Terug naar overzicht

Handige onderwijs-app: Thinglink

Marco
donderdag 14 december 2017
Door Marco
Thinglink is een handige en eenvoudige app waarmee interactieve afbeeldingen gemaakt kunnen worden (deels gratis). De illustraties zijn met Thinglink voorzien van aanklikbare punten, de zgn. pointers.

Wanneer je met de muiswijzer naar zo’n pointer gaat (of op een iPad tikt op zo’n pointer) dan verschijnt er een tekst en/of een illustratie. Klik/tik je vervolgens op zo’n afbeelding dan word je doorgelinkt naar bijvoorbeeld een website, een illustratie, een filmpje, een foto, een twittertimeline, een facebookpagina of een geluidsopname. Met enige creativiteit kunnen met Thinglink prachtige resultaten behaald worden. Niet alleen voor leraren om interactieve en informatieve afbeeldingen te maken maar zeker ook als opdracht voor leerlingen om teksten samen te vatten en structuur aan te brengen in informatie.

Enkele mogelijkheden voor lesideeën (bron: http://ict-idee.blogspot.nl):

Landkaarten waarop de namen van steden verschijnen als je er met de muiswijzer naar toe gaat en waarop informatie over die steden verschijnt als je erop klikt (superhandig als je jezelf wil overhoren)

  • Een torso van een mens waarop de namen van de organen verschijnen en waarop wordt door-gelinkt naar informatie of een filmpje over die organen als je er op klikt.
  • Groepsfoto's waarop de namen van de personen verschijnen en waarop wordt door-gelinkt naar de website, het weblog, de Facebook-pagina of de twittertimeline van die personen.
  • Sommen met pointers die antwoorden verbergen en uitleg geven over hoe de sommen gemaakt moeten worden.
  • Zinnen om te ontleden. De pointers verbergen de zinsdelen of woordsoorten en linken door naar sites met uitleg.
  • Pagina met illustraties van historische personen. De pointers verbergen de namen van die personen en linken door naar informatie of filmpjes over die personen.

De app is in basis gratis. Met de betaalde versie heb je meer keuze uit verschillende kleuren en type pointers. Verder werkt de website van Thinglink op de vaste computer hetzelfde als de app op de iPad.

Klik/tik hier voor een handleiding.

Blijf ook up-to-date!

Wilt u niets missen?

Marco
donderdag 14 december 2017
Door Marco