Terug naar overzicht

Handige onderwijs-app: Workflow

Louise
dinsdag 29 november 2016
Door Louise

Workflow is een krachtige app voor de iPad die het werken een stuk eenvoudiger, effectiever, uitdagender en prettiger kan maken.

Workflow App

Meerdere handelingen met 1 tik

De iPad staat bekend om zijn intuïtieve functionaliteit, maar soms heeft u toch wensen of behoeften die meerdere, soms ingewikkelde, handelingen vereisen van de gebruiker. De app Workflow lost dit nu voor u op. De naam zegt het eigenlijk al, deze app zorgt ervoor dat meerdere handelingen in een script worden gezet, waardoor één tik op het scherm voldoende is om meerdere (ingewikkelde) handelingen te verrichten.

Youtube filmpjes downloaden

De meest gebruikte functie is ‘Download YouTube’ waarbij u binnen uw browser een YouTube-filmpje kan downloaden en kan toevoegen aan uw eigen lokale filmrol. Een serie van activiteiten die normaal gesproken zeer lastig en omslachtig is op de iPad. Terwijl het soms toch erg handig is om het filmpje in uw presentatie of iBook te kunnen zetten i.p.v. de weblink toe te voegen, waarbij u altijd afhankelijk bent van uw wifi-verbinding.

Workflow App

 

Diverse scripts, eindeloze mogelijkheden

Binnen Workflow zijn er zijn tientallen scripts beschikbaar na de betaling van €2,99 voor de app zelf. Er is zelfs een mogelijkheid om zelf scripts te schrijven voor diegenen die specifieke wensen hebben. En dat is verrassend eenvoudig. Zoals Workflow het zelf noemt: Powerful Automation Made Simple.

Andere interessante scripts zijn o.a. ‘Airdrop last screenhot’, ‘Download Vimeo’ & ‘Clipboard to Slack’.

Louise
dinsdag 29 november 2016
Door Louise