Terug naar overzicht

Hoe laat ik mijn kind veilig omgaan met Apple?

Marco
donderdag 22 maart 2018
Door Marco

Veilig omgaan met Apple-apparaten

Kinderen komen op steeds jongere leeftijd in aanraking met apparaten als een iPad, iPhone of MacBook. Daarmee worden kinderen ook meteen blootgesteld aan alle ‘gevaren’ en ‘verleiding’ die deze digitale wereld. Naast dat we kinderen moeten leren hiermee om te gaan, heeft Apple een aantal hulpmiddelen ontwikkeld die ouders kunnen helpen om hun kind veilig met een apparaat te kunnen laten werken. Daarom deze keer een bijdrage speciaal voor ouders.

Instellen van ‘Beperkingen’

Dat je apps, muziek en films kan delen door middel van de optie ‘Family Sharing’ wist u misschien al, maar er zijn meer zaken die u op het apparaat van een kind kan instellen.

Apple-apparaten

Met de optie Beperkingen (Instellingen > Algemeen > Beperkingen) zijn een aantal beperkingen in te stellen. Zo zijn een aantal Apple-apps of functionaliteiten te blokkeren, of is het mogelijk om het installeren van apps, of in-app aankopen te blokkeren. Daarnaast is het mogelijk om toegang tot bepaalde websites te blokkeren, of zelfs een lijst aan te maken van websites die juist wel bezocht mogen worden.

Delen van locatie

Ook het delen van locatie kan zeer waardevol zijn. Door middel van de ‘Family Sharing’ optie is het ook mogelijk de locaties van de verschillende gezinsleden te delen. Zo weet u op elk moment waar uw kind zich bevindt en hoeft u dus nooit meer op antwoord van uw bericht ‘waar ben je?’ te wachten.

U kunt altijd als ouder de privacy-instellingen van uw kind beheren.

Natuurlijk is alle informatie die door de gezinsleden wordt verzameld zeer persoonlijk. De hard- en software van Apple zorgt dat deze informatie privé blijft. Daarnaast kunt u als ouder ook de privacy-instellingen van uw kind beheren.

Naast de mogelijkheden voor ouders, zorgt Apple met de Klaslokaal-app dat ook in de klas de leerlingen op het juiste spoor blijven.

Meer weten over deze ingebouwde functionaliteiten? Klik hier (Engelstalige website).

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Klaslokaal en/of MDM voor uw school, neem dan contact op met ons Onderwijs team via 088 - 77 060 20 of onderwijs@amac.nl.

Blijf ook up-to-date!

Wilt u niets missen?

Marco
donderdag 22 maart 2018
Door Marco