PC. Dit is niet een heel raar argument, want in het verleden was het niet altijd makkelijk om bestanden uit te wisselen tussen deze computersystemen. Maar die tijd ligt inmiddels ver achter ons.

Microsoft Office op iPad en iPhone

Microsoft Office werkt prima op Mac, iPhone en iPad en daarnaast kunnen de alternatieve programma’s van Apple; Pages, Keynote en Numbers, prima met de bestandsformaten van Microsoft Office overweg. En hetzelfde geldt voor alle andere gangbare softwarepakketten en diensten die voor de professional beschikbaar zijn.

Heb je echt specifieke software die niet onder Apple’s besturingsysteem macOS draait, dan kan je zelfs Windows installeren op je Mac. Zodat je ook die software vanaf je Mac kan gebruiken.


Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over Apple financial lease, beheer, of de mogelijkheden van Apple voor jouw organisatie, neem dan contact op. We vertellen het je graag!

Neem contact op


Norbert
vrijdag 21 juni 2019
Door Norbert